28. BÖLÜM- 5 SENE SONRA..!

954 38 3
                                    


5 sene sonra...

Eylül;

Üniversitesini bitirmiş, ana sınıfı öğretmeni olmuştur. Annesi artık Eylül ile beraber yaşıyordur. Kemal hapisten çıkınca yurt dışına gitmiştir. Serkan ile ilişkileri devam ediyordur.

Songül;

Üniversitesini bitirmiş, Kimya öğretmeni olmuştur. Babası Zehra'nın geçek yüzünü görmüş, Zehra ile boşanmıştır. Sadullah ayrı evde, Songül ve Güney ayrı evde yaşıyordur. Evlilikleri aynı şekilde devam ediyordur.

Cemre;

Üniversitesini bitirmiş, çok istediği meslek olan Sosyal Hizmet Uzmanı olarak bir yetimhanede müdür yardımcısı olarak işe başlamıştır. Ceyhun ile nişanlanmıştır.

Kader;

Üniversitesini bitirmiş, Tarih öğretmeni olmuştur. Songül ile aynı lise de çalışıyordur. Kaan ile ilişkileri başlamış ve devam etmektedir. Annesi ile bağını koparmıştır.

Meral;

Üniversiteye devam etmemiş, onun yerine bir kafe de şarkı söylemeye başlamıştır. Mert ile tekrar sevgili olmuşlar, ilişkileri devam ediyordur.

Serkan;

Üniversitesini bitirmiş, radyo programcısı olmuştur. Nazan ve Defne ile sık sık görüşüyordur. Eylül ile sevgilidir.

Güney;

Ekonomik durumdan dolayı üniversiteye devam etmemiştir. Bir kafe de garsonluk yapmaya devam ediyordur. Selin ile görüşmüyor, Songül ile evlilikleri devam ediyordur.

Ceyhun;

Üniversitesini bitirmiş, babasının yanında işe başlamıştır. Bir holding de çalışıyordur. Cemre ile nişanlıdır.

Mert ve Kaan;

Mert babasının mesleğini devralırken, Kaan üniversite okuyarak makine mühendisi olmuştur. Mert'in Meral ile Kaan'ın Kader ile ilişkisi vardır.

Feride;

Hamilelik döneminin ardından bebeğini kucağına almıştır. Kızı Ada şuan 5 yaşındadır. Toprak ile evlilikleri mutlu mesut devam etmektedir. İzmirde'dir

Toprak;

Hala okulda yüzme hocası olarak çalışıyordur. Kızı Ada ve Feride ile mutlu bir hayat sürüyordur. İzmirde'dir.

Defne;

Üniversite okumamış, sevgilisi Anıl ile ilişkileri çok güzel gidiyordur. Anıl bir okulda müdür yardımcısıdır.

Cemre, Meral ve Kader aynı evde yaşıyordur. Eylül Mesude ile, Songül ve Güney kendi evlerinde kalıyordur.

Gidenlerin acısı unutulmamış, gün geçtikçe artmıştır. Hepsi hayatından bir şeyler bırakmıştır geçmişte. Çocukken çocukluklarını yaşayamamış, olgunlaşmak zorunda kalan beş kırgın çiçek, artık hayata daha umutlu bakıyordur.

Eylül daha 11 yaşında iken tanıştığı Kemal'in tacizi karşısında direnmiş, ancak annesinden bir tekme yemiştir. Gerçekleri gören annesine sonunda zor olsa da kavuşmuştur.

Songül annesinin ardından manevi anlamda babasını kaybetmiştir. Hayat onu hep olgunlaştırmak zorunda kalmıştır. Ancak geçmişi geçmişte bırakıp babası, kocası ve kardeşleri ile artık daha mutludur.

Cemre anne ve babasını kaybetmenin verdiği acı ile başa çıkmaya çalışırken birde en yakınım dediği insanlar sırt çevirmiştir. Hayatın ona tekmesi bitmemiş üstüne sevgilisini de kaybetmiş, halası tarafından oyun oynanılmış, körlük ile karşılaşmış, uçurumdan düşmüş, vurulmuş, ama hala ayaktadır. Kaybettiklerine rağmen kardeşleri ve nişanlısı ile yaşamaya devam ediyordur.

Kader 16 yıl boyunca anne hasreti çekmiş 16 yıldır kayıp annesini asıl bulunca kaybetmiştir. Ne yaparsa yapsın ''anne'' demiştir. Ama kardeşinin verdiği acı artık annesi ile görüşmemesini sağlamış şimdi kendi ayakları üzerinde duruyor olması mutlu olmasını sağlıyordur.

Meral aslında hep içinde duygusal olan bir çocuk barındırmıştır. Anne özlemini en iliklerinde his etse de belli etmemiş, annesini bulmuş ama çabuk kaybetmiştir. Şimdi daha mutludur geçmiş geçmişte kalmıştır.

........

Hikayenin sonu değildir. Devam edecek.

KIRGIN ÇİÇEKLER 🌸Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin