"Son duanı et..."

2.2K 135 23
                                    

Medya: Berke

Gözlerimi kocaman bir aydınlığa açtım. Ne kadar da iğrenç bir pazar sabahıydı böyle. Komidinin üstünde duran telefonumu alıp saate baktım. 9:45 Mİ ? Pazar günü bu kadar erken uyandığıma inanamıyordum !!! Yataktan kalktığımda aklıma dün gece geldi. İrem denen kızı çok merak ediyordum. Nasıl bir kız bizim öküze, öyle romantik sözler ettirebiliyordu.

Yanlış düşünme Erva.

Belki de Berke hep öyleydi. Off tam Emre intikam olayını anlatacakken Berke gelip beni eve götürmüştü. Sonra da mal gibi sızmıştı.

Banyoya girip yüzümü yıkadım. En iyisi Berke'yi uyandırmaktı. Odasına yavaşça girip yanına gittim. "Berke..." onu korkutmamak için fısıldayarak konuşmuştum. Tabi öküz olduğu için kibarlıktan anlamıyordu. "Berke..."

Yüzünü buruşturup mırıldandı. "Ne var ?"

"Hadi kalk, kahvaltı hazırla." dedim gülerek. Beni yemeklerine alıştırmıştı, şimdi de cezasını çeksin bakalım. "Yürü git Erva." dudaklarını büzerek yüzüstü yattı.

"Kalksana be !" diye bağırdığımda yavaşça başını kaldırdı. "Köpek mi havladı ?" dediğinde yanına gidip yorganından tuttum. Hızla üstünden çekecektim ki, yorgana dolanıp yere düştüm. Tabi yorganla birlikte Berke ' de üstüme yuhaa.

Gözlerimin içine bakıp sırıttı. "Kalksana manda." deyip onu ittirdim. Bana daha çok yaklaştı. Neredeyse burunlarımız birbirine değecekti. "Mmm. Nerede kalmıştık ?" diye fısıldadı. Nefesi yüzüme çarpınca gözlerimi kapattım. "Bir ayıya insanlık dersi veriyorduk." dedim kafamı kaldırarak. "Demek öyle..." yorganı kafama hızlıca çekip, beni daha çok sardı. Boğulacaktımm !

"İlk ders ayıcık, kibar olmak." sinir bozucu bir sesle kahkaha attı. Sabah sabah çektiğim çileye bir bakınn.

"Çek lan şu yorganı." boğazım yırtılırcasına bağırdım. Üstümden kalkıp, beni yorgana bir kat daha sardı. Resmen rulo olmuştum ya. "Demek mandayım hee." deyip beni yorganla beraber omzuna attı. Yorganın içinde bağırıyordum ama sesim boğuk çıkıyordu. "Berke. Çıkar beni şurdan." deyip omzunda çırpındım. Kahretsinnn !!!

"O kadar kolay mı olacak ayıcık ?" deyip merdivenleri inmeye başladı. "Ya Berke indir beni." dedim bağırarak.

"İnşallah pantolonunu giyerken içinde yengeç olur."

"Tuvaletini yaparken ayfonun deliğe düşer."

"Sıcak havada yağmur yağacak diye beklerken kafana kuş sıçar."

Sesli bir şekilde gülünce tepinmeye başladım. Bir yere gidiyordu ama nereye ? "Bakayım yukarıya, kemik yağmıyor ya." deyip tekrar gülmeye başladı. "Sensin köpek !" dedim çığlık atarak. Sonra durdu. Yorganın içinde havasızlıktan ölecektim.

Allahım neydi de günahım, beni bu manyak ruhlu öküzün teki olan insanın eline düşürdün.

"Erva ?"

"Ne var gerizekalı ?"

"Sabah yüzünü yıkamış mıydın ?" diye sorduğunda kafamı evet anlamında salladım. Bir dakika ya. Neden sordu ki şimdi bu ?

"Berke yemin ediyorum düşündüğün şeyi yaparsan, savaş başlatmış olursun."

Omzunda hafif sarsılınca güldüğünü anladım. Şuan havuz başında değildi değil mi ? Lütfen olmasın.

"Hayvanlar savaşamaz." deyip beni attığında çığlık attım. Yorganla beraber buz gibi suya gömülünce, çıkmaya çalıştım. Yorgan ıslanıp ağırlık yapmaya başladı. Batıyordum !!!

Dikkat Öküz Var !!Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin