20.DIO

1.4K 82 7
                                    

~PETAK~

Budi me glupi alarm,gasim ga,umivam se,perem zube,umivam se,cesljam se i oblacim.Jedem,uzimam ranas i izlazim iz kuce zakljucavajuci ju.

Dolazim do skole i krecem prema klupici gdje se inace sastajemo,ali odjednom osjecam da me neko grli od iza i ljubi u vrat.Okrecem se i vidim Nikolu.

>E,sada mi je dosta!-rekla sam i opalila mu samarcinu kakvu ce pamtiti.-Okani me se vise!!Pusti me na miru!!Dosta mi te je!!Do sad sam sutjela i nista nisam govorila zbog Rine i Luke.Nisam htjela da se svadate,ali kako mozes biti takvo djubre?!Kako mozes to raditi Rini!?Moze sram da te bude!Ja ti zadnji put govorim,pusti me na miru!Zadnje sto zelim je da povredim Rinu,i to zbog tebe!Ne zelim da Rina pati!!Ovo sam ti sve rekla i u klubu i svaki dan,pusti mene i Luku na miru!-rekla sam sa suznim ocima jer nisam vjerovala da ce ici tako daleko i da bi to moglo povrediti i mene.Ja samo zelim da pusti mene i Luku na miru.Okrecem se i vidim Rinu!-Rina,slusaj...-nisam stigla dovrsiti ona je otrcala iza skole.-Jesi sada sretan?-pitala sam Nikolu prije nego sto sam krenula za Rinom.

Nalazim ju naslonjenu na zid.Nije izgledala slomljeno,ali nije izgledala ni najbolje.

>Rina,ja..-nisam stigla nista reci jer me zagrlila
>Suti,suti!-rekla je i plakala na mom ramenu.-Nisam glupa!Znala sam da je medu nama gotovo prije nedelju dana,ali si nisam htela priznati!Nadala sam se da ima jos trunka nade za nas!Ali nema...Ja tu nista ne mogu...Ti mu se svidas!-rekla je i dalje placuci.
>Rina,ja ne planiram biti sa njim.Ja volim Luku.-rekla sam brisajuci joj suze.-nikada nisam zeljela biti sa Nikolom.
>Ali on ti nece odustati,dok ne budes njegova!Veruj mi,to radi Luki u inat!
>Luki?Ali oni su najbolji drugovi.
>Bili,prije....
>Prije cega?
>Ne mogu ti to ja reci.Pitaj Luku i on ce ti objasniti.
>Dobro,pitacu ga.A sada jesi bolje?
>Jesam.A i Nikoli cu pokazati.Nisam ja za osvetu,ali sada...sada je druga prica.-rekla je i nasmijala se-idemo objavit svima da je Rina single!!
>Ajme hahah-rekla sam i pocela se smijati.

Dolazimo do nase klupe na kojoj su sada vec svi.

>Rina...-Nikola je krenuo nesto reci,ali nije uspio,Rina ga je presekla
>Postedi me!Ljudi pretpostavljam da vam Nikola nije rekao.-rekla je,a ostali su odmahnuli glavom-pa dragi moji,Rina je opet single!!
>Sta!??!-svi su se zaderali
>Pitajte decki svog druga zasto smo raskinuli.-rekla je i pogledala Nikolu koji je sutio-pa posto suti ja cu reci.Nikola se upucava Mariji!!
>Kome!?!?-razderao se Luka i krenuo prema njemu.
>E,e,eee!!-skocili su Darko i Milos da ne dode do tuce
>Ma sta e,pustite me ubit cu gaa!!-rekao je Luka i opet krenuo prema Nikoli
>A sta sad sam ja kriv?!A sta je bilo 11.11?!
>Cekaj sta?-pitala je Lana
>Ajde ,Luka!Reci im sta si napravio!!-Luka ga je samo pogledao i spustio glavu.
>Sta se desilo 11.11?-pitala sam
>Nista!Nista!-derao se Luka
>Kako nista?!-rekao je Nikola-zar nisi...
>Zacepi!!-zaderao se Luka,sada me vec plasi.
>Luka?-pitala sam necujno,on me pogledao i povukao za ruku iza skole

>Luka sta se desilo 11.11.?
>Obecaj mi da neces raskinuti sa mnom!Molim te!
>Luka,sta se desilo?
>Obecaj!
>Ne mogu!-samo je spustio glavu i krenuo sa pricom
>Bilo je to u klubu.Bilo je nase drustvo u klubu i slavili smo.To je bilo 2 meseca nakon sto su Rina i Nikola prohodali.Kako smo bili u klubu,ja sam se napio i nisam znao sta radim.Igrali smo i ja sam primio neku curu i poceo se ljubiti s njom.Ne znam sta mi je bilo!Bio sam pod utjecajem alkohola.Ljubili smo se dok neko nije povikao "Rina!".Tada sam se odmaknuo i shvatio da je cura koju sam ljubio bila Rina.A decko koji ju je zvao...bio je to Nikola.Bio je toliko ljut da bi me raspeo da nisu neki decki uskocili.Nakon tog dana nismo razgovarali 3 meseca.On i Rina su ostali skupa jer je Rina mislila da sam ja Nikola,sto je bilo istina.Ja i Nikola smo bili obuceni isto,a Nikola je bio otisao po pice za njega i Rinu,a ja sam bio pijan i nisam vidio koju curu ljubim.Za to niko nezna,ni Uros,ni Milos,ni Darko,ni Lana,ni Beka,ni Elena.Oni nisu ni znali zasto ja i Nikola ne razgovaramo.Pomirili smo se jedino jer su oni to inzistirali,jer smo bili nemoguci.Mozda i nebi bili toliko dugo posvadani da taj datum,11.11. nije bio Nikolin rodendan.Poljubio sam mu curu na njegov rodendan,i time izgubio najboljeg druga zauvek.-nisam znala sta da kazem pa sam ga zagrlila.
>Nisi ti kriv.
>Jesam..
>Nisi!
>Jesam!!Jesam.Da se nisam napio nebi poljubio Rinu!
>E,pogledaj me.-rekla sam na sta me on pogledao-Nisi mogao znati da ce to tako zavrsiti.Ok?Nisi ti kriv.
>Znaci ne prekidamo?-pitao me sa nekim polu sretnim polu tuznim pogledom
>Ne prekidamo-rekla sam i poljubila ga.-Ajmo na sat.-nisam sigurna u sve ovo,ali vidi se da je Luki stvarno zao i da pati zbog toga sto je bio pijan.Vidi se da nije znao da je ta cura Rina.A i to je bilo prije nego sto sam ja dosla,Luka se od tada promijenio.Sigurna sam.

Teen Story/ZAVRŠENA✔️Where stories live. Discover now