226

4.8K 240 44
                                    

Ik kleedde me snel om in een luchtige zwarte soort van dubaise jurk, die ook ooit van mijn vader had gekregen. Ik deed mijn haren in een donut en maakte me lichtjes op. Ik spoot nog een lekker geurtje en ging naar beneden.

Younes keek me goedkeurend aan. "Je ziet er goed uit schat" "Dankjeeweeel" zei ik en liet mezelf vallen in zijn armen. "Maar uhm ik moet straks eventjes weg" zei hij stotterend. "Hoezo?" vroeg ik verbaasd. "Werk heeft me gebeld" "Je had toch vrij genomen vandaag?" "Ja maar het was belangrijk zeiden ze" Ik zuchtte. "Ik beloof dat ik zo snel mogelijk doe" "Oke is goed" "Het spijt me" "No problemo" Hij drukte een kusje op mijn wang en toen ging de bel.

Ik opende de deur en zag mijn moeder en Lina met galti Soumaya en Nafissa. "Salam!" zei ik en groette hun. "Kom maar in" Ze kwamen naar binnen en keek bewonderd rond. "Prachtig" zei Nafissa. "Wauw" "Shokran, kom zitten" zei ik en leidde ze naar de woonkamer.

"Ewa hoe gaatie?" vroeg galti. "Ja goed hmdlh" Younes kwam erbij. Hij groette iedereen en zei toen datie door moest. "En nu hebben we het huis voor ons alleen!" zei ik. Ze begonnen te lachen. "De anderen zijn nog opkomst" zei Nafissa. "Ja ik ging net achter hun vragen"

Younes :

Ik reed richting Soufiane. Ik wil echt zo snel mogelijk deze zaken regelen zodat ik deze weekend vrij ben en tijd met mijn schatje kan doorbrengen. Ze zit al meskina hele week alleen thuis.

Ik belde aan en wachtte tot iemand ging open doen. Mourad deed de deur open. Ik liep naar binnen en gaf hem een mannelijke groet. Ik liep verder naar de woonkamer en zag dat de boys daar zaten. "Salam" zei ik. "Walikoum salam" zeiden ze in koor. Ik gaf ze allemaal een hand en ging zitten. "Sooo wat is er zo belangrijk?" vroeg ik. "Die Mansour, hij wil nog meer geld" "Hoe bedoel je?" "Ja we hebben hem die 7050 al terug gegeven, maar hij zegt dat hij 10000 wil?" "Hoe dan?" "Ik weet niet, hij zegt dat jij hier meer over weet?" Ik zuchtte. "Ik weet niks hierover, maar wat ik wel weet is dat hij dat geld niet krijgt" "En wat als hij ons komt aanvallen? Want je weet hij heeft mannen" "Wij hebben ook mannen!" zei ik boos en het werd stil.

Leyla :


De bel ging alweer. "Daar zijn ze" zei ik en stond op. Ik deed open en liet ze allemaal binnen. "Wat heb ik jullie gemist!" zei ik en knuffelde ze een per een. Ze liepen naar de woonkamer en het beloofde een gezellige avond te worden.

De moeder van Younes belde me. "Hbiba, wat is jullie huisnummer want we weten niet precies waar het is" "Uhm nummer 98" "Oke is goed, we zijn er" "Okey!" Ik legde af en stond op. "De moeder van Younes is er" zei ik en liep naar de deur.

Zowat iedereen was er. Alleen mijn vader moest nog komen met mijn broers. Adnane en Bilal, de broers van Younes, waren er ook al. Hshouma en hij is er niet eens. Ik ging naar de keuken en belde Younes. Hij moet echt komen.

Younes :

Mijn rinkelde gsm, vulde de stilte. Ik keek naar mijn scherm en zag 'wifey' staan. Ik nam op. "Hey schat, gaat het nog lang duren, want je broers zijn er?" "Nee nee ik vertrek zo meteen safe" "Is goed, haast je wel oke" "Ok hbiba" Ik legde af en keek naar de jongens. "Zeg tegen die Mansour dat hij mag fluiten naar zijn geld, hij krijgt niks meer" zei ik boos en stond op. "Maar..." "Nee je zegt dit tegen hem en laat me weten wanneer hij heeft geantwoord" "Oke" zei Soufiane. "Mohim ik moet er vandoor, heb bezoek, ik reken op jullie safe" Ze knikten allemaal. Ik nam afscheid en ging naar huis.

Leyla :

De tafel was bedekt met lekkernijen en er hing een supergezellige sfeer. Alleen Younes mankeerde nog.

Ik zag hem naar binnen komen en werd blij. Hij groette mijn tantes en ging toen bij de mannen zitten. De hele avond hebben we zitten kletsen en lachen. Ik heb ze nog een mini rondleiding gegeven van het huis en toen was het tijd voor hen om naar huis te gaan.

~

We zaten in de zetel naar een film te kijken. Ik was helemaal geconcentreerd met popcorn in mijn handen. Younes was druk bezig met zijn gsm, want hij vond het maar saaitjes. 

Hij legde zijn gsm weg en keek me aan. "Wat staar jij zo" vroeg ik terwijl ik mijn ogen nog steeds op de tv had gericht. "Morgen gaan we iets leuks doen" "Ohja wat dan?" "Nu ben je opeens wil geintreseerd he" "Duh" "Ik weet niet, wat wil je doen" "Uhmmm shoppen?" "Tis zondag morgen" "Uhm, uit eten gaan!" "Dikzak" "Ja dan gaan we lekker op date" zei ik. Hij begon te lachen. "Oke is goed" Hij trok me naar zich toe en drukte een kusje op mijn neusje.

Volgende morgen :

Ik was super goed gezind vandaag. Waarschijnlijk omdat ik eindelijk iets leuks ga doen met Younes en omdat het mooi weer is, in tegenstelling van gister. Ik maakte ontbijt voor mij en Younes en legde alles klaar op tafel. Daarna ging ik naar boven om Younes wakker te maken.

Ik ging op bed zitten en streelde zachtjes over zijn gezicht. "Sta op" zei ik zacht. Ik ging op hem liggen en begon heen en weer te wiebelen zodat hij wakker zou worden. "Opstaan opstaan opstaan" zei ik de hele tijd. "Ga van me af dikzak" "Sta op ontbijt is klaar" "Ja ik kom zo" zei hij. Ik ging van'm af en liep naar beneden.

Younes :

Leyla was boven en ik zat voor de tv. De bel ging en ik deed open. Het was Farida. Ik liet haar naar binnen en ging weer voor de tv zitten. "SCHAT WIE IS DAAR?" riep Leyla. "FARIDA!" Ik hoorde haar tot beneden mompelen en begon te lachen. Het is al goed dat ik haar vandaag meeneem naar buiten.

Leyla :

Farida was er ughh. Ik kan haar echt niet af, maar Younes wil haar maar niet ontslagen en om ruzie te voorkomen met hem, praat ik er gewoon niet over. Ze komt toch maar haar werk doen en gaat weg. Ik ben het ondertussen al een heel klein beetje gewoon. Mohim zolang ze niet aan mijn man zit, vind ik het geen probleem.

"YOUNES KOM EENS!" riep ik. Ik hoorde hem de trap oplopen en niet veel later, stond hij in de kamer. "Welke is beter, dit of dit" vroeg ik en toonde hem 2 jurkjes. "Die zwarte" "Zeker?" "Ja, maar draag er wel een lange jas over heen he" zei hij. "Ja ja" Hij ging terug naar beneden en ik liep de douche in.

Younes :

Ik zat voor de tv, toen mijn gsm afging. Ik nam op. "Hallo" "Ja bro met souf, je moet dringend komen" "Hoezo?!" "Mansour... hij wilt je spreken" "Ik kan niet vandaag man en dat weet je!" zei ik boos. "Ja, maar dat kan hem geen moer schelen, je moet komen" Ik zuchtte en legde af.

Wat moet ik zeggen naar Leyla he? Dat ik vandaag weer weg moet voor werk? Ik kan haar dit niet aandoen. Ik hield mijn hoofd vast en zuchtte.

Ik kreeg een berichtje binnen. 'Broer wollah je moet nu nu nu komen, Mansour heeft een bericht gestuurd, je moet nu komen het is echt belangrijk' Ik gooide mijn gsm boos weg en liep naar boven. Ik heb geen keus.

Leyla :

Ik ging de badkamer uit en liep onze kamer in. Younes was al aangekleed. "Ben je al klaar?" vroeg ik. "Leyla" zei hij en kwam naar me toe. "Er is iets tussengekomen waardoor vandaag niet meer doorgaat" "Ben je nu fucking serieus?" Hij knikte. "Heeft het weer met je 'werk' te maken?" "Ja het heeft met werk te maken" "Dat is altijd jou fucking excuus!" "Leyla geloof me als het niet belangrijk zou zijn, dan zou ik je nu niet alleen laten" "Ja alles is blijkbaar belangrijker dan je vrouw" "Doe nou niet zo, je weet dat je de belangrijkste bent in mijn leven" "Ja sure, ga nu maar naar jou 'werk'" "Leyla" "GA DAN!" riep ik boos. Zonder nog iets te zeggen, ging hij ervandoor.

Ik liet mezelf op mijn bed vallen en de tranen vloeiden naar beneden. Het doet pijn om hem zo te zien liegen tegen mij. Hij verbergt iets en dat weet ik 100% zeker. Hij doet raar de laatste tijd. Altijd is er wel iets met zijn 'werk'. Ik weet niet wat er is, maar ik ga er zeker wel achter komen.


 




Younes en Leyla (part 2)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu