Boekentip 2

398 13 3
                                    

INWIJDING

Auteur: Veronica Roth
Genre: Dystopian, tienerfictie
Deel van een serie? Inwijding is het eerste deel van een trilogie. Opstand is het tweede deel. Het laatste deel is nog niet in het Nederlands vertaald. Het heeft ook nog vier kleine verhalen uit het standpunt van Four/Tobias. Inwijding komt als film uit in het Engels op 21 maart. Misschien heb je er al iets van gezien op tv. Ik wel in ieder geval.

In het Chicago van de toekomst is de stad verdeeld in vijf facties: Zelfverloochening, Oprechtheid, Onverschrokkenheid, Eruditie en Vriendschap. Elke zestienjarige moet een test ondergaan om te bekijken voor welke factie hij/zij het meest geschikt is. Er zijn mensen die voor geen enkele facties geschikt zijn. Er zijn mensen die maar voor één factie geschikt zijn. Maar er zijn ook uitzonderingen. Sommige mensen zijn geschikt voor twee of drie facties. Deze mensen zijn Afwijkend.
Beatrice 'Tris' Prior is geboren in Zelfverloochening, mensen die vinden dat je eerst aan de behoeften van anderen moet denken. Ze doet haar best om net zoals haar ouders te leven, maar dat lukt niet. Zestien jaar lang heeft ze het geprobeerd. 
Tris krijgt te horen dat haar testuitslag inconclusief is. Ze is geschikt voor drie facties. Ze is Afwijkend.

BoekentipsWhere stories live. Discover now