17. Část

2.8K 108 4
                                    

,,Hele, neuvaříme třeba oběd? Nudím se." zeptám se Justina, když scházíme schody. On si vezme Esther na ruce a svou pozornost přemístí na mě.

,,Klidně běž Barbaře pomoct. Já se jdu koukat na hokej. Národní tradice." řekne a odejde. Dojdu tedy do kuchyně a Barbara na mě ihned obrátí svou pozornost.

,,Barbaro, mohu vám s něčím pomoct? Nudím se."

,,Ale ovšem, má milá, začni krájet tady zeleninu, budeme dělat polévku, ano? Nezapomeň ji nejdřív umýt." řekla mi Barbara a začala zase něco míchat na sporáku.

•••

,,Gól!" zařval Justin snad přes celý dům a Barbara se zasmála.

,,Chtěla bych se omluvit za ráno. Kdybych věděla, že přijdete už před obědem, neběhala bych tu... ehm... ve spodním prádle." zastyděla jsem se. Bylo to trapné.

,,To nic, jste mladí. Měla jsem na sebe upozornit. A to hned, když jsem přišla." otočila se na mě a usmála se. Cítila jsem se líp, vědíc že jí to nějak neurazilo.

,,Jak to vůbec mezi vámi s Justinem teď je? Jestli se teda můžu zeptat?"

,,Můžete. Myslím, že to není nic tajného. Teda aspoň pro vás ne." zasmála sem se.

,,Vlastně ani nevím. Neřekli jsme si, že budem jen kamarádi a tak to necháváme asi na osudu. Ale bojím se, že se zamiluji a on ne, chápete?" sklopila jsem hlavu a hodila nakrájenou zeleninu do hrnce s vodou.

,,Neboj se ničeho. Justin se chová čím dál lépe od té doby co... no, myslím, že víš. Nedokážeš si představit, jaké to tu s ním bylo. Skoro jsem tu nebývala, po tom, co se stalo. Vždy jsem jen navařila, uklidila lahve a svinčík, co tu to prasátko udělalo a rychle mu zmizela z očí. Byl pořád u sebe v ložnici. Buď brečel a objímal Esther, nebo pil a objímal Esther." odmlčela se.

,,Justin rozchody nezažívá tak, že by pak pořádal divoké párty a obklopoval se jinými dávkami. Protrpěl si to sám. Tak, aby o tom nikdo nevěděl. Opravdu nikdo. Pattie, Scooter, nikdo. Na všechny se tvářil, že je v pořádku, ale přitom byl zlomený. Jen já jsem se mu snažila pomoct, ale nemělo to cenu. Na venek se dokáže dost dobře přetvařovat a fotografové neměli šanci to zjistit. No a potom se to změnilo. Po tom charitativním koncertě. Vlastně ho tam donutil jít Scooter, jinak by ze své nory vylezl asi za hodně dlouho. No a jak se vrátil, choval se divně. Dokonce mě začal zdravit a pomáhal uklízet. Pořád se usmíval. Myslím, že tam jste se potkali, ne? Dala jsi mu nový smysl žít, Kate. Myslím, že tě má rád." dokončila Barbara a šla pro nějaké koření, co následně nasypala do hrnce.

Nestačila jsem se divit. Justin vážně na venek vypadal v pořádku. Teda až na to, že pak nevycházel z domu. Ta holka je svině, že se s ním rozešla. Kdyby jim to třeba neklapalo, beru. Ale že ho podvedla? Vždyť musela mít s Justinem sexu, kolik chtěla, ne? Vždyť Justin ji musel snést modrý z nebe, ne? Vždyť on je bůh. Klidni se, pokáralo mě svědomí.

pohled justina

,,No a potom se to změnilo. Po tom charitativním koncertě. Vlastně ho tam donutil jít Scooter, jinak by ze své nory vylezl asi za hodně dlouho. No a jak se vrátil, choval se divně. Dokonce mě začal zdravit a pomáhal uklízet. Pořád se usmíval. Myslím, že tam jste se potkali, ne? Dala jsi mu nový smysl žít, Kate. Myslím, že tě má rád." řekla Barbara. Zvedl jsem se z gauče a šel do jídelny. Přemýšlel jsem nad tím, co Barbara řekla Kate. Nemyslete si, že lhala. Byl jsem opravdu strašný a všechno, co řekla, byla pravda. Možná to Kate opravdu změnila. Znamená to, že ji mám rád? Jasně, že ji máš rád!, souhlasilo podvědomí. Asi fakt jo. Co když se do ní zamiluju a ona bude chtít zůstat kamarádka? Riskni to.

Jsem sobec. Nenechám ji někomu jinému, ale musím to poznat, abych si byl jistý, že mě miluje taky. Nechám tomu čas.

Byl jsem tak zadumaný, že jsem si nevšiml, že do jídelny přišla Barbara a donesla polévku a zapečené těstoviny se sýrem. Kate začla rovnat talíře a příbory.

,,Nechcete dnes obědvat s námi, Barbaro?" zeptal jsem se Barbary, když donášela sklenice a džbán s vodou a citrónem. Podívala se na Kate a ta se usmála.

,,Moc ráda, děkuji, Justine." začala nám nabírat jídlo a nakonec se taky usadila a společně jsem poobědvali.

•••

,,Justine?" zašeptala Kate, která ležela na mně, když jsem skoro usínal u nějakého filmu. Pořádně napapaný a spokojený.

,,Ano?" protřel jsem si oči a podíval se na ni.

,,Pozítří je jedna školní akce. Víš, ta, na kterou mě chtěl pozvat Stuart. A já nemám šaty. Psala jsem Lucy, ale ta nemůže, tak jsem myslela, jestli bys nechtěl jít se mnou a nějaké mi pomohl vybrat." mírně se usmála a čekala, co jí řeknu.

,,A s kým tam jdeš?" dělal jsem, že je mi to úplně jedno, ale jako že se musím teda zeptat.

,,No jen s Lucy, ale žádné šaty nemám." Aspoň nemusím na nikoho žárlit.

,,Dobře. Tak se obleč a za 10 minut odjezd. Vezmeme Esther?" přikývla na souhlas a odešla nahoru. Dneska asi provětráme moje oblíbené Camaro.

 Dneska asi provětráme moje oblíbené Camaro

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Bieber's Secret Girl(cz) ✔️Where stories live. Discover now