Del 6: Bergochdalbana

2.3K 59 11
                                    

~Sofia~

På morgonen fick jag stå ut med en lång utskällning från pappa där han i minst 30 minuter la fram olika förklaringar till varför jag INTE skulle umgås med fattiglappen Robin. Jag lyssnade med ett halvt öra och inombords flög massa vackra fjärilar i olika färger runt.

Om han bara visste att jag snart ska träffa "den där fattiglappen Robin" skulle han få ett mindre mysigt utbrott. När han äntligen predikat klart om allt hemskt som skulle hända om jag fortsatte umgås med Robin suckade jag högljutt och tog en snabb titt i spegeln. Mitt blonda hår var uppsatt i en liten knut och på sidorna hade jag flätat håret. Jag hade inte så värst mycket smink på mig eftersom jag hade så mycket färg från all sol. Jag hade på mig ett vitt linne som framhävde min bruna hy och ett par blå shorts. På fötterna hade jag mina bruna sandaler.

Innan jag gick ut slängde jag min bruna handväska över axeln ropade ett svagt "hejdå". Sen smällde jag snabbt igen dörren utan att invänta svar från min tevetittande pappa. Med ett leende på läpparna gick jag ut i solskenet och njöt av värmen och sommaren.

Eftersom att det snart var slut på sommarlovet och jag hade ont om jeans hade jag och Robin bestämt oss för att shoppa lite. Jag småsprang över gatan och hade min blick fäst på Cubus där vi skulle träffas.

Där stod han med sin moped och vinkade glatt mot mig med ett stort lyckligt leende på läpparna. Hans bruna hår lös i solskenet och han var lätt klädd i en randig färgglad t-shirt och ett par knälånga shorts. På huvudet hade han som alltid en hatt.

Jag vinkade glatt tillbaka och sprang rakt i hans famn. Han luktade herrparfym och hans famn var varm och go. Mina händer låg försiktigt på Robins muskulösa rygg och hans på min. Dock var min inte så muskulös.

Jag släppte taget om honom och han tog tag i min hand. Han inspekterade mig med blicken och log så stort att det såg ut som att hans läppar skulle spricka. Sen sa han fem ord som fick mig att rodna.

"Du är så vacker Sofia".

Va? Hörde jag rätt? Asffkslsms.

Jag visste inte vad jag skulle svara. Min kinder skiftade direkt i rött och jag kollade generat ner på marken. Han lyfte upp min haka och jag mötte hans vackra bruna ögon. Han log lite snett och det kändes underbart att vara i hans närvaro. Hela min kropp pirrade. Vi närmade varandra och han tog tag i min midja. Sen förenades vi i en kyss. Den varade inte så länge eftersom vi var på en offentlig plats men den korta kyssen var verkligen underbar. Någonting sa mig att Robin nu var min pojkvän...

~Robin~

När jag försiktigt släppte taget om hennes midja log hon sitt söta leende och hennes tandställning glimmade i solskenet. Den gjorde att hon såg så mycket charmigare ut. Vi gick in till den stora affären hand i hand och jag kunde inte känt mig lyckligare. Hennes kinder skiftade fortfarande i rött vilket fick mig att flina ännu större.

"Okej..." Mumlade hon och fingrade på ett par jeans. "Jag antar att du inte tycker sånt här är så intressant,men du får gärna gå och leta lite kläder för dig om du vill. O-om du har råd såklart.. E-eller jag menar..." Hon stammade lite och hennes kinder blev ännu rödare.

"Det är lugnt Fia,jag hjälper gärna dig", svarade jag lugnt utan att känna mig ett dugg ledsen över att jag inte hade råd att köpa kläder just nu.

"Åh okej,dåså", fnissade hon lite och såg lättad ut över att jag inte reagerade på något annat sätt.

På bara några minuter stod Sofia i omklädningsrummet med famnen full av olika jeans jag hjälpt henne att välja ut. Jag hade,trots att jag inte var speciellt rik,ganska bra koll och smak när det gäller kläder.

Be mineWhere stories live. Discover now