Kapitel 4

3.1K 60 0
                                    

Kapitel 4:
Previously:
Okej, jag förstod att han försökte flörta med mig, så dum är jag inte. Men de var bara att inte ta åt sig.
"Mm.. Okej.. Förlåt" sa han tyst. Wow Ogge sa förlåt.. Alltså hela den här dagen är ett jävla skämt tänkte Jag och skrattade för mig själv.

Ogges perspektiv:
Idag var de lördag och festen var ikväll. Hoppas bara Vanessa kommer vara snygg.. Okej just nu ser hon alltid bra ut men Jag menar hon måste stå på sig lite. Inte konstigt att alla trycker ner henne. Igår när jag var hos henne och vi gjorde läxorna var hon en helt annan tjej än vad hon är i skolan. Fattar inte ens varför jag gjort som jag gjort mot henne förr. Aja skit i de, gjort är gjort.

Vanessas perspektiv:
Fest.. Jag har aldrig varit på en fest. Vad gör man mer än att dricka massa alkohol? Vad pratar man om? Kör man lekar? Jag skrattade lite åt mig själv.. Lekar nae tror inte de. Jag klev sakta ur sängen och gick ner till mamma som satt och åt frukost.
"God morgon gumman" sa hon.
"Godmorgon mamma" svarade jag och log. Jag hällde i lite flingor och fil sen satte jag mig mitt imot henne.
"Så mamma.. Jag ska gå på min första fest i kväll, kan du hjälpa mig hur jag så se ut så killar ska gilla mig" fråga jag och mamma kollade upp på mig.
"Men killar gillar redan dig, titta på Ogge så kär han är" svarade hon och skratta.
"Jag är seriös, kan du hjälpa mig?" Frågade jag ännu en gång.
"Ja okej, vi sminkar dig fint, sätter upp ditt vackra hår och fina kläder. Du kommer bli jätte fin" svarade mamma stolt. Jag log bara och slängde i mig resten av frukosten.
När jag kom upp till mitt rum tog jag min mobil i handen.. Ska jag Ringa Ogge eller inte..? Jag kollade länge på displayen..Aja vad har jag att förlora?

Ogges perspektiv:
Jag och Omar satt och pratade lite om Felix och Oscar. Jag hade ju lovat mig själv att inte va med dom längre men Omar.. Han är annorlunda, mer som jag. Lite blyg och vill allas bästa.
"Så hur känner du inför festen? Ångrar du att du frågad henne?" Fråga Omar och gav mig ett busigt leende.
"Nae faktiskt inte, jag ska försöka komma innanför henne lilla "mur" och se hur hon egentligen är" svarade jag och små skrattade lite. Då slog de mig, tanken om Igår kväll när jag skulle sova, jag låg bara och tänkte igenom hela den här grejen med att vi mobbar/ mobbat Vanessa. Varför gjorde vi ens de? Frågan försvinner ALDRIG ur mitt huvud. Varför mobbade vi henne ens.. De ekade så jag trodde jag skulle sprängas..
"Omar.." Började jag och så hur han Kollade upp på mig.
"Varför började vi ens mobba Vanessa?" Frågade jag och Omar kollade chockat.
"Ärligt... Så vet jag inte, Felix Idé" svarade han och kollade lite i marken.
"För jag menar.. Hon är ju inte ful.." Mumlade jag tyst. Precis när omar skulle öppna munnen ringde min mobil. •Vanessa ️• stod de på skärmen. Jag log stort och Omar skrattade. Jag drog fingret över skärmen och svarade:
"Hej de är Ogge"
"Hej hej, de är Vanessa.. Öhm.. Jag vet inte exakt varför jag ringde men ville prata lite med dig.. Är de någon som kan höra oss?" Frågade hon nervöst. Jag bara log som ett fån och Omar himlade med ögonen.
"Vänta lite" svarade jag och reste mig upp och gick till mitt rum.
"Så vad ville du?" Frågade jag när jag hade satt mig i min säng.
"Joo skratta inte åt mig nu.. Men jag har aldrig varit på fest och undrar vad man ska ha på sig?" Frågade hon och utan att jag såg henne visste jag att hon rodnade.
"Jaha jo dom flesta brukar ha typ bara shorts och någon tröja eller hm.. Klänning fast inte värsta långklänningen man ska lixom visa mycket av kroppen om du fattar.." Svarade jag samtidigt som jag hörde hur dumt mitt svar lät.
"Så slampigt alltså?" Frågade hon och jag skrattade.
"Ja typ.. Eller vi gör så här, Ta på dig de som du själv tycker om" sa jag.
"Ja okej vi ses i kväll Ogge" sa Vanessa och la på.
"Vad ville hon?" Frågade Omar som nu stod vid dörren.
"Lite om läxor bara" svarade jag enkelt.
"Så varför pratar ni om kläder när de gäller era läxor?" Frågade sedan Omar.
"Asså sluta tjata snälla, de var en sak i sy slöjden. Hej då ska klä om nu vi ses i kväll" svara jag och skratta samtidigt som jag knuffade ut Omar. Men de var ingen elak knuff mer en kompis knuff. Haha.

I'm happy, are you? O.MWhere stories live. Discover now