Kapitel 3

3.2K 59 1
                                    

Kapitel 3:

Previously:

Jag hade bestämt mig och de skulle jag hålla. Jag ska bli den snälla Oscar Molander igen. Inget rökande eller drickande..

Fortfarande Ogges perspektiv:

När jag stod vid moppen hörde jag massa taskiga kommentarer på skolgården.

"Glädjedödare"

"Fula unge"

"Pluggis''"

"Nörd"

Jag förstod direkt vilka som skrek och vem de var riktat åt. Jag vände mig om och såg Vanessa komma springande åt mitt håll. Asså va fan Oscar och Felix.. Kan dom aldrig låta henne va? Hon var på väg att springa förbi mig när jag grep tag i hennes handled.

"Släpp mig" skrek hon.

"Men lugna dig okej!" Halv skrek jag tillbaka.

"Nej du är precis som dom, för dig är jag bara en ful, äcklig och störande pluggis" skrek hon samtidigt som hon grät. Jag svalade en gång. De hon sa var sant, eller inte längre men de var exakt hur jag hade betett mig mot henne.

"Jag tänker släppa dig så fort jag har fått ditt nummer" sa jag lugnt och kollade rätt in i hennes ögon för att hon skulle tro på mig.

"Okej.. Men använd de BARA till att ringa om läxhjälp" svarade hon tyst. Jag nickade bara och hon skrev in sitt nummer på min mobil.

"Men lova mig en sak" sa hon tyst och kollade på mig.

"De beror på vad de är..." Svarade jag lite kyligt men inte så att de skulle låta drygt.

"Inget gulli gull! Och försök inte spela snäll eller romantisk och det viktigaste.." Hon vart tyst och svalde.

"Bli INTE kär i mig" sa hon tyst men så jag hörde. Jag skrattade lite för mig själv.

"Då får du lova mig en sak också?" Frågade jag och gav henne en menad blick. Jag såg att hon svalde hårt.

"Vad då?" Pep hon fram. Hon såg nästan rädd ut.. Jag är väll inte så farlig?

"Du ska följa med mig på fest i morgon och bevisa för alla på skolan att du inte är en nörd" sa jag stolt och tog fram handen.

"Ingen alkohol eller cigg.." Mumlade hon tyst.

"Jag lovar du behöver inte dricka eller röka, klä dig bara snyggt" svarade jag och log. För första gången såg jag ett litet, litet leende på hennes läppar. Sen tog hon min hand.

"Jag lovar" svara hon och skakade handen. Sen började vi båda skratta.

"Aja ska gå nu Ogge, hej då, och förresten.. Du är nog inte så elak trots allt" sa hon och log.

"Kanske inte, haha hej då" svarade jag och hon började gå hemåt. När jag inte såg henne längre började jag hoppa lite av glädje. För första gången har jag pratat med en tjej utan att vara dryg.. Och inte vilken tjej som helst utan pluggisen på skolan haha. Fast Oscar hade nog lite rätt.. När vart jag så känslosam.. Jag skrattade lite för mig själv och satte på mig hjälmen. Nu skulle jag äntligen hem.

Vanessas perspektiv:

Direkt när jag kom hem drog jag av mig mina jeans och satte mig i soffan med bara den gråa mys tröjan. Jag satt och kollade ut genom fönstret, tänkte på dagen. Vad var de för fel på Ogge? Försöker han spela snäll eller är han verkligen så här.. Bilderna spelades upp i huvudet när jag hade blivit mobbad av killarna och tänker jag efter har inte Ogge sagt så mycket. Han kanske var annorlunda.. Kanske tillomed speciell. Jag skakade på huvudet.. Han är som alla andra killar intalade jag mig själv.

"Varför sitter du här och skakar på huvudet?" Frågar mamma som kom in i vardagsrummet.

"Inget speciellt" svarade jag och log.

"Nahe, men vill du ha lite varm choklad gumman?" Frågade hon sedan snällt. Hon var verkligen världens bästa mamma.. Okej kanske inte när hon tjata om läxor men annars.

"Ja tack" svarade jag och log. Hon gav mig koppen men blev avbruten av att de ringde på dörren. Jag satt kvar i soffan och drack min choklad.

"Ja hon är hemma, hon sitter i vardagsrummet" hörde jag mamma svara någon vi dörren och efter ett tag skrek hon:

"Vanne, du har killbesök" och jag kände nervositeten komma. Jag reste mig sakta upp och gick mot dörren.

"Hej vanne" sa Ogge med retlig röst.

"Hej.. Och kalla mig de där EN gång till och du är död" svarade jag och försökte spela sur. Jag såg att han granskade hela mig kropp.

"Helvete" mumlade jag för mig själv. Jag hade ju bara trosor och en grå stickad tröja på mig så man såg hela mina ben.. Kul

"Sexigt" sa Ogge tyst för att mamma inte skulle höra och jag slog till honom.

"Var som du brukar vara.. Dryg och elak istället de är lättare då" sa jag lågt. Han flinade bara.

"Så vad ville du?" Frågade jag.

"Jo.. Jag fattar inget till matteprovet och du svara inte på din mobil plus att rektorn sa att man skulle få hjälp när man ville" sa Ogge tyst, precis som han skämdes.

"Jaja kom in då, men inget gulli gull! De lovade du" sa jag och han nickade.

När vi kom upp på mitt rum satte han sig vi mitt skriv bord och jag i sängen. Jag drog på mig täcket lite diskret för att han inte skulle se mina fula ben för då skulle jag väll få en dum kommentar igen. Jag ville tro på att han skulle ändra sig.. Men de var svårt. Ogge vände sig mot mig.

"Asså fatta vilken mjukis och känslosam kille jag har blivit på EN dag pågrund av dig.. Igår typ rökte jag och var skit elak och idag känner jag bara glädje" sa han och hoppade lite stolen. Dom orden han sa värmde men de är helt omöjligt att en kille förändras på en dag.

"Förlåt Ogge men jag ska bara hjälpa dig med dina läxor inga andra grejer.. Okej du har varit väldigt snäll i dag.. Eller inte i morse men ändå. Men jag är din 'lärare' inte psykolog" svarade jag och kände mig elak men de var sanningen. Okej, jag förstod att han försökte flörta med mig, så dum är jag inte. Men de var bara att inte ta åt sig.

"Mm.. Okej.. Förlåt" sa han tyst. Wow Ogge sa förlåt.. Alltså hela den här dagen är ett jävla skämt tänkte Jag och skrattade för mig själv.

I'm happy, are you? O.MWhere stories live. Discover now