9❣

2.4K 234 43
                                    

Poppy:*

Nechápala jsem to. Vždyť video jsem posílala jen na adresu školy. Není možné, aby ho dostal Martinus Gunnarsen. A pak mi to došlo.

Chytla jsem Claudy za ruku a vytáhla ji ze sálu. Bylo mi úplně jedno, jak se na nás ostatní dívají. Na poslední chvíli jsem uslyšela Marcusův hlas: ,,Prosili bychom, aby se vítězka přihlásila do konce tohoto týdne u mě nebo u mého bratra. Jinak budeme muset zvolit náhradnici."

Pak už se rozprostřelo ticho školní chodby a já se otočila na Claudii.

,,Neřekla jsem snad, že nemám zájem se toho výběru zúčastnit?" Claudy je jediná osoba, která se k tomu videu mohla dostat.

,,Já jen chtěla vědět, jestli mám pravdu," pokrčila s úsměvem rameny. ,,Věděla jsem, že to vyhraješ na plné čáře."

,,Ale měla jsi mi o tom říct, takhle to pro mě byl totální šok!" nevím, co si o tom mám myslet.

,,Já se tě snažila přemluvit, ať to zkusíš sama, ale tobě se nechtělo," zaprotestovala.

Povzdechla jsem si. Nemá cenu se s ní hádat. Sjela jsem podél zdi na zem a složila hlavu do dlaní. Nemám nejmenší ponětí, co mám teď dělat.

,,Řekni mu to," sklonila se ke mně Claudy. ,,Řekni mu, že na tom videu jsi ty."

Zavrtěla jsem hlavou. ,,To nedokážu. Nemůžu."

Nevím proč. Netuším jaká síla mě to donutila říct, ale je to tak. Nezvládnu jen tak zajít za Martinusem a říct mu to. Jsem prostě srab, tak to bude.

,,Poppy," pokusila se Claudia něco namítnout, ale já ji umlčela.

,,Ne, bude lepší, když místo mě vyberou někoho jiného," potřásla jsem hlavou. Ano, to bude nejlepší.

,,Poppy nech toho," nedala se odbýt. ,,Vybrali tebe. A víš proč? Protože jsi nejlepší. Tak snad to teď nezahodíš jenom kvůli tomu, že se bojíš."

Už se o tom nechci bavit. Musím vymyslet něco, čím bych změnila téma. Nějak šikovně tuhle konverzaci ukončit.

,,Víš co?" Zvedla jsem hlavu, ,,přihlásit se mám do konce tohoto týdne. To mi zbývají ještě tři dny. Počkám jestli mi do té doby nepošlou výsledky přímaček a pak uvidím."

Byla jsem celkem ráda, když potřásla hlavou. ,,Dobře. Nezajdem na zmrzku?"

Martinus:*

Rozhlédl jsem se po sále, jestli bych náhodou nepoznal tu holku z toho videa. Nakonec jsem usoudil, že zřejmě ne.

Pak jsem si všiml, jak do sálu vešla Poppy s její kamarádkou. Nechápal jsem co tu dělá. Chvíli jsem ji sledoval, jak se proplétá zástupem lidí.

,,Hej, pane zaláskovaný," zamáchal mi Marcus rukou před obličejem. ,,Mohli bychom začít."

Zaláskovaný? Zbláznil se? A do koho asi?

Jen jsem pokrčil rameny a následoval ho. Začal mluvit, moc jsem nevnímal co, a já se zadíval směrem, kde stála hnědovláska s blond ombré. A nebo blondýnka s hnědým ombré? V tomhle se nevyznám.

Dívala se na mě, teda aspoň myslím. Pokusil jsem se o nějaký ten úsměv, ale odvrátila pohled na Claudii, která jí něco pošeptala.

,,Tinusi," dloubnul do mě Mac a já si uvědomil, že bych mohl už vyhlásit vítězku. Postavil jsem se vpřed a začal něco mlít. Pak se za mnou spustilo to video s holkou, která mi posledních pár nocí nedá moc spát.

Zase jsem se zadíval do jejích pohybů. Něco mě na nich fascinovalo, stejně jako na Poppyných očích. Moment, co?

Opět jsem se otočil a zadíval se na místo, kde ještě před chvílí stála. Už tam nebyla. Letmo jsem ji zahlédl, jak vychází z místnosti s Claudií v patách. Ještě pěknou chvíli jsem se díval na dveře, kterými zmizela.

Ty její oči. Pořád na ně musím myslet. Sakra. Potřebuju je vidět znova. Zadívat se do nich a pokusit se zjistit, co je na nich tak zajímavého.

Another lonely heart tonight [Marcus&Martinus CZ] ✔Where stories live. Discover now