7. Kendimiz yapabileceğimiz terapiler

222 7 0
                                    


EVDE 100 NEFES NASIL YAPILIR?

Hergün sabah ve akşam yapabiliriz. Yerde yatak üzerine yatarız. Ayakları içimize çekeriz. Veya sandalye üzerinde sırtmız dik duracak şekilde yaparız. Kuyruk sokumu ile başın tepesi arasındaki omirikten akan enerji sürekli olmalıdır.

Ağzımızdan derin uzun nefes alıp kısa nefes veririz. Nefes verince hemen tekrar derin, uzun nefes alırız. Nefes verirken ve alırken bağlantılı olmalıdır. Nefes verdikten sonra hemen nefes almalıyız. Nefes aldıktan sonra hemen nefes vermeliyiz. 100 kez bunu yaparız. Ağzımız açık olmalıdır. Gözlerimizi kapatırız. Her nefes ile birlikte iki gözümüzün arasındaki kaşımızın ortasındaki noktadan lacivert nefes aldığımızı verirken bu lacivert nefesi kalbimizden verdiğimizi düşleyebiliriz. Bunlar 2 göz arası ve kalpteki enerji merkezinin daha verimli çalışmasına yol açar.

Kişinin rahatsızlığı veya değiştirmek istediği yönü ne ise onun ile ilgili olumlu cümle kurabilir. Örneğin; Kişi önyargıda bulunmaktan şikayetci ise şu olumlama cümlesini kurabilir; ' Tüm önyargıları bırakıyorum. Rahatlıyorum. İnsanları olduğu gibi kabul ediyorum.'

Bu şekilde kişi olumlama cümleleri kurarak nefes çalışması yaparken zihninden bu olumlama cümlelerini tekrarlayabilir. Olumlama cümleleri haftalar geçtikçe olumsuz cümle ve deyimlerin yerlerine yerleşir. Ve kişiyi sağlıklı yarınlara taşır.

⛧💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐⛦

Geçmişe takılı kalan duygu ve düşüncelerinizin hayatı yaşama kapasitenizi kısıtladığını düşünüyorsanız 10 gününüzü ayırın. Eski zincirlerinizden kurtulmak, iyi anıları kutlamak ve kötü hatıralardan kurtulmak için önereceğimiz 10 günlük anı egzersizini uygulayın.

ÜRÜN DİRİER

Geçmişini bilmeyen geleceğe bakamaz derler. Bu egzersiz de bu mantıktan yola çıkıyor. O nedenle 10 gün boyunca küçüklükten beri sizi etkileyen ve bugünkü sizi oluşturan her olayı ve kişiyi masaya yatırın. Çünkü eğer kendimizi bu tarihsel metinlerden çözebilirsek yeni hissetme, düşünme ve var olma yolları geliştirebiliriz. Daha yapıcı ve pozitif bir zeminde tabi ki. Geçmiş üzerinde düşünmek ızdırap verici olabilir. Eğer bu çalışmadan dolayı çok mutsuz hissederseniz, özellikle de çocukluğunuzda bir travma yaşadıysanız profesyonel yardım almanızı öneririz ama pek çok insanın da bu egzersizden fayda gördüğünü belirtmek isteriz. 10 adımlı bu egzersiz, geçmişin size hükmeden yönlerinden kurtulup iyi bir gelecek kurmanıza yardımcı olacak. Nasıl mı? Zihninizi değişik yollardan düşünmeye cesaretlendirerek. Psikoterapist Derek Draper ve klinik psikolog Cecilia d'Felice tarafından hazırlanan anı egzersizinin her adımı sırasıyla uygulamanız şart. Kolay gelsin...

Birinci Gün

Eleştirinle yüzleş

Öncelikle şu an kafanızda dolanan sorunlarınızı bir tablo oluşturarak alt alta yazın. Patlamamak için kendinizi zor susturduğunuz olayları ya da pek önemli olmadığını düşündüğünüz hatta komik bulduklarınızı bile yazın. Bunlar günlük veya genel problemler olabilir. Sonra bunların kritiğini yapın. Aşağıda size yardımcı olması için nasıl bir tablo oluşturmanız gerektiğini gösterdik.

Örnek: Önemli bir telefon numarasını kaybettim/ Ben çok salağım

Patronum yaptığım hatayı düzeltmemi söyledi/ Neden daima hata yapıyorum

Postaneden almam gereken bir paketi almadım/ Çok tembelim

İkinci Gün

İçinizdeki dostu uyandırın

Panik atak Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt