9

62 8 0
                                    

GRAY MARTENS

"Succes Guys!" Roept Rose hyper als de jongens het podium oprennen en met het concert beginnen.

Rose draait zich naar mij toe en kijkt me breed grijnzend aan. "Wat?" Grinnik ik.

"Wat wil je doen? De jongens zijn nog wel even op het podium." Ik haal mijn schouders onverschillig op.

"Ik zou het ni-" mijn telefoon gaat in mijn broekzak af waardoor ik mijn zin niet kan afmaken. Ik pak mijn telefoon en neem het telefoon gesprek van Sara op. Als ik me realiseer dat ik bij een concert ben van een band die zij helemaal te gek vind hang ik snel weer op.

"Waarom hang je op?" Rose kijkt me met een raar vragend gezicht aan.

"Dat was Sara, mijn beste vriendin. Ze vind de jongens helemaal te gek." Ik kijk haar dramatisch geschokt aan. Rose begint te lachen en trekt me aan mijn hand mee de gangen van het gebouw door tot we bij de achteruitgang komen.

"Hier kun je de muziek niet horen. Bel maar terug." Ze glimlacht tevreden. Ik schudt lachend mijn hoofd. Ik ga naar Sara haar contact en druk op bellen. Voordat de telefoon überhaupt overgaat neemt ze al op.

"Gray Siërra Martens! Waarom hing jij op? Waar the fuck ben je? Ik en Justin zoeken je." Schreeuwt ze. Ik zet de luidspreker aan zodat Rose mee kan luisteren.

"Sara doe rustig en noem me niet bij mijn complete naam. Je weet dat ik dat verschrikkelijk vind." Ik zucht geïriteerd. Rose grinnikt en kijkt me met een gemene grijns aan.

Ze gaat mijn complete naam sowieso tegen me gebruiken.

"Gray, waar ben je? We zoeken je al sinds gistermiddag."

"Gray, kom thuis." Ik hoor Justin op de achtergrond roepen. Rose pakt mijn kapotte telefoon uit mijn hand en zet hem van de luidspreker af. Ze houdt hem aan haar oor en begint te praten.

"Hey Sara, Rose Johnson hier. Ik weet niet of je me kent maar vast wel. Ik wil dat je naar het concertgebouw in het centrum komt en via een steegje via de achteringang binnen komt. Laat die Asshole Justin maar lekker thuis. Tot zoo!" Rose hangt het gesprek op en geeft mijn telefoon weet terug aan mij.

"Wow. Dat had ik niet verwacht." Mompel ik binnenmonds.

"Tsja, ze komt nu vast wel. Als ze echt een fan is van de jongens weet ze wel wie ik ben. Als je met één van die gekken date kent iedereen je."

Rose zucht en laat zich via de muur naar de grond zakken. Ze gaat in kleermakerszit zitten en doet een spelletje op haar telefoon. Ik doe hetzelfde en begin met de scherven glas van mijn telefoon te prutsen. Ik begin kleine stukjes die los zitten er uit te plukken.

"Je zou echt een nieuwe telefoon moeten kopen." Rose pakt mijn telefoon uit mijn hand en begint hem rond te draaien en te inspecteren.

"I know. Ik vind het kut dat hij hem heeft gesloopt. Ik had hem nog niet eens zo lang." Ik pruts met mijn nagels terwijl ik dat zeg.

Rose humt iets onduidelijks en geeft mijn telefoon weer terug. Ze staat op van de grond en begint door de gang te ijsberen.

"Hoelang kun je er over doen om hier naartoe te komen." Zeurt ze na nog enkele minuten te hebben gewacht. Ik lach om haar opmerking. Ik sta ook op als er op de deur van de achteringang word geklopt. Ik open de deur om een vrolijke Sara te laten verschijnen. Ze stormt meteen naar Rose toe en staat voor haar neus te springen.

"Oh my god, oh my god, OH MY GOOOD!" Ze gilt blij. Ze draait zich naar mij en begint weer te springen. Rose kijkt me over haar schouder met een gezicht aan wat 'what de fuck' zegt.

"Gray! Sinds wanneer ben je bevriend met haar? Ken je de jongens ook? Hoelang wou je dit voor mij blijven verbergen?" Ze schudt me aan mijn schouders heen en weer.

"Sara, doe rustig. Laat het me ewoon even rustig uitleggen." Murmel ik nu echt een beetje geïrriteerd.

Ze gaat als een klein kind met haar handen over elkaar voor me staan. Ik zucht en ga weer langs de muur op de grond zitten. Ik kijk haar net zolang aan tot ze ook gaat zitten. Rose komt er ook bij zitten en ik begin met vertellen.

•••

Heyhey!

Ik ga niet heel veel over het concert zelf vertellen. Ik wou Sara, de beste vriendin van Gray, er ook meer bij betrekken. Ik weet nog niet precies wat haar rol hier verder word eigenlijk...

Hope ya liked this part thingy! (:

Het was zeer kort vind ik...

Cheater || {T.E.}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu