3

88 8 1
                                    

^Dit is Gray met bf Justin^

•••

Het is raar, maar sinds gisteren kan ik niet meer normaal naar Justin kijken. Vanochtend toen hij me wakker maakte dacht ik alleen maar aan wat Sara de vorige avond had gezegd.

Het is waarschijnlijk heel dom en ik stel me aan, maar het is gewoon raar. Het idee dat hij misschien vreemd gaat. Na een relatie van twee jaar lang. Ik weet dat ik niet altijd de makkelijkste ben, maar hij is ook niet makkelijk.

Bij het ontbijt kon ik me maar niet concentreren op wat hij me vertelde. Hij moest telkens alles herhalen of ik gaf verkeerde antwoorden.

En tijdens het opruimen viel hij tegen me uit. Hij is in onze twee jaar lange relatie nog nooit tegen me uit gevallen. Het enigste wat ik kon was naar mijn handen kijken. Hij bleef maar naar me schreeuwen en zeggen dat ik me aanstelde.

Na de ruzie heb ik me teruggetrokken in onze slaapkamer. Hij zit nu waarschijnlijk op de bank, televisie te kijken, alsof er niks is gebeurd. Alsof onze ruzie nooit plaats heeft gevonden.

Moet ik naar hem toe gaan? Moet ik er weer over beginnen? Mijn excuses aanbieden? Ik weet het niet meer.

Ik open langzaam de deur van de slaapkamer en loop voorzichtig naar de woonkamer. Ik blijf naar mijn voeten staren, zorgvuldig kijkend waar ik loop.

"Gray." Hoor ik Justin murmelen.

Ik kijk op en zie hem, zoals ik al had gedacht, op de bank zitten. De televisie staat aan en hij heeft zijn mobiel in zijn handen. Ik ga voor hem staan en kijk hem net zolang aan tot hij eindelijk zijn ogen van zijn beeldscherm haalt.

"Is er iets? Kom zitten." Hij houdt zijn hand omhoog als teken dat ik tegen hem aan moet gaan zitten.

Ik twijfel even maar doe het dan toch. Ik leun ongemakkelijk tegen hem aan en kijk naar het televisiescherm.

"Wat was dat net Justin?" Vraag ik uiteindelijk, de stilte verbrekend.

"Wat was wat?" Vraagt hij. Net alsof er net echt geen ruzie is geweest.

Ik open mijn mond om te zeggen dat ik er over wil praten maar doe het toch maar niet. Het heeft geen zin. Hij zal toch zeggen dat er niks aan de hand is. Hij zou al helemaal niet bekennen dat hij waarschijnlijk vreemd gaat.

"Laat maar. Het is niks." Mompel ik zacht.

"Humnn" humt hij. Hij kijkt me kort aan en gaat dan weer verder met zijn telefoon.

Ik probeer stiekem mee te kijken op zijn scherm maar hij houdt zijn hand scheef zodat het scherm een waas voor mij is. Het valt me nu pas op dat hij een andere telefoon heeft.

"Had je niet een Samsung telefoon?" Ik frons mijn wenkbrauwen als ik hem aankijk.

"Hmm, o ja. Die heb ik van de trap laten vallen dus ik heb een nieuwe gekocht." Hij glimlacht naar me.

"Maar je vond Iphone toch maar prut, want je hebt nu wel degelijk een Iphone 6 plus in je handen. Dat lijkt me niet echt logisch denk je."

Zijn wenkbrauwen vormen een kwade frons. "Wat wil je daar mee zeggen? Mag ik niet van gedachten veranderen?" Zegt hij, zijn stem licht verheffend.

"Oh nee, dat bedoel ik niet. Laat ook maar weer. Je praat de laatste paar dagen niet normaal met me. Ik heb hier even geen zin in." Ik sta op van de bank en loop richting de gang. "Ik slaap in de logeerkamer. Als je me zoekt ben ik daar." Sis ik voordat ik de gang oploop. Hem alleen achterlatend in de woonkamer.

Het boeit me niet wat hij nu waarschijnlijk van me denkt. Ik moet, zoals Sara al zij, aan mezelf denken. Ik moet met hem oppassen. Ik moet elke stap die hij zet zorgvuldig in me opnemen.

Als hij weg gaat zonder te vertellen waar naartoe volg ik hem. Het zal vast als stalken overkomen, maar ik moet uitvinden of hij iemand anders heeft. Het is voor míjn en zíjn eigen bestwil. Ik kan niet met iemand samen zijn als hij cheat. Ik kan niet met een Cheater in één huis wonen.

•••

Ik moest die laatste zin doen d:
Het past er gewoon bij...

Maar okay...

Het klinkt misschien dom, maar ik vind het leuk om dit soort stukken te schrijven.

Is dat weird? /:

Ik luisterde naar kerstliedjes toen ik dit schreef...

En ik zweer het. Ik heb een hekel aan kerstmuziek, dus I don't know why.

Don't judge me! |:

Cheater || {T.E.}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu