4

76 7 0
                                    

GRAY MARTENS

Als ik de voordeur dicht hoor slaan gooi ik mijn benen uit bed en trek mijn kleding aan.

Ik heb met opzet gewacht totdat Justin naar zijn werk gaat. Ik geloof zijn telefoon smoes niet. Hij is niet zo'n kluns om zijn telefoon van de trap te laten vallen. En waarom heeft hij nu wel een Iphone. Ik heb hem een jaar lang gevraagd of hij een Iphone wou nemen. Het is gewoon handig met Facetime en Imessage. Telkens was het hetzelfde antwoord.

'Nee, je weet dat ik een hekel heb aan de Apple producten. Laat mij nou maar gewoon Samsung gebruiken.'

Telkens weer. Op een gegeven moment had ik de hoop opgegeven. Het had geen zin. Hij bleef toch gewoon stug nee zeggen.

Ik open Justin zijn kledingkast en ga door al zijn kleding heen. Broekzakken. Bloesjes. Alles. Alleen om te kijken of er iets in zit. Een bewijs.

Ik stop met door zijn kleding gaan en zet een stap achteruit.

Volgens mij word ik paranoïde. Ik ga nu zelfs al door zijn kleding, terwijl ik hem moet vertrouwen.

Hij is mijn vriendje. Ik hoor hem te vertrouwen. Maar dat doe ik niet. Niet meer.

Ik zucht en ga toch maar weer verder met zijn kast doorzoeken. Als ik op een gegeven moment onderin zijn schoenen lade kom en bijna alle schoenen eruit heb gehaald zie ik onder in de hoek liggen waar ik naar zocht. De gouden Iphone 6 die hij gisteren op de bank gebruikte.

Ik pak hem eruit en druk hem aan. Ik schuif het scherm naar de zijkant en kom meteen op zijn thuispagina. Justin is nooit goed geweest in codes onthouden. In deze situatie had hij dat beter wel kunnen doen.

Als ik erbij nadenk is het best onlogisch dat als zijn telefoon 'kapot' was, zijn nieuwe Iphone hier ligt.

Ik pak mijn eigen telefoon uit mijn broekzak en ga naar mijn contacten. Ik druk op Justin zijn contact en bel. Hij gaat één keer over voordat er al snel word opgenomen.

"Met Justin."

"Hey Jus, waar ben je?" Zeg ik zo rustig mogelijk.

Het idee dat hij tegen me heeft gelogen begint me steeds meer te bezinken. Hij heeft nu namelijk wel degelijk een andere telefoon bij zich. Waar heeft hij nog meer over gelogen? Heeft hij ooit echt van me gehouden?

"Ik ben op mijn werk. Je weet toch dat ik rond deze tijden meestal in een vergadering zit."

Ik zucht. "Ja sorry. Ik hang al op. Tot vanmiddag." Ik druk op de knop om het gesprek op te hangen en gooi mijn telefoon op het bed.

Ik druk de telefoon, die inmiddels al weer uit was gegaan, van Justin weer aan en ga naar Whatsapp. Ik scroll door zijn gesprekken, maar kan niks bijzonders vinden. Ik doe hetzelfde bij de social media en Imessage en vind daar ook niks.

Stel ik me misschien toch aan? Zie ik alles verkeerd? Heeft Sara alles verkeerd gezien? Misschien was die persoon waarmee hij het appartement inging wel een collega. Misschien gingen ze wel gewoon lunchen.

Ik laat mezelf achterover vallen op het bed. Ik moet hier niet zo over piekeren. Ik moet me gewoon normaal gedragen en net doen alsof er niks aan de hand is.

Ik ga nu naar wat muziek luisteren en ga ontspannen. Ik moet stoppen met piekeren.

Ik sta op en loop naar de keuken. Ik zet mijn laptop op het keukenblad en start Spotify. Ik zoek The Vamps op en zet het album 'Wake Up' aan.

•••

Ik stap de deur uit en loop naar de andere kant van de straat. Daar loop ik over de drukke straat verder richting het centrum.

Ik bedacht me dat ik de laatste tijd veel binnen zit. Sinds die avond uit met Sara ben ik het huis niet meer uit geweest. Daarom besloot ik maar een wandeling te gaan maken. De buitenlucht is gezond voor me en helpt me misschien de situatie met Justin even te vergeten.

Terwijl ik door de menigte loop valt me een iemand heel erg op. Justin. Ik wurm me snel door de mensen die voor me lopen heen en probeer hem bij te houden, wat moeilijk is, want hij loopt best wel snel.

Hij slaat de hoek om dus dat doe ik ook. Ik loop het straatje in maar zie hem niet meer.

Waar is hij zo snel heen gegaan?

Ik murmel geërgerd en draai me weer om. Ik sla dezelfde hoek weer om en begin mijn weg terug naar huis.

•••

Let me tell you 'bout your boyfriend! Yeah he's got another Girlfriend.

Love that song...

Wat vonden jullie van dit prachtige hoofdstukkie?

En wat denken jullie? Is Gray 'over reacting'?

Cheater || {T.E.}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα