[day twelve] a book you used to love but don't anymore

253 12 10
                                    

Oh, ce subiect trist, wow, way to be a downer, reading challenge. Ai crede că e greu să scrii despre cărți, dar ce e cel mai greu e să găsești cărțile despre care să scrii, și chestia asta mi-a luat zile bune de gândit. Nu știu, nu cred că există vreo carte pe care am iubit-o și despre care ulterior mi-am schimbat părerea, de obicei eu sunt destul de consecventă când vine vorba de literatură, per se. Dar uhh bănuiesc că aș putea să recomand una care mi-a plăcut când eram mai mică and now I sort of... outgrew it? Stați liniștiți, n-o sa scriu despre Ursulețul Timmy Tom sau cine știe ce poveste de carton. (◡‿◡✿)

Arthur, de Kevin Crossley-Holland. E o triologie, din care primul volum se numește ceva de genul Piatra Magică.

Da, cred că asta e cea mai matură imatură carte pe care am citit-o, mai bine de atât nu pot obține, dar vă promit că nu e rea deloc. Adică e despre legendele Arthuriene, Merlin și Camelot și istoria Angliei, deci către cei care n-au avut ocazia să se arunce încă în fantasy medieval, o recomand cu căldură. Nu ezită să abordeze subiecte ezoterice și întunecate, va include sângele și misterul de rigoare, dar n-o să vedeți sex sau înjurături pe-acolo, fiindcă e, până la urmă, Nemira Junior. Cred că cineva de 12 ani ar putea s-o citească fără probleme deeeci? Dacă ai 12 ani și îmi citești recomandările, am în sfârșit un capitol pentru tine, lucky random citizen! 

Oricum, e o lansare go-to în cărțile despre istorie, luați-o ca pe un fel de mostră experiment ca să vedeți dacă vă place genul; e extrem de ușor de citit, 400 de pagini cu scris uriaș și capitole de la 20 de pagini până la 20 de cuvinte, așa că va fi cu siguranță o experiență... entertaining. Subliniez că eu o recomand în special celor neinițiați, care vor să testeze romanele odiseeice, lungi și grele și care detaliază despre oameni și țări moarte de mult, să vadă dacă se merită să investească timp. Am văzut multă lume începând direct cu A Song of Ice and Fire, sau, doamne păzește, Lord of the Rings, și care își formează părerea preconcepută că genul epic fantasy e un gen plictisitor, ceea ce e cât se poate de departe de adevăr. E nevoie doar de puțin exercițiu. Iar cartea asta te va ține cu siguranță în priză timp de cele câteva ore necesare ca s-o termini. Boo.

Măi, până la urmă, nu știu de ce o scuz atâta, având în vedere că NU e mai prostească sau infantilă decât majoritatea cărților YA pe care le văd adulate & adorate pe wattpad, asta pot să vă asigur. Notă de subsol: îmi cer scuze de la persoanele mai cultivate în lumea lecturii care așteptau ceva mai bun de la acest capitol, zău că-mi cer, probabil de-asta mi-a luat și atât de mult timp să postez. Dar eu trebuie să răspund la ce îmi cere challenge-ul. *oftat dramatic reieșit de printre rânduri*

Important stuff: se întâmplă să am două cópii din cartea asta, una pe care am luat-o acum nouă miliarde de ani, și una pe care am luat-o din greșeală, acum câteva luni, când nu m-am uitat că scrie pe copertă Junior și că o mai aveam o dată în bibliotecă. Da, da, râdeți de Lucia. Ideea e că sunt dispusă să trimit prin poșta copia nouă, necitită, pe gratis, dacă există cineva care chiar vrea să o citească și care crede că-i va place. Doar contactați-mă în inbox sau pe mess, și eu voi merge să o pun la poștă, absolut fără să vă cer vreun ban. Happy reading!

Edit: Cartea a fost dată primului venit. :3 Nu crezusem că o să vrea cineva, dar acum că am văzut că lumea se oferă, promit că o să încerc să mai fac chestii de genul. <3

30 days, readingWhere stories live. Discover now