Benim Yıldızım

7.3K 620 27
                                    

Keyifli Okumalar 🎀

Brayden evde ki sessizliğin üzerine pencereye yanaşarak kalın perdeyi eliyle hafifçe araladı. Kızı merak ettiğinden değil sadece yine başına bir iş gelirse diye endişeleniyordu.Araladığı perdenin arkasından yavaşça yüzünü güneşe vererek sahile baktı. İlk başlarda kızı göremese de daha sonra parlak sarı saçların gözünü kamaştırdığını farkederek perdeyi biraz daha araladı. Şimdi tamamen yüzen kızı görebiliyordu. Kıyıya doğru yüzen kızın bir süre sonra sudan çıkmakta olduğunu farketti. İlk önce kızın onuzlarını gördüğünde anında perdeyi bırakarak geri çekildi. Bu yaptığının kötü bir şey olduğu düşüncesi ile endişelenmişti. Bir süre bekledikten sonra perdeyi hafifçe tekrar araladı.

Şimdi genç kız üzerine giydiği toz pembe elbiseyle eve doğru yürüyordu. Kurulanmadan giyindiği için elbise ince vücuduna yapışmış ve güneşin altında kızın bütün hatlarını ortaya sermişti.

Aptal kız diye mırıldanarak perdeyi kapattı. Güneşin yakıcı ışıklarının değdiği yanağına hafifçe dokunarak ısıyı gidermeye çalıştı. Yanağının soğukluğuna alıştığı için bu durumu garipsemişti.

Tekrar çalışma masasına oturarak anlaşmalarla ilgili kağıtları okumaya ve iş yapabileceği yerlerin kağıtlarını imzalamaya başladı. Bir süre sonra kızı aklından tamamen çıkarmış vaziyette işine yoğunlaşmıştı.

Avery odasına girdiği zaman üzerinde ki ıslak elbiseyi çıkararak kuruması için koltuğun üzerine serdi. Daha sonra havluya sarılarak kurulanmaya çalıştı. Yatağın üzerine oturduktan sonra arkadaşının dediklerini düşündü.

Bilge kadının dediğine göre bir deniz kızı kalbinden isteyerek kıyıya çıkarsa vücudu insan formunu alırmış ve gerçek sevgiyi bulmadan da dönemezmiş.

Tanrım ne yapacağım ben diye mırıldanarak yatağa uzandı. Nasıl evime geri döneceğim . Ya da nasıl... aklına tekrar arkadaşının söylediği sözler geldi.
Evinde bulunduğun adamın seni sevmesini sağlayabilirsin arkadaşım o zaman denize geri dönebilirsin....
ahh bunun olmasının imkanı dahi yok. Asla dönemeyeceğim diye düşündü.

Üzerinde ki havludan kurtulup kuru bir elbise giydikten sonra odanın kapısını açtı. Karnı gurulduyordu ve mutfağa gitmenin en iyisi olduğunu düşündü sonuçta akşam yemeğine kadar bekleyemezdi. Mutfak kapısından içeri girerek hizmetçi kızla göz göze geldi. Yiyecek bir şeyler alabilir miyim çok acıktım diye nazikçe sordu.

Çalışan kız tepsiyle birlikte kıza bir kaç şey verdikten sonra gitmesi için bekledi. Avery mutfağa göz attıktan sonra burada yiyebilir miyim sizi rahatsız etmem sessizce yer giderim dedi.

Hizmetçi kız şaşırsa da bişe demedi ve sadece tabi ki diye mırıldandı.

Avery mutfak masasına oturarak sandviçten bir ısırık aldı. Bütün sandviçi bitirdiğinde yemek yapmakta olan kıza dönerek neredeyse bir haftadır buradayım ve adınızı bilmiyorum diye gülümseyerek sordu. Genç kız arkasını dönerken Joel Diye cevap verdi.

Tanıştığıma memnun oldum Joel. Ben de Avery dedikten sonra ne zamandan beri bu evdesin diye sordu. Genç kız elinde ki kaşığı bırakmadan genç kız kendimi bildim bileli leydim diye cevap verdi. Küçüklüğümden beri buradayım, ben yaşlı uşak Albert'in kızıyım leydim diye de ekledi.

Avery gülümseyerek bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu diye cevap verdikten sonra sadece ikiniz mi çalışıyorsunuz yıllardır diye sordu. Genç kız bir an boşta bulunarak hayır leydim önceden bu ev çok kalabalıktı Lordumuzun başına gelenlerden sonra herkesi gönderdi. Sadece babamla ben kaldık diye cevap verdi. Sonrasında ise gözleri korkuyla büyüyerek tanrım yine çenemi tutamadım lütfen duymamış gibi yapın leydim Lordum bu söylediklerimi duyarsa işimden olurum Diyerek endişeyle konuştu.

DENİZDEN GELEN / TAMAMLANDI -Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin