Kaçma Artık

8K 589 11
                                    

Keyifli Okumalar 🎀

James evin karanlıklar içinde ki haline bakarak hoşnutsuzlukla başını salladı. Hala mı Brayden diye sorarak büyük çalışma odasında ki pencerelerin yanına gitti. Eliyle perdeye dokunacakken Brayden'in açma diye bağıran sesiyle başını eğerek elini geri çekti. Dostum neyden kaçıyorsan kaçma artık diye fısıldarken arkadaşına doğru yürümeye başladı.

Brayden'in gözlerinden acı dolu bir parıltı geçerken kendimden diye düşündü. Yolcu ettiği dostunun arkasından kıpırdamadan bakakalırken etrafında ki kişileri tek tek uzaklaştırmanın onlar için daha iyi olduğunu düşünüyordu..

Avery çalışma odasının önünden geçerken kapının yavaş bir şekilde açıldığını farkederek duraksadı. Dün geceden sonra Brayden ile nasıl konuşması gerektiğini henüz düşünmemişti ve şu an hazırlıksız yakalanmış olduğu için tereddüte kapılmıştı. İçeriden çıkan kişiyle derin bir nefes verirken yabancı adamla bakışları kesişti.

James kapıyı kapattığı sırada duraksayarak merdivenlerin alt basamağında ki kıza baktı. Sen de kimsin yoksa çalışanlardan biri mi derken aslında kızın hizmetçilerle alakası dahi olmadığını biliyordu. Bakımlı ve parlak bir ten rengi James'in kızın hizmetçi olmadığını anlamasına yetmişti. Sanırım değilsin diye mırıldandı.

Hayır efendim ben Lord Brayden'in kısa süreli misafiriyim.

Misafir mi ? Anlamadım . Kusura bakma Brayden peki misafirperver bir adam değildir. James şaşkınlığını gizlemeye çalışarak ilginç bulduğu durumla ilgili sormaya devam etti. Böyle bir kızın ne tür bir misafir olduğunu merak etmişti.

Avery buraya nasıl geldiğini açıklamak istemese de evinde kaldığı bu insana ve onun arkadaşına yalan söylemek istemiyordu. Kısa bir cevap vererek geçiştirmeye çalıştı. Yüzerken kayaya çarpmışım efendim dalgalar yüzünden sanırım, sonrasında Lord Brayden bulmuş beni dedikten sonra merdivenin son basamağını da inerek ellerini elbisesinin önünde birleştirdi. Peki madem, memnun oldum tanıştığıma diyen James kızın adını bilmediğini farkederek duraksadı.

Avery durumu anlamış olacak ki Avery Genesis Eglantine efendim diyerek adını söyledikten sonra ben artık gideyim efendim Lord Brayden gözünün önünde bulunmamdan pek hoşlanmıyor diyerek gülümsedi. James kızın ne demek istediğini anlayarak öyle göründüğüne bakma aslında onun bize ihtiyacı var dedikten sonra kıza baktı. Yanlış anlayıp anlamadığını tarttıktan sonra yani insanlara diye devam etti. Bu yalnızlığından kurtulması gerekiyor dedikten sonra bakışları kızın arkasında bir yere daldı.

Avery aynı hüznü Brayden'in arkadaşının da gözlerin de görerek merakımı mazur görürseniz efendim Lord Brayden neden insan içine çıkmıyor, yani söylediğiniz kadarı ile anladığım bu. Neden yalnızlığı kendisine dost ediniyor diye sordu.

James bakışlarını tekrar kıza çevirirken üzgünüm Leydi Avery ama anlatması gereken ben değilim dedi. Brayden size anlatacaktır duraksadı eğer kalbine giren bir yol bulur ve arkadaşlığını kazanırsanız size kendisini açacaktır dedi.

Bu dediğiniz çok zor efendim. Kendisi benimle iki kelimeden fazla konuşmuyor ayrıca çok da kaba, özellikle bana karşı. James gülümseyerek genç kıza baktı. Eskiden brayden böyle biri değildi Avery, hayatında tanıyabileceğin en kibar ve en ince ruhlu adamdı. Neyse dediğim gibi daha fazlasını söyleyemem. Arkadaşlığını kazan Avery, o zaman sana kendisini açacaktır.

DENİZDEN GELEN / TAMAMLANDI -Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin