xxxiv.

7.7K 454 47
                                    

Druhý den Hermionu probudily sluneční paprsky, které si našly cestu skrze závěsy. Líně se protáhla a zívla, než otevřela oči. Draco vedle ní dál pochrupkával. Otočila se na druhý bok a okamžitě vystřelila z postele, když zjistila, že zaspala. Za čtvrt hodiny měla schůzku a musela ji stihnout.

Rychle si udělala ranní hygienu, ve skříni popadla první šaty, co jí přišly pod ruku. Rychle se namalovala a vlasy si upravila kouzlem, neměla čas něco dělat se svými kudrlinkami. Opatrně políbila Draca na tvář, aby ho nevzbudila a vyšla z ložnice. Cestou do obyváku se zastavila u Scorpa v pokoji, který taky ještě spal. I jemu dala pusu na tvář a už běžela ke krbu, aby se mohla odletaxovat.

Zrovna ve chvíli, kdy vstoupila do obyváku, vyšel z krbu Lucius Malfoy a pár sekund na to i Narcissa.

,,Luciusi, říkám ti, ať jdeš domů," řekla Narcissa.

,,Ale drahá, snad mám právo vědět, kdo je přítelkyně mého syna, a ještě když kolem toho děláte takové tajnosti,"odpověděl své ženě a až pak si jí oba všimli.

,,No, ehm, hoši ještě spí a já spěchám do práce," řekla rychle a protlačila se kolem nich k letaxové síti. Nabrala si hrstku zeleného prášku a pustila ho.

,,Ministerstvo kouzel," řekla a už byla fuč. Stále před sebou však viděla překvapený výraz Luciuse Malfoye.

Draco slyšel ze zdola nějaké hlasy a zaúpěl. Dnes chtěl spát, sakra. Otevřel oči a zjistil, že postel vedle něho je prázdná. S neochotou se zvedl a vydal se za narušitelemi svého spánku. Cestou nakoukl do Scorpiusova pokoje, kde našel svého spícího syna. Šťastný to muž, pomyslel si.

Když konečně došel do obyváku, našel tam svého otce s naprosto překvapeným výrazem. Tohle bude ještě zajímavé, prolétlo mu hlavou.

,,Čemu vděčím za vaši návštěvu?" zeptal se a nezabránil zívnutí.

,,Právě byla v tvém obyváku Grangerová?" zeptal se zmateně.

,,Ani s tím nezačínej, Luciusi," napomenula ho Narcissa.

,,Takže, když jsi mi včera řekla, že náš syn si našel naprosto perfektní přítelkyni, myslela jsi Garngerovou?!" řekl už hlasitěji a Draco věděl, že se v něm hromadí vztek.

,,Ano, a nezvyšuj na mě hlas! Milují se a ty jim nebudeš bránit, je to jasné?"

,,To nemyslíš vážně!"

,,Je to jasné?" zeptala se naprosto ledovým hlasem a Lucius se nahněvaně odletaxoval pryč.

,,No, tolik k otcově změně," řekl Draco.

,,Nech to na mně. Je jen v šoku."

,,Děkuju, mami," poděkoval Draco a objal ji před tím, než se také odletaxovala domů.

***

Tak tu konečně máte Luciuse

She: Minister of MagicKde žijí příběhy. Začni objevovat