vii.

9.1K 543 63
                                    

Draco nervózně poklepával nohou a stále kontroloval hodiny. Už měla pět minut zpoždění. To se jí nepodobobalo. Scorpius si všiml, že je jeho otec nervózní a jen se nad tím usmál.

,,Přijde," řekl a usmál se na něj. Draco mu úsměv opětoval a dal se do normálu. Scorpius měl pravdu, ona přijde. Ozval se zvuk podpatků a oba se otočili ke vchodu, odkud se k nim blížila Hermiona s omluvným úsměvem na tváři.

,,Hrozně moc se omlouvám, ale byla u mě Ginny a ztratila jsem pojem o čase. Nečekali jste moc dlouho?"

,,Před chvílí jsme přišli," řekl Scorpius s úsměvem, nadšený z toho, že bude obědvat s Hermionou. Když si sedala naklonil se ke svému otci, ,,Říkal jsem ti, že přijde." Draco se na něj jen usmál a pak svůj pohled přesunul na Hermionu.

,,Objednáme si?" zeptal se s úsměvem, se kterým se na něj i ona usmívala. Bylo to dost nakažlivé.

,,Jistě, co kdybyste mě překvapili?" navrhla a Scorpius už začal vybírat jídlo. Draco se nad tím musel zasmát. Zdálo se, že jeho syn je doslova poblouzněný Hermionou a on sám k tomu neměl daleko.

,,Měla bys si dát, to co já," řekl a zavřel jídlení lístek. Draco se zamračil, protože moc dobře věděl, co si jeho syn dá. Nebyl si jistý, zda by Hermiona neupřednostnila nějaký salát.

„A copak to bude?" zeptala se a naklonila se ke Scorpiusovi. Úsměv stále zdobil její tvář a Draco se nepřestával divit s jakou láskou se chovala k jeho synovi.

,,Smažený sýr s hranolkami. Dal jsem si to v jedné mudlovské restauraci a od té doby musíme chodit jen do mudlovských, protože v kouzelnických to nedělají," vysvětlil a Hermiona se zasmála.

,,To zní dobře."

,,Opravdu? Nemusíš si to dávat jestli nechceš," řekl Draco.

,,Nevadí mi to. Jako malá jsem to jídlo zbožňovala. A navíc by bylo nezdvořilé odmítnout, že?" řekla s úsměvem a Draco se musel také usmát. Byla dokanalá. Draco už věděl, že byla hezká po celou dobu, co se znali, ale co pro něj byla novinka, bylo to, že s ní rád tráví čas. A líbilo se mu, když se na něj smála. Když byl s ní sám se smál pořád. To u něj dřív nebylo zvykem.

,,Tak v tom případě si to dám taky," zasmál se a objednal jim.

***
U Merlina já tuhle povídku miluju! 💚💚 dobře, to je celkem egoistický 😅😅 ale chápete. Mám z ní radost a jsem ráda za vaše kladné ohlasy 💚💚💚

She: Minister of MagicKde žijí příběhy. Začni objevovat