Capitolul 50: Am scapat...se pare

348 17 0
                                    

Perspectiva lui Kate:
Nu inteleg de ce stau matahalele astea cu noi in camera, cred ca plecam undeva? Sau îs astia psihopati?
Stau sprijinita de peretele care se afla la doi metri de mine, macar lanturile îs mai lungi pentru a ne deplasa doi trei metri, dar pana la usa nu. Ma mai uit din cand in cand la Deea sa vad ce face si o vad intinsa pe spate privind tavanul.
-Oare cand vor veni sa ne salveze? O aud pe Deea privind inca tavanul, abtinandu-se sa nu planga.
-Nu stiu, chiar nu stiu, doar vreau sa se termine calvarul asta odata, stam inchise de aproape o saptamana si simt ca mor daca mai stau mult aici.
Ma ridic incet pentru a merge spre ea si cad, dar incep sa merg dea buseala pana la ea. Ma asez langa ea, facand acelasi lucru, privind tavanul.
-Andreea, uite, daca nu vor mai venii dupa noi, vreau sa spun ca, prietenia inseamna mai mult decat momente amuzante si clipe de fericire, inseamna mai mult decat nopti de povesti si rasete. Prietenia inseamna doua suflete care au ales sa fie alaturi in toate momentele vietii, impartasind bucurii, greutati, lacrimi si vise. Inseamna sa stii ca indiferent cat de greu iti este nu vei fi niciodata singura, pentru ca cea mai buna prietena este langa tine si vede dincolo de ziduri, dincolo de zambete sau tacere. Daca prietenia noastra ar avea nevoie de un contract legal, acesta ar contine doar sase cuvinte: voi fi mereu acolo pentru tine! Multumesc ca ai auzit cuvintele pe care nu am putut sa le rostesc si ca mi-ai inteles inima si mintea mai mult ca oricine altcineva.Indiferent de locurile in care ne va duce viata, indiferent cat de departe vom fi una de cealalta, amintirile frumoase pe care le-am creat vor ramane in inima mea pentru totdeauna.Chiar daca nu suntem mereu de aceeasi parere, chiar daca ne suparam din nimicuri sau trec perioade lungi in care nu ne mai vorbim, vreau sa stii ca insemni enorm de mult pentru mine si iti doresc tot ce e mai bun pe lume pentru ca meriti! Te iubesc mult!
-Kate, si eu te iubesc! Mai mult ca pe o sora, spune ea in timp ce ne ridicam pentru a ne lua in brate dandu-ne amandoua drumul la lacrimi.
Ne despartim din imbratisare atunci cand auzim cateva impuscaturi. Ce se intampla?? Justin?? Niall?? Andreea se uita la mine iar eu la ea cu ochii inlacrimati. Ne ridicam cu puterile ramase si incepem sa strigam cat mai putem.Dar matahalele ne pun o batista la gura cu un miros ciudat si eu pot vedea doar cand Deea cade inchizand ochii iar eu vazand intuneric in jurul meu.

Perspectiva lui Justin:
Ne ascundem undeva pentru ca doua matahale stau la intrare si pazesc usa. Daca sunt doi aici, oare inauntru?
Eu cu Niall si Harry ne ascundem pentru a scapa de cele doua matahale, si il vad pe Harry cum se ridica din tufis si ii impusca in cap pe ajutoarele lui Rick. Este fostul meu sef, am lucrat cu el pana am renuntat eu. Iar acum se pare ca se razbuna pentru ca am renuntat.
Chiar am ramas uimit, Harry si pistolul?? Chiar ca ii bun.
-Unde ai invatat??il intreaba Niall
-Nu e momentul potrivit sa dau explicatii , sa le salvam pe fete e mai important, imi dau seama cat de mult le iubiti, si eu am iubit candva, dar am fost un bou, si nu am stiut sa pretuiesc, si pentru ce v-am facut, vreau sa ma iertati si sa fim cum eram inainte, si sa va ajut, sa fim prieteni, doar atat.
Dupa ce intram, ne punem planul in aplicare. mergem la fiecare usa in parte si le deschidem cu mare atentie. Cand sa dam curba vedem ca vin in jur de patru matahale spre noi. Intram intr-una dintre camere pana cand vor pleca.

-Ce ne facem acum? sopteste Niall indeajuns pentru a il auzi.
-Asteptam, spun eu.
Deschid usa usor pentri a cerceta locul si vad ca acei oameni se indreapta spre usa de afara. Vad cum Zayn si Liam incep lupta cu oamenii rezistand cat de cat la ei. Noi pornim usor spre camere si le deschim usor cum am facut-o si pana acum. Deschid una dintre usi si ma sperii un pic cand vad in jur de 3 persoane in ea si vorbind.
-Daca o sa scapam de Justin si prostii lui am putea fugii cu fetele si sa facem ce vrem cu ele. Am vrut doar sa ii ranesc un pic pe baietii astia.
Vocea asta imi pare foarte cunoscuta, chiar foarte cunoscuta, oare o fii el?
Inchid usa incet fara a face galagie si continuam cautarea. Mai mergem un pic si auzim niste gemete de durere dintr.o camera cand sa intram vedem ca inca doua persoane cam inca o data cat mine ies din camera. Cand ii vedem ramanem blocati in fata lor. Cand sa ne loveasca niste impuscaturi se aud din spatele nostru si il vedem pe Louis, Perrie si Florentina, nimerindu-l pe unul dintre cei doi.
-Stiam eu ca nu am facut eu degeaba antrenamente de tras cu arcul si pistolul, spune Louis.
- Mai taci morcoveata, nu am venit aici sa exersam si sa facem glume, e ceva pe viata si pe moarte aici. Spune Florentina
- Macar cineva mai are simtul umorului, continua Louis.
-Taceti!!spun la unison cu Harry, Niall si Perrie.
Am mai tras cateva gloante in acei oamenii si ii vedem cum cad lati pe jos. Asta le trebuie daca se pun cu cine nu trebuie.

Perspectiva lui Kate:
Ne trezim din cauza impuscaturilor care se auzeau dupa usa noastra. Au ajuns? Deja?? O scol pe Deea usor pentru a nu o ranii, dar mai rau am facut ca ne-am trezit cu durerile astea.
-Justin, Niall, tipam noi cu cata putere mai aveam in noi .
Perspectiva lui Justin:
Nu conteaza cate crime voi face astazi, conteaza ca le voi salva pe ele, conteaza ca imi voi salva familia din calvarul asta. Am auzit cum dupa usa au inceput sa tipe cu toate puterile ramase...Ce le.a facut?? Nu apuc bine sa deschid usa ca aud niste aplauze in spatele nostru.
-Bravo, bravo. Bine v-am gasit dragii mei.
Cand ma uit spre el nu imi vine sa cred ca este fix el, fostul meu sef, Rick. Cat il urasc. Cum a putut face asta. Ma indrept spre el pentru a ii da vreo cativa pumni dar ma opresc cele doua matahale pe care le mai avea cu el.
-Ce faci dragul meu Justin?? Nu ne-am mai auzit de mult nu-i asa??spune el si ma mangaie incet pe fata.
-Da-mi drumul jigodie ce esti. Ii scuip eu cuvintele in fata.

Cand am zis asta el imi da un pumn in burta.
-Ai grija cum vorbesti, de nu ai vrea sa le fac rau unora dintre ei, spune si arata spre Liam si Zayn, care erau tinuti de doi oameni, stiam ca nu trebuia sa ii lasam cu aia patru,dupa aparand si Kate cu Deea tot la fel tinute de doi oameni.
Cand le vad imi curg siroaie de lacrimi pe fata si cad in genunchi, iar matahalele imi dau drumul. Ma uit la Niall, iar el ramane impietrit. Ele plangeau, ma raneste chestia asta. Nu imi place cand o femeie plange, dar mai ales ea.
Ma ridic in picioare si ma duc spre Rick si il iau la bataie. Ii dau doi pumni cu toata puterea mea si i-am spart buza si i-am umflat ochiul stang. El ia un pistol si trage in piciorul meu, iar eu cad jos. Kate incepe sa tipe, iar toti incep sa se bata cu matahalele lor. Toti au scos armele si au inceput sa dea in ei. Toate fetele erau intr-o parte la adapost iar noi incercam sa scapam de ei. Chiar daca piciorul meu era ranit as face orice pentru Kate si Deea. Mai ales sa le salvez pe amamdoua, stiu cat de mult o iubeste Niall pe Deea. Cand am scapat si de ultimul om a lui Rick toti am cazut jos, da el unde a disparut?
-Credeai ca o sa scapi de mine Justin?spune el si il vad iesind dintr-o camera cu un pistol in mana indreptat spre mine.
Incerc sa caut ceva dar nu gasesc nimic. Cand era pregatit sa traga in mine aud doua impuscaturi. Cand ma uit spre el era gaurit fix in frunte. Ma uit in spate si o vad pe Kate a mea cum a lasat pistolul jos.

Perspectiva lui Kate:
Ma uit inspre Justin si vad ca nu gaseste nimic pentru a il infrange pe ala vad pistolul aproape langa mine. Ma tarai usor spre el, il iau si il nimeresc fix in frunte. Am asteptat cateva secunde pentru a cadea pe jos si las si eu pistol jos. Il vad pe Justin ca se uita la mine iar eu ii dau un zambet fals si incep sa plang.
Se apropie de mine si ma ia in brate.
-Totul este bine acum iubito, am scapat. Gata, nu mai plange te rog.O sa vina imediat ambulanta.
Dupa ce spune asta ma linistesc si ma uit in jurul meu si ii vad pe toti raniti luandu-se in brate. Asta a fost din cauza mea si a Deei. Nu stiam ca se va intampla asta.

Capitol nou, cam greu, stiu, certati-ma. Stiu ca nu am mai postat de o gramada de timp si deabia asteptati next dar, uita-ti ca a fost postat. Astept intrebari pentru Q&A.

PROFESORUL DE CANTO//IN CURS DE EDITARE//VOL. IUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum