Final

61.4K 3K 579
                                    

FİNAL2019, Yaz

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


FİNAL
2019, Yaz

Gözlerimi açtığımda evde birçok ses vardı. Çocuk sesleri, televizyon sesi, mutfaktan yatak odasına kadar gelen tabak, çatal sesleri... Beyaz tavana baktım bir süre. Daha dört saat uyumamıştım oysa.

Hızla doğruldum ve gözlerim iyice açılarak kendine geldi. Yataktan çıktım ve bebek odasını kontrol ettim. Boştu, aşağıdalar demek. Merdivenleri yavaşça inerken, son basamağın önünde durup, basamağa vurarak ses çıkaran kızımı gördüm. "Merdivenleri çıkamadın mı kızım sen?" dedim gülerek. Armağan beni görünce daha da vurdu basamağa ve konuşmaya başladı. "Günaydın baba!"

O sırada mutfaktan çıkan Neva'ya döndü bakışlarım hemen. Ne güzel kadın be. "Sonunda uyandın doktor bey. Bu ikizler çok ses çıkarıyor," dedi karım ve yeniden mutfağa gitti. Kızımı kucakladım ve salona girdim bende. Burak ve Betül daha altı aylık olmalarına rağmen çizgi film izlerken deli gibi bağırıyorlardı.

İkizler, Armağan'ın birinci yaşından bir ay sonra geleceğini belli etmişti bize. Neva hamile olduğunu anlayınca ağlamıştı ve evimize farklı bir hava daha gelmişti. Armağan annesinin giderek büyüyen karnına şaşkın şaşkın bakıyordu her gün. Aşerme ve kusma sorunları karımı zorlasa da çok mutluydu hamile olduğu için.

Armağan kardeşleri gelince oyun oynayacak arkadaşları olduğu için çok mutlu oldu. Hala çok mutlu. Tam bir abla.

Kızımla birlikte yere oturduk ve pür dikkat televizyona bakan diğer çocuklarıma baktım. "Burak ve Betül, anneniz çok ses çıkardığınızı söylüyor. Sanırım doğru." İlk bakan Betül oldu. Ne zaman kızar gibi olsam ilk suçlu hisseden o oluyordu. Tabi hiç kıyamıyorum onlara hemen kızmayı bırakıyorum.

"Öyle mi sence de Armağan?" dedim kucağımdaki kızıma. Armağan hemen başını salladı ve, "Hayır baba," dedi. Kardeşleri için annesini sattı az önce. Buna kahkaha attım ve Armağan'ı halıya yavaşça bırakıp ikizleri kucakladım. "Siz hiçte altı aylık gibi durmuyorsunuz canavarlar."

Neva da salona geldi ve hemen arkamda duran koltuğa oturdu. Armağan'ı kucakladı ve sarıldı kızıma. "Ablanızı örnek alın ikizler. Benim iki adet kolum var," dedi karım ve onay bekleyerek bana baktı.

"Evet, annenizi üzmeyin. Bana kızıyor sonra neden bilmiyorum," dedim Neva'yı kızdırmak için. Ve başardım da. Neva sırtıma bir tekme attı.

Burak zorla kucağımdan indi ve kumandayı aldı eline. Sonra emziğini attı ve kumandayı yalamaya başladı. Diş çıkaracaklar da bu aralar. "Oğlum iki kumanda bozdun zaten. Ver bakalım onu," dedim ama daha da ağzına soktu.

"Neva bu çocuk hiç dinlemiyor beni. Bak kızlarım ne güzel dinliyor ama," dedim Betül'ün saçını okşayarak. Bunu yapınca çok mayıştı ve daha tatlı oldu.

"Kızların sana aşık bence Koray bey. O yüzden dinliyorlar," dedi Neva ve omuz silkti. Sonra Burak'a döndü ve, "Kumandayı ver bakayım anneciğim," dedi.

Boşanma Sendromu Nasıl Atlatılır? Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin