2•6

39.4K 2.4K 194
                                    

2013, Yaz

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


2013, Yaz

Aslında her şeyi Sinem başlattı. Bizi evine çağırdığı gün, yeni gelen üst komşusu ile tanıştırdı. Çok genç ve güzel bir kızdı.

"Sen Hare olmalısın. Hoş geldin," dedim ve kızın içeri geçmesini bekledim. Yavaşça içeri geçince, Demet araya girdi. "Aman Allahım. Bir bebek. Gel bakalım küçük şey," dedi ve bebeği kucakladı. Çok sıcak bir karşılama oldu. Salona geçince Sinem ayağa kalktı ve kızın yanına geldi.

"Kızlar bu komşum Hare. Bunlar da sırayla Neva, Demet, Derya ve Açelya," dedi bizi tanıtarak. Aslında küçük bir kızdı Hare.

"Merhaba," dedi kız gülmeye çalıştı ve hepimize tek tek baktı. "Merhaba Hare," dedik aynı anda ve sonra güldük.

"Hepiniz öğretmen misiniz?" dedi genç kız yavaşça. "Benim pastanem var. Seni de beklerim bir gün," dedi Açelya.

"Evet. O pastane bizim buluşma noktamız. Nefis nefis," dedim ve güldüm.

"Benim de çiçek dükkanım var," dedi Hare keyifle. Çiçekçi mi?

"Ne güzel!" dedi Derya iç çekerek.

"Sen evli misin bu arada? Yüzük göremedim de," dedi Demet merakla. Her zamanki meraklı Demet iş başında. "Hayır, bekarım."

"Bu bebek gayri meşru yani," dedi sonra ve sustu. Yani bu dünyanın her yerinde olan bir şeydi. Sadece bizim toplum yapımıza biraz ters düşüyordu.

"Hayır, o ağabeyimin bebeği. Bir hafta önce vefat etti." Kısa süren bir sessizlik yaşandı. İşte bunu beklemiyordum, kimse beklemiyordu. İnsanlara bakınca hayatlarını bilemiyorduk. Mutlu görünen biri Hare gibi acı çekebiliyordu. "Ama sanırım Metehan bana anne diyecek."

Keşke.
Benim de çocuğum olsaydı.

"Bu yaptığın harika bir şey Hare. Gerçekten kendinle gurur duyman gerek," dedim boğazımdaki yumruya aldırmadan.

Sinem öksürdü. "Hare Mehmetten terapi saatleri alıyor," dediğinde konuyu değiştirmiş oldu. "Hadi ya. Mehmet çok iyidir," dedi Açelya hemen.

Benim yakın arkadaşım olan Mehmet mi? "Aynen, bana da çok iyiliği dokundu."

"Tabi, sevgilini getirdi sana. Daha ne kızım?" dedi Demet ve güldü.

"Koraydan önce de vardı Mehmet. Ondan önce de çok iyilik yaptı bana," dedim kendimi savunarak. Ama evet, Koray'ı da bana veren oydu.

Derya Hare'ye açıklama yaptı hemen. "Mehmet'in kuzeni ile Neva sevgili."

"Sen nasıl buldun Mehmet'i?" dedi Demet. Kıza acıyorum şu an. Demet'in soruları başladı mı bitmez.

"Aslında... çok ısınamadım," dedi Hare. Ve hepimiz şok geçirdik. Demet öksürmeye başladı ve Metehan'ı benim kucağıma verdi. Sanırım ilk kez bebek tutuyorum.

Boşanma Sendromu Nasıl Atlatılır? Where stories live. Discover now