3•7

32K 2K 67
                                    

2015, Kış

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


2015, Kış

El frenini çekip anahtarı çevirdim. Aşinası olduğum pastanenin tabelasına baktım gülerek. Kırmızı arabamdan hızla indim ve arabayı kilitledim. Büyük adımlarla pastaneye girdim. Bu adımların bir nedeni dostlarımı çok özlememdi,  diğer nedeniyse havanın kuru soğuğuydu. İki dakika dışarıda kalan donuyordu.

Geldiğimi gören Açelya,  "Hoş geldin Neva!"  dedi neşeyle. İkimiz de güldük. Açelya temiz beyaz önlüğü üstünde, yanıma geldi. Samimi ve sıkı bir sarılma yaşadık. "Hoş geldim canım. Sinem gelmedi mi daha?"

"Birazdan gelir. Bebek sevmeye hazır mısın?"

Bu soru içimde biraz burukluk oluştursa da, derin bir nefes alarak bunu atlattım. "Evet. Arka arkaya iki çocuk yaptı deli kadın."

İlk bebekleri Onur henüz bir yaşını yeni geçmişken, Sinem bir kez daha hamile olduğunu anladı. Sonra Demet ona fazlaca güldü ve aynen şunu söyledi. "Geceleriniz çok ateşli geçiyor herhalde. Bebek bile sizi engelleyememiş baksana!"

Koray ile çocuğumuz olursa ne diyeceğini merak ve şimdiden başlayan bir utançla bekliyorum.

Pastane çok sakindi bugün. En sevdiğim köşeye oturdum. Tam karşımdaki masada Koray ile deli gibi pasta yediğimiz aklıma geldi ve gülümsedim. Benim inatçı kocam.

"Ay kızlar, alın Onur beyi!" diyen ses Sinem'e aitti. Hemen ayağa kalktım ve burnu kırmızı olmuş bebeği kucakladım. "Merhaba küçük adam."  Açelya da henüz iki aylık olan bebeği dikkatle kucağına aldı. Sonra Sinem'e güzelce sarıldım.

"Anne olmak sana yakışıyor."

"Anne olmak herkese yakışır Neva. Ama bu iki canavar beni çok zorluyor," dedi Sinem. Sonra soluklandı ve bir sandalyeye oturup iç çekti. "Demet yok mu?"

"Sorma, evlenme teklifi aldı biliyorsun. Çeyiz bakıp duruyor kendine. Demet ve çeyiz çok tuhaf bir ikili bence," dedi Açelya göz devirerek. Gerçekten öyleydi ama. Demet aldıklarını hep bana gösteriyordu üstüne.

Yavaşça kucağımdaki bebeğe baktım ve onunda merakla bana baktığını gördüm. "Sinem, şapkasını ve atkısını çıkarayım mı?"

"Olur canım. Ben bir tuvalete gidip geleyim kızlar."

Küçük adam Onur'un önce şapkasını çıkardım ve sarımsı kahve saçları boy gösterdi hızla. Sonra atkısını çıkardım. "Çok tatlısın sen. Adın ne senin?" Ağzında bir şeyler geveledi ve bunu yaparken de çok tatlıydı.

"Teyzesi bak prenseste çok güzel," dedi Açelya kucağında uyuyan bebeği göstererek. Göz kapakları pembe, parmakları ve elleri minicik, küçük dudaklı, güzel bir kız. Her baktığında mucizelere inanmak için bir neden. "Kardeşini seviyor musun Onur?"

Onur başını olumlu anlamda sallayınca şaşırdım. Dediklerimizi anlıyordu demek ki. Sinem yanımıza geri gelince küçük kızı aldı kucağına, Açelya bize çay ve yiyecek getirmeye gitti. "Senin evliliğin nasıl gidiyor Neva? Koray ile her şey yolunda mı?"

Boşanma Sendromu Nasıl Atlatılır? Where stories live. Discover now