W. D. Gaster

447 22 8
                                    

W. D. Gaster je bezpochyby jedna z nejzáhadnějších postav Undertale. K jediné možné pravděpodobné konfrontaci s ním může dojít při upravování kódu hry a pročesávání složek.

 K jediné možné pravděpodobné konfrontaci s ním může dojít při upravování kódu hry a pročesávání složek

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Jak dostat W. D. Gastera do hry:
S Gasterem ani jeho následovníky není možné se setkat při běžném hraní. Do hry může být přidán změnou hodnoty „fun,“ v novém updatu „Fun,“ na hodnotu 66. Různými změnami této hodnoty se odemykají i jiné neaktivované procesy.

To málo co o W. D. Gasterovi víme:

W. D. Gaster byl podle všeho královským vědcem před Alphys a stvořil CORE, jakousi obrovskou geotermální elektrárnu, která pohání celé podzemí. Ani jeho následovníci však neříkají, jak přesně zmizel, nicméně všichni se shodují na tom, že byl geniální. Asgor po jeho zmizení prý velmi dlouho čekal, než najal nového královského vědce.

Gaster nemá žádný oficiální vzhled, nicméně existují dva obrázky, kteréby mohli ukazovat jeho skutečnou podobu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gaster nemá žádný oficiální vzhled, nicméně existují dva obrázky, které
by mohli ukazovat jeho skutečnou podobu.

Tajné pokoje narážející na   W. D. Gastera:

Pokoje číslo 268 a 269:
Pokoj 269, ve složkách pojmenovaný jako (room_mysteryman) je prostý šedý pokoj, v jehož středu stojí postava, o níž se fanoušci domnívají, že je pravděpodobně Gaster. Tato postava jako jediná v celé hře nemá fyzické tělo a při pokusu o interakci změní výraz a zmizí.
Aby bylo možné vejít do pokoje 269, musí se nejdřív aktivovat proces zobrazující pokoj 268, neboli (room_water_fakehallway). To je možné udělat nastavením hodnoty "fun," (v novém updatu musí být změněna na "Fun") na hodnotu 66. Pokoj 268 se pak objeví mezi pokojem kde Sans stojí u teleskopu a pokojem s krystalizovaným sýrem.
Poté co hráč opustí pokoj 269, dveře do něj zmizí. Po opuštění pokoje 268 už není možné tento pokoj nikdy objevit bez dalších změn kódu.

Pokoj číslo 123:
Pokoj číslo 123 neboli (room_water_prebird), je dalším z pokojů, které se nedají objevit bez úpravy kódu. Celý pokoj je zarostlý vysokou trávou, jakou nacházíme ve Waterfallu. V této trávě se nachází dva NPC charaktery, které není možné přímo zahlédnout, z toho jeden se snaží chytat brouky a druhý říká následující:
„S dovolením… Ano, vy, v tom pruhovaném tričku.“
„Mohli byste něco udělat s tím vaším kamarádem…?“
„Ano, vaším kamarádem… Tím co stojí za vámi a má děsivý úsměv.“
„Hmmm? Kam se poděl váš kamarád?“
Přestože tohle není narážka přímo na W. D. Gastera, je zcela jasně vidět že v dlouhé trávě se nic nepohnulo a nikdo neopustil mapu, navíc mezi třetí a čtvrtou zprávou může být prakticky nulová časová prodleva a kdokoliv stál za Frisk by neměl čas odejít- a víme, že Undertale si právě na těchto drobnostech zakládá. Navíc osoba musela Frisk do pokoje 123 účelově následovat aniž by byla viděna, nebo se k ní teleportovat v trávě, protože NPC charakter tuto osobu neznal. Jediné tři známé postavy, které se umí teleportovat nebo zničehonic mizet jsou Sans, záhadná postava z pokoje 269 a záhadná postava z pokoje 272. Přestože popis „ten s děsivým úsměvem,“ by mohl sedět i na Sanse, mnoho fanoušků věří že Frisčin záhadný „kamarád“ byl ve skutečnosti Gaster a že toto je důkaz, že Gatser je osobou z pokoje 269, protože osoba z pokoje 272 nemá úsměv.

Undertale postavyWhere stories live. Discover now