Monster kid

308 18 0
                                    

Monster kid je jedno z monster, se kterým se hráč setká ve Waterfallu, nehledě na to, jestli hraje Neutrální běh, běh Pacifisty nebo Genocidu.

Monster kid nosí žluto-hnědě pruhované tričko a hnědé kalhoty. Má žluté šupiny a na zátylku několik ostnů. Úplně mu chybí ruce, ale má dlouhý ocas. Pod očima má jakési kruhy, vzhledem k tomu jak často padá, by to mohly být modřiny. Jedna z těchto značek je větší než ta druhá.

Osobnost:

Jeho vzorem je Undyne a proto se za většiny situací snaží chovat tak, jak by se podle něj chovala ona. Mluví slangově a jeho způsob vyjadřování poukazuje na to, že je opravdu ještě dítě. Jeho charakter by se také dal označit jako naivní, vzhledem k jeho chování k hráči při Genocidě.

U Monster kida by se také dala pozorovat odvaha, protože i když má z Frisk/Chary na mostě při No Mercy běhu hrůzu, snaží se zachovat jako Undyne a hráči se postaví, nicméně jako většina monster vlastně nemá odhodlání bojovat, a tak je možné ho okamžitě ušetřit. Je taky schopný odpouštět, protože po jeho ušetření se k hráči bude znovu chovat mile.

Pacifista a Neutrální běhy:

Monster kid na mostě uklouzne a bude padat. Může, ale nemusí být hráčem zachráněn, pokud ho hráč nezachrání, konec Pacifisty poškozen nebude a Neutrální konec to neovlivní, nicméně toto rozhodnutí ovlivní počet HP, se kterými bude Undyne vystupovat v souboji a proto hráči Neutrálních běhů většinou nechají Monster kida spadnout.
Pokud Frisk Monster kida zachrání, Monster kid se postaví před hráče a ochrání ho před Undyne. Po poražení Asriela si s ním Frisk bude moct povídat a dozví se, že si vybral nového idola, kterým je pravděpodobně Papyrus, protože Monster kid cituje jeho smích „Nyeh heh heh!"
Pokud Frisk utekla z lokace mostu, Undyne monster kida vytáhne a hráč zaslechne část jejich rozhovoru, kde Monster kid tvrdí, že si je jist, že hráč jen běžel pro pomoc. Po poražení Asriela při běhu Pacifisty řekne Monster kid, že se o Frisk bál, ale teď je spíš naštvaný a dál nebude chtít mluvit.
Pokud hráč zůstal stát a koukal jak Monster kid padá, Undyne za Monster kidem skočí a bude po pádu těžce zraněná, nicméně odmítne odpočívat. Hráč zaslechne, jak Monster kid řekne, že měla o lidech pravdu. Toto rozhodnutí povede k tomu, že bude Monster kid Frisk a všechny lidi nesnášet a po poražení Asriela s hráčem odmítne mluvit.
Pokud se hráč rozběhne k Undyne, Undyne skočí a zachrání Monster kida. Toto rozhodnutí vede ke stejnému výsledku, jako kdyby hráč zůstal stát.

Genocida:

Kromě toho, že se hráč k Monster kidovi bude chovat hrubě při tom, co mu nalézá na ramena a leze na vyvýšenou cestu, nepozoruje Monster kid nic nezvyklého, zejména protože s hráčem komunikuje jen v lokacích, kde není možno bojovat. Undyne ho pak ale varuje, že hráč zabil mnoho monster a že se od nich má držet dál. Monster kid jí nebude chtít věřit a hráče konfrontuje na mostu. Popíše, že ho Frisk/Chara sledují s „divným výrazem" a začne panikařit. Snaží se zachovat tak, jak by to podle něj udělala Undyne a hráče vyzve na souboj. Pokud se hráč rozhodne ho ušetřit, přestane směřovat ke konci Genocidy. Pokud na něj zaútočí, objeví se Undyne, která si před něj stoupne a bude zasažena. Monster kid odejde a nastává souboj s Undyne the Undying.
V souboji je Monster kid popsán jako „EXP zadarmo."

Goner kid/Zatracené dítě:

Pokud trochu pozměníte data v kódu hry, je možné setkat se s W. D. Gasterem a jeho čtyřmi „pomocníky." Jedním z těchto čtyř postav je i šedá verze Monster kida, Goner Monster kid, se kterým je možné se setkat ve Waterfallu, konkrétně v oblasti, kde na hráče poprvé Undyne házela oštěpy. Pokud se hráč v této lokaci vydá úplně nalevo, vejde do lokace s Goner kidem. Goner kid se zeptá hráče, jestli někdy snil o světě, kde je všechno úplně stejné, až na to že v něm neexistuje a všechno bez něj dokonale funguje a řekne, že ta představa ho děsí. Pokud mu Frisk přinese deštník, bude se Goner kid divit, protože neprší, ale přizná, že má díky starosti hráče trochu lepší pocit z „toho všeho" a poděkuje. Potom požádá hráče, aby na něj zapomněl.
Mnoho fanoušků věří, že tyto čtyři postavy, které se dají najít ve hře (tři v Hotlandu a Goner kid ve Waterfallu), jsou ve skutečnosti jen imitace monster, které ovládá W. D. Gaster, údajně ztracený v časoprostoru, nicméně o W. D. Gastrovy se neví prakticky nic, a tak není jak tuto teorii potvrdit.

Zajímavosti:

Monster kid je jedno z monster, která byla navržena Magnolií Porter. Ta ve hře navrhla ještě monstra Snowdrake, Ice Cap, Jerry a pomáhala s tvorbou Gyftrota.
To, že Monster kid prohlásí, že hráč je také dítě, protože nosí proužkované tričko, je narážka na hru Earthbound, kde jsou hlavní postavy děti a většina z nich nosí pruhovaná trička.

Undertale postavyWhere stories live. Discover now