13.2: De onafhankelijkheidsviering - Victor

10 2 0
                                    

De eerste avond van de langverwachte onafhankelijkheidsviering was aangebroken. Victor kon er echter niet van genieten. In samenspraak met Ben was beslist om Katharina niet bloot te stellen aan het publieke oog zolang dit niet nodig was. De dreigende schaduw van haar vader bleef haar angst aanjagen. Hoewel hij nu begreep waarom, was hij er van overtuigd dat alles uitgeklaard en opgelost kon worden als ze eens goed met elkaar zouden praten. Ik geloof niet dat een vader zijn dochter zo kan haten dat hij bewust haar leven vergalt. Dat gebeurt in boeken of op televisie, toch niet in de realiteit! Hij zou haar helpen, ervoor zorgen dat ze dit achter zich kon laten. Een verzoeningsgesprek zou de eerste grote stap kunnen zijn in de juiste richting. Nadat ik die vader van haar eens goed de les heb gespeld, natuurlijk. Jammer dat Igor niet komt, met hem heb ik ook een eitje te pellen.

Gezien haar afwijzende reactie telkens hij een conversatie in de richting van haar vader stuurde, leek het hem het verstandigste om het onderwerp koning Alexander een tijdje te laten rusten. Het organiseren van een verzoeningsgesprek kostte trouwens tijd, tijd die hij tot aan het einde van zijn handelsmissie in augustus niet zou hebben. Hij zuchtte. Misschien best, kunnen we eerst nog enkele maanden van elkaar genieten voor we emotioneel zware thema's aanpakken. En dan kan ik Kate beter voorbereiden op deze stap.

"Victor, stop met dromen!" siste zijn moeder. "De gasten komen eraan!"

Hij richtte onmiddellijk zijn aandacht op het ontvangen van de honderden gasten voor het onafhankelijkheidsbal, dat de feestelijke opening was van de vieringsweek. Hoe sneller dit achter de rug is, hoe sneller ik even kan uitblazen bij Kate.

Hard tegen Hart - Deel 1 (Verborgen Agenda's - Boek 1) (Internet) (Netties 2017)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu