13.1: Zorgen voor later - Katharina

17 1 0
                                    


Aangezien Katharina en Victor hun relatie niet onmiddellijk aan de grote klok wilden hangen, spraken ze met de rest van de familie af om alles zo lang mogelijk stil te houden. Ze hoopten om op deze manier de onvermijdelijke ontdekking uit te stellen. Katharina omdat ze diep in haar hart Victor niet wilde verlaten, Victor omdat hij haar niet wilde laten gaan. Voorlopig genoot ze met volle teugen van de aandacht en affectie die haar vriend haar schonk. Ze zoog al zijn liefde op als een spons die lange tijd geen water meer gevoeld had. De dreiging die haar vader vormde, hypothekeerde haar geluk. Dus sloeg ze een voorraad liefde in voor later. Ze koesterde elke blik, elke aanraking alsof het de laatste was. Mooie liedjes duren niet lang. Zeker niet voor de verloren koningsdochter van Saval.

Een week voor de grootse onafhankelijkheidsviering bracht Richard zijn personeel noodgedwongen op de hoogte van de relatie. Victors gezicht sprak immers al boekdelen in normale omstandigheden, en wanneer hij verliefd was nog meer. Na de zoveelste insinuatie vond Richard het welletjes geweest en besloten ze om Katharina's collega's in te lichten. "Om dit goede nieuws te vieren," vervolgde hij trots, "zal er vanavond een feestelijk diner plaatsvinden en heeft iedereen morgen een extra dag vakantie." Een oorverdovend gejuich volgde op deze aankondiging. Richard wachtte tot de rust was weergekeerd voor hij zijn korte toespraak hervatte. "Wij zouden jullie wel willen vragen om dit nieuws te behandelen met de uiterste discretie. Hun liefde is nog pril. Laat hen van elkaar genieten zonder de verpletterende druk van de media. Victor is een geliefd doelwit, hoe onterecht de geruchten ook zijn." Er steeg een instemmend en verontwaardigd gebrom op. "Wij danken jullie met heel ons hart voor jullie begrip en inspanningen. Laten we nu ons glas heffen op het jonge paar." Hij hief zijn glas fruitsap omhoog en algauw zweefden alle glazen in de lucht. "Op Victor en Kat."

"Op Victor en Kat!" galmde het door de zaal.

Tot haar grote verbazing werd in het paleis positief gereageerd op hun relatie. De anderen leken de liefde tussen hun prins en zijn persoonlijke assistente volkomen normaal te vinden. Wanneer ze Sebastiaan hierover aansprak, werd ze getrakteerd op een brede grijns. "Victor is niet echt subtiel. De dag na je verjaardag wist iedereen al dat je toegehapt had."

"Echt waar?"

"Jullie kunnen jullie ogen niet van elkaar afhouden. We zijn niet blind, Kat."

"Ik dacht dat we discreet waren geweest," mompelde ze betrapt.

"Het was een verdienstelijke poging." Hij knipoogde.

"Keurt iemand onze relatie af?"

"Waarom zouden ze?"

"Omdat ik voor hem werk."

"Dat maakt toch niet uit, Kat. Jullie zijn gelukkig. Jullie liefde is oprecht. De rest is bijzaak." Hij keek haar nieuwsgierig aan. "Koningin Daria was koning Richards financieel adviseur voor ze trouwden. Waarom zou iets wat bij hen geen probleem was dat wel zijn bij jou en Victor?"

"Daria was rijk. Voor zover de anderen weten, ben ik dat niet. Misschien vinden ze mij te min voor hem."

"Kat. Je kent je collega's beter dan dat."

"Je hebt gelijk. Het spijt me," zei ze beschaamd.

"Trouwens, zelfs als ze dat zouden vinden, wat maakt jou dat uit? Zolang Victor zelf en zijn familie je aanvaarden is er toch geen probleem?"

"Klopt. Maar een ontevreden iemand zal waarschijnlijk sneller naar de pers stappen om zijn gal te spuwen."

"Je maakt je te veel zorgen, Kat. Dat zal niet gebeuren. Iedereen hier gunt jullie jullie geluk."

Gerustgesteld ging ze weer aan het werk.


Hard tegen Hart - Deel 1 (Verborgen Agenda's - Boek 1) (Internet) (Netties 2017)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu