2.2: Maak kennis met de vijand - Katharina

116 12 1
                                    

"Ik," antwoordde hij. Pretlichtjes deden zijn ogen nog meer oplichten. "Mag ik binnenkomen?" Zijn linkermondhoek krulde omhoog. Die beweging toverde een kuiltje tevoorschijn. Ze stapte achteruit. De combinatie van dat ontembare, diepbruine haar, die ogen, kuiltjes en dat fantastisch lijf zou verboden moeten worden. Vrouwen maken geen schijn van kans!

Hij stapte naar binnen. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om hem te bestuderen. Hij was knap. Onweerstaanbaar. Ruim 1 meter 85 verrukkelijke mannelijkheid, met wilde krullen die over zijn voorhoofd en oren tuimelden. Zijn diepe stem deed haar denken aan gesmolten chocolade, even verleidelijk en zondig. Hij slenterde door de kamer alsof hij alle tijd van de wereld had. Wat waarschijnlijk zo was. Verwende prinsen. Bah. En knappe verwende prinsen zijn de ergste van allemaal.

"Ik vond onze kennismaking daarnet veel te kort. Jij ook?" Hij stopte vlakbij. Zijn glimlach verbreedde zich tot zijn tweede kuiltje en stralend witte tanden onthuld werden. Wapens van de duivel, die kuiltjes. Zijn twinkelende ogen boorden zich in de hare terwijl hij zich naar haar toe boog. Langzaam hief hij haar rechterhand op. Met een smeulende blik drukte hij zijn lippen op de palm van haar hand. Zijn warme adem bezorgde haar kippenvel.

"Oh," fluisterde ze. Hij grijnsde. Het was die zelfzekere grijns die de betovering verbrak. Hoe aantrekkelijk en sexy hij ook is, ik word niet zijn volgende verovering. Ze trok haar hand uit de zijne. "Mijn job begint morgen pas en ik ben bekaf," bracht ze tandenknarsend uit. "Wat is de echte reden van uw bezoek?"

"Dat zei ik al: ik wil je graag beter leren kennen. We gaan veel tijd met elkaar doorbrengen, zie je." Weer die plagende glinstering in zijn ogen.

Oh nee. Geen sprake van. "Dat is tijdsverspilling. Vanaf morgen doe ik mijn werk, ben ik vriendelijk tegen iedereen en hou mij voor de rest op de vlakte. Waarom al die tijd en moeite investeren in iets dat toch maar tijdelijk is?"

"Ik maak er een punt van om alle werknemers beter te leren kennen." Hij klopte zich net niet op de borst. Opschepper.

"Ik ben uw werknemer niet, ik werk voor Ben."

"Vanaf morgen behoor je voor een heel jaar tot ons inwonend personeel," verklaarde hij triomfantelijk. "Dat maakt je tot één van ons. Vraag het maar na: ik ben bevriend met al onze medewerkers."

Ze hield haar hoofd schuin en maakte zich klaar om de doodsteek toe te dienen. Hij is goed, maar niet goed genoeg. "Wat fijn voor u dat u zoveel vrienden heeft. Wel jammer dat u ze daarvoor moet betalen." Raak! Katharina: 1 - Victor: 0.

De pijn die door zijn ogen flitste, verried dat haar opmerking een gevoelige snaar had geraakt. Ze wilde zich net verontschuldigen (prins of geen prins, ze moest elke dag met hem samenwerken), toen hij haar verbaasde door te lachen.

"Touché! Kameraadschap is niet hetzelfde. Echte vrienden zijn inderdaad zeldzaam. Ik heb er voorlopig slechts twee, waaronder je broer. Koen heeft niet veel over je verteld, maar je scherpe tong is wel ter sprake gekomen. Je had je punt ook op een andere manier kunnen maken." Hij wreef theatraal over zijn hart.

Ze keek hem perplex aan. "Je kent mijn broer? Hoe?"

"Universiteit. We zaten samen op kot. Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat ik hem heb gezien."

"Bij mij ook. De laatste keer was bijna twee jaar geleden." Een melancholisch gevoel overviel haar bij de gedachte aan haar broer.

"Koen mist jou ook. We waren allebei in Prisja, de laatste keer dat je hem zag. Hij was er kapot van toen je vertrok."

"Ah, ben jij de vriend die hem zijn alibi bezorgde?" Hij knikte. "Bedankt daarvoor, trouwens."

"Graag gedaan. Die reis heeft mij ook iets opgeleverd." Hij toverde opnieuw zijn kuiltjes tevoorschijn waardoor haar hart als een bezetene begon te bonzen. "Je haar is gegroeid sinds dan." Hij draaide een lok tussen zijn vingers. "Van dichtbij ben je nog mooier, wist je dat?"

"Victor ..." protesteerde ze. Laat je niet gek maken, Katharina. Hij zegt dit waarschijnlijk tegen elke vrouw die hij ontmoet.

Hard tegen Hart - Deel 1 (Verborgen Agenda's - Boek 1) (Internet) (Netties 2017)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu