°3

208 9 3
                                    

Celej den jsem na něho nemohl přestat myslet. O češtině jsme zrovna museli brát knihu k maturitě 'Jak je důležité míti Filipa' a já byl úplně mimo. Naštěstí jsem to nějako vydržel a po škole šel na nádraží čekat, až mi pojede vlak, kterej bude zas určitě mít zpoždění, takže to ségra dneska stihne jet se mnou a to bude peklo.

...

Á už jde..a mává na mě? jí zabiju brzo asi.....

"Nazdar brácha" zasměje se. Někdy mi přijde, že něco bere, protože ona se směje pořád.

" Čus ségra, jak bylo 1. den na střední?"

"Tak znáš to ne?!...papíry a vyplnování a rozďělování do tříd... a co ty? nějaká holka či kluk na obzoru? co?" Nadzvedla obočí a přimhouřila oči.

"Ségra o tomhle se s tebou bavit nebudu jasný?!!!"

"Tak já mám svoje informace ale ok, když se o NĚM bavit nechceš tak nemusíme....ale upřímně?....pomohlo by ti to, ale jen můj názor" Je dobrá co? Taky si myslím, jí aby člověk něco raději řekl, protože dokáže vydržet třeba i 24/7 v kuse. A jak sakra ví, že zrovna kluk? A...a vůbec jak ví, že na někoho myslím...

Začali hlásit náš vlak, který právě přijížděl a my vyrazili k nástupišti, protože sednout si ve vlaku, v odpoledne v jednu je nemožný....

"Seš hrozná, víš to, že jo?" pousmál jsem se a nastupovali jsme do vlaku.

"Vím" ozvalo se předemnou a hledali jsme volné místo, které se nám po 1. vagonu povedlo najít.

"Tak?" nadzvedla jedno obočí na náznak, že čeká, až se konečně vymáčku.

"Jo a taky mi psala mamka, že jedeme na ten ples a máme někoho pozvat..."

" To vážně? Jako já nikam nejdu"

"To jsem jí taky říkala, že nikam nejdu, ale rodiče jsou rodiče....Tak jsem řekla jednomu kámošovi" a divně se usmála. Jí se fakt někdy bojím.

"Ale i kdyby jsem chtěl jít, tak nemám s kým.." řekl jsem zklesle.

"Tak já řeknu Katrin ne?" řekla nadšeně. Jen tak pro objasnění Katrin je její BFF a je taky mimochodem ulítlá na gaye, takže se mám na co těšit. To bude jako minule...do mě celej večer hustili kecy o tom, ať si najdu kluka....

"Co mi taky zbývá žejo" přišla k nám průvodčí a já ji podal lístek. Poté i Adel a pak dodala

"No právě" zasmála se a já s ní.

Cesta ubíhala rychle a jak jsem se s nikým nebavil nebo nebyl zaměstnanej, furt jsem nemohl přestat myslet na ty jeho oči...

"Brácha..Brácha, přestupujem pojď nebo pojedeš dál"

Usnul jsem a zdálo se mi o něm...

Jak jde naproti mě s růží a tím jeho dokonalým úsměvem k vlaku, ze kterého právě vystupuji. Přijde ke mě a věnuje mi pusu do mých rozcuchaných vlasů.......pak mě probudilo zatřesení mým tělem. SÉGRA! Kdo jinej taky. Všechno pokazí.

"Jo už jdu....asi jsem usnul"

"Jo, to teda" co jí zase je, sakra.

...

Doma furt stejný, rodiče se chtěj rozvést a jdou na ples. Spolu. S náma. Skvělý... A určitě nás vzali, abychom je pak odvezli až budou napitý. Jako pokaždý. když jedeme na ples. Ale oni přece vůbec nic nepili....znáte to. RODIČE!

"Matěji? Už víš koho vezmeš?" zeptala se mamka u oběda.

"Jo asi Katrin.." řekl jsem celkem dost sklesle, což jsem nechtěl.

"To se pořád trápíš kvůli té holce?"

'Ano mami, trápím. Předci jenom by se ti taky asi nelíbilo, kdyby jsi s někým byla půl roku a pak se dozvěděla úplnou náhodou, že si to rozdává s nějakým klukem, kterej je nejspíš ten kluk z baru. Takže ano, jsem na dně, úplně... Měl jsem ji fakt rád a pak tohle....' řekl jsem si v duchu, protože tohle jí říct tak nevím nevím.

"Ne, už je to za mnou. Je to předce už 5 měsíců..dávno jsem na ní zapoměl" nahodil jsem ironickej hlas a usmál se falešným úsměvem.

"To je dobře a mimochodem Katrin není k zahození, co říkaš" mrkla na mě a usmála se. To mi jako dohazuje holku? Nebo na to je vidět, jak jsem na tom tak špatně?!

"Mami....eeh jak ti to jen říct....eee...prostě..je to kámoška.Nejlepší kámoška mé ségry a já zásadně nechodím z kámoškama mé ségry a ona nechodí s míma kámošema ok? To je nepsaný pravidlo mezi sourozenci, chápeš?"

"Ok " řekla ironicky a usmála se na mě. Taky jsem se usmál, tomu jak řekla to OK...Rodiče a dnešní mluva...

"Dobře..jak myslíš"

"Jo, fajn tak já jdu ke mě." usmál jsem se a odešel.

Takovým rozhovorům se snažím vyhýbat a ještě ke všemu s mamkou. Hrr.

....

Druhý den, neboli den, kdy se ztrapním na parketu s nej kámoškou mé ségry.

Šel jsem se osprchovat a zkusit zapomenout na ten stejný sen ve vlaku, co jsem měl dnes v noci.

'Usnul jsem a zdálo se mi o něm. Jak jde naproti mě s růží a tím jeho dokonalým úsměvem k vlaku, ze kterého právě vystupuji. Přijde ke mě a věnuje mi pusu do mých rozcuchaných vlasů, potom si mě přitáhne blíž k sobě a pomalu se přibližuje a' CRRRRRR!!!

"TO MUSÍŠ ZKAZIT TO NEJLEPŠÍ KÁMO?" vykřikl jsem naštvaně na budík. Ano, normálně si povídám s budíkem a křičím na něj, proč to dělá...vy ne?

Celý dopoledne jsem nemyslel na nic jiného než na ten ples. Je to od tátový firmy, a tak to je povinnost jít tam jako rodina. Teda pro mě, pro rodiče to je už rutina, chodí tam od té doby, co táta povýšil. Taky mě vrtá hlavou s kým, že to tam jde ta moje ségra, přeci jenom jí je 16 a kluka neměla....pokud vím. Ale to je zase moc uvažování. Jdu se nachystat.

Vzal jsem si bílou košili a černou kravatu, k tomu sako a mohl jsem vyrazit. Stavujeme se pro Katrin a na oběd, jako každý rok a pak hurá na ples. K tomu ještě mačkání se v autě dvě hodiny...no řekněte, kdo by to nechtěl?! Ještě, že ségra jede s tím svým doprovodem a Katrin, takže alespoň trochu místa, i když bereme mamčinu kamarádku...

...

Na obědě to byla hrůza. Musel jsem poslouchat rodičovské vtípky a všechno ostatní, co řeší rodiče. Asi mě hrábne....a do toho jsem zjistil, že mě v tom moje ségra, opakuji MOJE ségra nechala SAMOTNÉHO, to jí nedaruji. Jak mi to mohla udělat?

...

Na plese to byla fakt velká nuda...

Ááá oni se uráčili přijít, ale vidím jen Katrin...

"Ahoj Katt, kde máš mojí ségru?"

"Ahoj...no tvoje ségra je se svým doprovodem víš? ale neboj mají jen čistě kamarádský vztah...Nejdem tancovat? snažila se to zakecat, něco tají..

"Kamarádský vztah?? J-jo jasně jdem" vzal jsem jí za ruku a šel s ní na parket.

"Neboj fakt jsou jen kamarádi...a i kdyby bylo něco víc tak nic nebude...protože ten její doprovot...ee...je tak trochu...ehhm GAY!"

"COŽE!?" Přestali jsme tancovat a já na ní přímo vyštěkl, což jsem nechtěl, ale stalo se to.

"V klidu,jo? Hlavně dýchej, nechci, aby mě tady můj doprovod omdlel, jasný?"

"Dýchej? Vážně? A jak asi? Mě chce dát dohromady s jejím gay-kámošem? To se mi snad jenom zdá" vyhrkl jsem na ni.

"Tak za 1. MY tě chceme dát dohromady s NAŠÍM gay-kamarádem a za 2. On tě zná a bavil si se s ním a já tě měla psychicky připravit než sem vstoupí a za 3. Víme, že se mu líbíš.....,víš?"

"A to jako pro....." nedořel jsem to. Někdo mě poklepal na rameno a já se otočil. 

"Ahoj Matty"

#MALIPWhere stories live. Discover now