oververmoeid

363 18 0
                                    

VANUIT EVA

Ik sta op uit bed, maar ga meteen weer zitten door de duizeligheid. Ik heb hier al 2 dagen last van. Langzaam sta ik opnieuw op en loop naar beneden waar wolfs al aan de tafel zit. "goeiemorgen." zegt hij opgewekt. Ik brom iets terug wat op. "mogguh." lijkt. Na het horen van mijn gebrom draait hij zich om. "voel jij je wel goed." Vraagt hij. Ik haal mijn schouders op. "hoofdpijn." zucht ik en plof neer op mijn stoel. Wolfs staat op en komt even later terug met een glas water en een paracetamol. Ik sta op om wat eten te pakken maar wankel dan even. Ik grijp snel naar wolfs' schouder om niet om te vallen. "jezus eef." Hij staat op en zet me op mijn stoel. "jij blijft thuis vandaag." zegt hij. Ik knik, wetend dat hij gelijk heeft. "ga lekker op de bank liggen ik meld je wel ziek bij mechels, en bellen als het niet gaat." "ja doe ik, ga naar maar. Straks kom je te laat."

VANUIT WOLFS

Ik kom het bureau binnen en loop gelijk naar het kantoor van mechels. "waar is eva?" is het eerste wat ze vraagt. Heel streng. Ze is chagrijnig, heb ik weer. "Eva is ziek." Ze knikt. "wat heeft ze?" vraagt ze heel ongeïnteresseerd. "hoofdpijn en behoorlijk duizelig." zeg ik op een normale toon. "Hoofdpijn." ze lacht. "mevrouw heeft te veel gedronken gisteravond zeker." streng kijkt ze me weer aan. Verbaasd kijk ik terug. "Waar slaat dit op?" vraag ik. "Dat ik het niet normaal vind dat eva op een doordeweekse dag een kater heeft." Boos sla ik op de tafel, zo praat je niet over MIJN eva. "Ik vind het niet normaal wat u zegt. Zomaar iemand vals beschuldigen. Ze was duizelig en heeft hoofdpijn." Ik draai me om en loop het kantoor uit. Vlak voordat ik het kantoor uit stap kijk ik haar nog een keer aan. "en bovendien drinkt eva niet, nooit, geen druppel!" Dan sla ik boos de deur dicht en ga achter mijn bureau zitten.

Na een uur lang dossiers te hebben bijgewerkt word ik geroepen door mechels. Meteen merk ik dat haar humeur nog niet verbeterd is. "zitten!" zegt ze. Ik neem plaat op de stoel en kijk haar aan. "Jij moet niet zo schreeuwen tegen mij meneer wolfs!" "Ik vind het gewoon niet normaal hoe u over eva praat, waar verdiend ze dat aan?" Mechels kijkt diep in mijn ogen. "Het is hier hartstikke druk, er is veel te doen en dan blijft ze ziek thuis." Opnieuw kijk ik haar verbaasd aan. "Als u eva vanmorgen had gezien, had u haar voor gek verklaard als ze zo zou gaan werken. Ze was zo wit als een doek. Toen ze van haar stoel opstond zakte ze bijna weg en dan zou ze wel moeten gaan werken en achter mensen aan gaan rennen!" Ik merk dat ik steeds bozer word.

Aan het eind van de dag ga ik naar huis waar ik eva aan tafel aantref. "hey gaat het?" Ze haalt haar schouders op. "Ik maak morgen een afspraak bij de dokter eef." "hoeft niet." zegt ze zachtjes. "wel." "oke." stemt ze er toch mee in.

Het is de volgende ochtend als we samen aan het ontbijt zitten. "Moet ik met je mee?" vraag ik nadat ik een afspraak heb gemaakt bij de dokter. "nee hoor. Ik ga wel alleen. "bel je me wel als weer thuis bent." "ja doe ik."

Ik vertrek weer naar het bureau, gelijk word ik geroepen door mechels. "Sorry van gister, ik had mijn dag niet." zegt ze oprecht. Ik knik. "waar is eva nu?" vraagt ze een stuk mee levender dan gister. "Eva is nu thuis maar heeft zo om elf uur een afspraak bij de dokter." "Ik voel me zo schuldig wolfs, heb je tegen eva verteld wat is gister heb gezegd?" Ik schud mijn hoofd. Ik zie dat ze opgelucht is. "als ik dat wel had gedaan was ze meteen naar het bureau gekomen. Maar dat kon echt niet." Mechels knikt. "belt ze je als ze klaar is bij de dokter." "ja." "houd me op de hoogte?" "doe ik."

VANUIT EVA

Na een gesprek bij de dokter en nadat hij wat bloed heeft afgenomen komt hij tot de conclusie dat ik oververmoeid ben. Te weinig slaap en teveel stress. "ga op tijd naar bed, neem een paar dagen vrij. Rust goed uit, zorg dat je minder stress hebt en ga overdag even wandelen ofzo. Bewegen doet wonderen." Zegt de arts. Ik bedank hem en besluit naar het bureau te gaan. Daar praat ik met wolfs en kan ik ook een dag of 2 vrij nemen. Als ik aankom op het bureau komt wolfs naar me toe. Ik neem hem mee naar de kleedkamer. "en?" Ik zucht. "oververmoeid." Hij knikt. "en wat doe je daar aan?" "eerder naar bed, misschien een paar dagen vrij. En stress vermijden." Hij knikt.

Ik klop op de deur van mechels' kantoor. "binnen." Ik doe de deur open en neem plaats op een van de stoelen. "ah eva." Ik glimlach. "Ik wil een paar dagen vrij nemen." "wat zei de dokter?" Wolfs heeft haar dus ingelicht. "Ik ben oververmoeid, combinatie van te weinig slaap en teveel stress." "ga naar huis en kom terug als je weer fit bent. Ik zie je wel verschijnen." Ik bedank haar en ga naar huis.

Als ik thuis ben ga ik in bad liggen. Ik zucht, hoe moet ik nu uitrusten en niks doen. Dat kan ik helemaal niet.

te veel inspiratieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu