Stop crying

697 41 3
                                    

T R E T I A    O S O B A 

,,Kde je Payne? celou pracovňou sa ozýval len prenikavý no stále veľmi vány hlas éfa svalnatého bruneta.

,,Zatkli ho vo Wolverhamptone pane, ozvala sa jeho sekretárka, ktorá u mlela z posledného a jediné po čom túila bolo vrátiť sa domov po práci bez prestávky.

,,Styles? sadol si za veľký pracovný stôl na ktorom lealo nespočetne veľké mnostvo papierov.

,,Na pitve.. odpovedala pomerne chmúrne, keďe kučeravého bruneta mal kadý rád a kadého zasiahla jeho smrť, no nikoho tak veľmi ako svalnatého bruneta Liama Payna.

,,Na pitve? Ako je to kurva mone?! mu okríkol svoju asistentku, ktorá u ledva stála na nohách.

,,B-bol s Liamom vo Wolverhamptone a-a zatkli ho pri Harryho tele," mladá ena koktala pričom sa snaila pozerať svojmu éfovi stále do očí.

,,Take Payne bol pri Stylesovi, keď umrel..má s tým niečo?" zavrčal, najviac sa obával toho, e jeho svalnatý poskok ma prsty v smrti jeho kolegu a kamaráta.

,,Podľa vetkých informácií nie, Harryho teda..Stylesa má na svedomí priami výstrel do hrude," objasnila mu vetky podrobnosti, ktoré vedela z kamier a záznamov z nich.

,,Fajn," odsekol mu a poslal asistentku preč, jeho jediný cieľ bol dostať bruneta z väzenie a patrične ho potrestať za jeho konanie voči kolegovi.

*o deň neskôr*

,,Niekto ti zaplatil kauciu zberba," vo väznici vo Wolverhamptone sa ozvalo otváranie cely bruneta dobitého do krvi, boli to len takzvané povrchové zranenia. Do jeho cely volo pár stránikov, ktorý bruneta nasilu vytiahli z cely a nechali pohodeného pred nohami jeho éfa, ,,Chcem vysvetlenie Liam!"

N I A L L 

,,Mami ja tam nechcem ísť," vyjednával som so svojou mamou, keď mi vyberala zo skrine snáď vetky slávnostné aj neslávnostné obleky na prijatie do rodiny. Tak strane som tam nechcel ísť, vedel som, e môj otec je na mňa hrdí pre zásluhu niekoho iného. Aj sa to dá vôbec nazvať zásluhou, zomrel Liamov najlepí kamarát. Kvôli mne..

Cítil som na sebe straný tlak, tlak z toho vetkého, zo smrti Harryho, z 'prijatia' do rodiny, z otcovej nečakanej hrdosti. Bolo toho veľa a hlavne ma bolela predstava, e Liam nie je so mnou, e neviem čo s ním je. Vetko to tak strane bolelo.. 

,,No tak Niall, sme na teba s ockom hrdí tak sa sna byť trochu normálny a brať to váne. James by bol na svojho bračeka hrdí.. " práve uhodila na citlivú nôtu a ona to vedela, vdy keď sa povedalo 'tvoj braček alebo James by bol na teba hrdí, 'alebo proste hocičo čo sa týkalo Jamesa bolo zlé a pre mňa citlivé.

,,Nebol.." povzdychol som si, mama na chvíľu zastavila svoj pohyb rúk a pozrela sa na mňa,

povzdychla si a vloila mi do ruky oblek a kravatu.

,,Choď si ho skúsiť a vráť sa," nasilu sa usmiala, myslel som, e aspoň ona ma bude chápať. Bude vedieť čo chce jej syn, no nie..ani moja mama to nevedela.

L I A M 

,,Nikam nejdem!" túto vetu som vykríkol najmenej desiaty krát za dneok, hneď ako ma éf odviezol

do kancelárie po mne vrieska a tlačí na mňa s tým, aby som sa vrátil k Horanovcom. Aby som Niallovi zlomil srdce a pomstil sa.. No ja to u nechcem, Niallovi som spôsobil len bolesť, ktorú u neodčiním a po pomste u dávno netúim. Jedine čo chcem je zomrieť pre dobrú vec, zachrániť niečí ivot ako Harry, zomrieť za vlasť (čo sa mi u 100%-tne nepodarí, keďe u som prakticky vlasti zradca) alebo proste len zomrieť.

,,Ide! Liam neser ma! Vytiahol som ťa z najväčích sračiek keď ti zomreli rodičia, pomohol som ti a ty si mi sľúbil oddanosť tak ma láskavo neser a padaj k Horanovi!" prudko tresol päsťami do dreveného stolu na ktorom od sily úderu poskočili papiere.

,,Je mi jedno čo som vám sľúbil! Harry zomrel! Nevrátim sa tam!" zakričal som s drzím podtónom v hlase, ktorý éf pravdepodobne zaregistroval načo sa rýchlim krokom dostal a ku mne a vrazil mi päsťou do sánky. Jedine načo som sa zmohol bolo otočiť hlavu späť. 

,,Pôjde tam?!" zakričal znova.

,,N-nie!" vykríkol som, éf vytiahol spoza svojho opaska kolt, ktorý mi priloil ku hlave, ,,Liam..si múdry chlapec a rovnako ako ja vie, e spraví to čo som povedal. Inak viem zariadiť, aby jedna tebe milá osoba trpela."

,,Nato nemáte," precedil som pomedzi zuby.

,,Chce sa o tom presvedčiť na vlastné oči, alebo stačí záznam?" uchechtol sa, ,,Liam ver, e zabiť to decko mi robí najmení problém." 

,,Si skanzený," zavrčal som, ak sa čo i len dotkne môjho Nialla zabijem ho!

,,Nemusí sa báť Liam, viem to a tento skanzený človek ťa vychoval tak si dávaj pozor na hubu!" vrazil mi hlavňou zbrane do sánky.

,,Prečo ma tam tak nutne potrebuje?" zaepkal som bolestivo, vetko ma bolelo ete od tej vyetrovačky nie to ete teraz.

,,Verí ti, vlastne ten soplák ťa miluje..podľa vetkého ho chcú zajtra uviesť do rodiny a ty bude pri ňom, dá nám vedieť o tom kde ste a my tam vpadnene.. Jednoduché a účinné, ty bude mať svoju pomstu a ja tie," zbraň hodil na stôl a podal mi kapesník z jeho obleku.

,,A ja mám robiť ako čo?" hral som sa na nechapavého aj keď som a moc dobre chápal čo po mne chcú. 

,,To čo má spraviť u od začiatku..zabiť mladého Horana."

Son Of Mafia /Niam Horayne/ ✔Where stories live. Discover now