Ploaia ?

15 2 0
                                    

Draga mea, în acest capitol nu îți voi mai vorbi despre cum să fii o lady, în schimb, îți voi vorbi despre ploaie.
"De ce nebuna asta de 16 ani, pe care oricum o depășește ceea ce scrie, vrea să vorbim despre ploaie ? Am văzut și eu buletinul meteo de dimineață." Draga mea, ploaia, pe lângă faptul că e cel mai spectaculos fenomen natural, un dans al lacrimilor de îngeri și suflete care au părăsit pământul, e și un bun remediu pentru sufletele rănite. Ploaia te liniștește, ploaia, prin muzica pe care o creează când se lovește de asfalt, îți mângâie sufletul. Bucură-te de zilele ploioase în care nu poți ieși să bei o cafea cu prietenele, sunt cele mai bune zile în care poți vorbi cu tine însăți. Vorbește cu sufletul tău, cere-i iertare pentru că ai lăsat toate persoanele murdare de nonvalori să îi calce pragul, pentru că l-ai umplut de regrete și remușcare, pentru că prin ură l-ai împietrit, pentru că l-ai pus mai presus pe bărbatul pe care îl iubești decât pe el, pe propriul tău suflet.
Cere-ți iertare ție, pentru toate momentele în care te-ai desconsiderat, pentru toate momentele în care îți pătai perfecțiunea cu imperfecțiuni existente doar în mintea ta otrăvită de iubire, pentru faptul că ai suferit când poate nu trebuia, pentru că ai ales calea grea de dragul iubirii, pentru că ți-ai torturat sufletul cu întrebări al căror răspuns dureros îl cunoșteai, pentru că ai lăsat alte persoane să îl tortureze.
Plângi, draga mea, și lasă ploaia să te asculte îngăduitor când îți mărturisești iubirea pentru el, când îi spui cât regreți că nu a fost altfel, că nu ai fost altfel, că toată iubirea și tot frumosul au dispărut ca lumina unui fulger care taie ușor văzduhul. Lasă ploaia să spele o dată cu străzile care cândva erau pline de suflare de om, și sufletul tău rănit, las-o să vindece rănile trecutului, las-o să îți reamintească faptul că la fel ca și ea, suntem trecători, călători prin necunoscutul vieții, las-o să te învețe să prețuiești fiecare clipă ca și cum ar fi ultima, să te bucuri de fiecare secundă din viața ta, așa cum se bucură ea de fiecare secundă când cade și admiră locuri și suflete, las-o să îți fie prietenă, povață și liniște. Iubește ploaia așa cum te iubești pe tine în clipele de fericire, pentru că nicio femeie nu se iubește când e tristă, mereu se va învinovăți pe ea pentru orice, iubește-o pentru că la fel ca tine, e o creație unică a lui Dumnezeu, e pură, iar scopul ei e acela de a vindeca suflete rănite, de a lăsa viața să intre unde se credea că doar moartea își mai are locul.
Iubește ploaia, draga mea, las-o să îți vindece și să îți mângâie sufletul, pentru că doar ea te va asculta în nopțile pe care le îneci în lacrimi și dor.

Femeia-Drog pentru suflet, dependență pentru minteWhere stories live. Discover now