Capitolul 14

14.2K 758 9
                                    

O durere ii traversa abdomenul. Fiecare contractie  parea sa o rupa in mii de bucati. Deschise ochii si isi duse mana la abdomen si descoperi ca nu era nimic acolo.

Transpirase. Camera era invaluita complet in intuneric.

- Maeve?

Intinse mana si aprinse lampa de pe noptiera. Lumina o ajuta sa se simta mai bine, dar inima ei batea inca cu putere.

- Eu... A fost doar un cosmar, spuse ea cu voce tremuranda. Un cosmar...

Sergio isi arcui o spranceana si se apropie de ea.

- Vrei sa imi povestesti? spuse el mangaindu-i parul.

Maeve nega si se refugie la pieptul lui.

- A fost doar un vis scumpo. Visele nu sunt reale. Sunt doar imagini create de creierul nostru. Unele au sens, altele nu. Dar nu sunt nici profetii si nici prevestiri. Este doar expresia subconstientului nostru.

- Nu e prima data cand il am, spuse ea privindu-l in ochi. Este ca si cum ea m-ar chema. O aud, ii aud plansul dar nu pot sa ajung la ea.

Sergio se infiora. Trecusera cinci ani, dar stia perfect la ce se referea. Oricat de mult ar fi muncit, mentinandu-si mintea ocupata cu altceva, cand se intorcea acasa  in singuratatea lui, erau momente in care fara sa stie de ce, si el de asemenea putea sa auda acel planset.

- Imi pare rau... murmura Maeve. Te-am trezit, si mai ales ca maine ai mult de lucru...

- Incearca sa dormi din nou, cara, spuse el. Nu te ingrijora , sunt obisnuit sa nu dorm. Face parte din munca mea.

Dupa cateva minute, Sergio auzi respiratia profunda si linistita a lui Maeve, care adormise in bratele lui. Ramase cu ea in brate , privind-o si mangaindu-i  parul. Nu ii va lua mult timp sa isi dea seama ca el nu va fi capabil sa depuna plangere impotriva fratelui sau. Si cand se va intampla asta, nu va avea nici un motiv de a ramane lângă el, si el trebuia sa se gandeasca la ceva. Nu pentru ideeile pe care le avea familia lui despre casatorie, si nici pentru a incerca sa-si protejeze banii, ci pentru ca vroia sa se trezeasca cu ea in brate pentru tot restul vietii lui.

Cand Maeve se trezi a doua zi dimineata si descoperi ca Sergio nu era langa ea se simti dezamagita. La ce naiba se asteptase, la micul dejun la pat si la un buchet de trandafiri? Dadu la o parte cearceaful si se ridica simtind o durere prin tot corpul. Nu facusera dragoste, asta era foarte departe de realitate. Fusese doar sex, o pasiune care renascuse din propia cenusa, si, desi fusese glorios, nu a fost nici urma  noptilor de pasiune cand facusera cu adevarat dragoste. In timp ce deschidea robinetul dusului, se intreba de ce a resuscitat acel moment de pasiune Sergio pentru ea. Nu a dorit sa o revada cand ea initiase actele de divort. Acceptand acel compromise de trei luni, amanase tot. Dar asta nu avea nimic de a face cu trecutul. Era vorba de un barbat bogat care incerca sa faca tot posibilul ca sa nu isi imparta  mostenirea. Iar ea se lasase manipulata. Acum era limpede cat de vulnerabila era. Nu petrecuse nici 24 de ore in compania lui, si acolo era, in baia lui si in apartamentul lui. Inclusiv putea sa fie si insarcinata. Cazuse din nou in capcana. Daca ramase insarcinata, va ramane legata de el fara sa stie ce isi doreste cu adevarat. Dupa ce facuse dus si se imbraca, vazu un biletel de la Sergio care o informa ca are o lunga lista de intalniri, dar ca se puteau intalni la ora opt jumate. Nu era nici un cuvant de dragoste, nici macar un te iubesc, nici macar imi doresc sa te vad, nici de ce ar putea sa se agate. Rupse biletelul, si il arunca la gunoi, furioasa pe ea insasi pentru ca asteptase ceva de la el.

Cateva minute mai tarziu, in parcare, isi aseza geanta pe umar si o privi surprinsa pe o angajata.

- Ce vreti sa imi spuneti ? Ca asta este masina mea?

Dragoste cu fortaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum