Capitolul 7

14.5K 860 34
                                    

Cateva minute mai tarziu erau asezati la o masa intr-un separeu al restaurantului. Sergio facea eforturi ca, Maeve sa se simta mai bine. Atitudinea lui fata de ea se schimbase fata de cu cateva minute in urma.

Intalnirea cu presa o bulversase mai mult decat ar fi crezut. Sergio era mult mai obisnuit  sa manevreze intrebarile incisive ale jurnalistilor,dar de aceasta data sesizase o anumita tensiune cand el incercase sa o protejeze.Maeve se simti emotionata si se intrebase daca motivele impacarii puteau fi mai nobile decat isi imaginase ea la inceput.

Cand chelnerul le aduse comanda, Sergio o privi pe Maeve fix.

- Te simti vinovata?

Maeve isi musca buzele si isi feri privirea.

- Nu cred ca exista o mama in toata lumea, care sa nu se simta vinovata pentru moartea copilului ei.

- Ar fi trebuit sa te duc la o consiliere psihologica.

- Ai fi venit si tu la acele sedinte? il intreba ea privindu-l in ochi.

Sergio isi lasa privirea in jos.

- Eu sunt obisnuit sa am de a face atat cu viata cat si cu moartea, Maeve. Mi-am pierdut primul pacient, sau cel putin pe primul pe care il aveam in grija cand eram doar un tanar rezident. A fost ceva neasteptat, nu a fost un esec al meu, dar m-am simtit vinovat. Am vrut sa las totul balta. Am crezut ca nu eram capabil ca sa merg mai departe. Dar tutorele meu m-a luat de o parte si m-a linistit, facandu-ma sa inteleg ca un chirurg nu este Dumnezeu. Noi facem ce putem ca sa salvam o viata, dar cateodata lucrurile nu ies asa cum trebuie. Sunt lucruri pe care nu le putem controla.

- De asta ai ales chirurgia plastica in loc de chrurgia generala? - il intreba Maeve, intrebandu-se de ce nu il intrebase asta inainte.

-  Niciodata nu am fost interesat de chrurgia plastica ca atare. Inteleg ca multa lume nu se simte fericita cu fizicul pe care Dumnezeul le-a dat, si mi se pare bine, ca cauta ajutor acolo unde cred de cuvinta, dar niciodata nu m-am vazut  facand rinoplastii, mariri de sani sau de buze. Reconstructia este cea care m-a pasionat intodeauna. Sa vezi pe cineva desfigurat din cauza unui accident sau a unui defect din nastere, reclamndu-si un loc in lume mi se pare foarte motivational.

- Am vazut pe pagina ta  de web cateva operatii pe care le-ai facut. Comparatia imaginilor de dinainte si de dupa este cu adevarat uimitoare.

- Ma surprinde ca te-ai interesat de aceste lucruri- spuse Serggio cu o expresie ironica. Credeam ca tot ce iti doresti este sa ma uiti pentru todeauna.

- Ca sa vezi, spuse ea. De la medicul rezident suprasolicitat, care ai fost cand ne-am cunoscut, acum esti un lider mondial in chirurgia de reconstructie. A fost un salt enorm in cariera ta, si nu cred ca ai fi reusit daca ramaneam cu tine.

- Mi se pare un punct de vedere foarte negativ din partea ta. Primii ani din cariera mea au fost foarte sacrificati, Maeve si tu stii. Asa se intampla in toate profesiile care implica responsabilitati. Trebuie sa parcurgi un drum dificil inainte de a-ti obtine recompensa.

- Banuiesc ca una din acele recompense, in afara de cele economice, sunt acele femei care te urmaresc peste tot.

- Vad ca esti dispusa sa te intorci la lupta ta, indata ce ai ocazia. Bine continua cu lupta ta daca asta iti  face placere. Dar iti spun de pe acum eu voi castiga razboiul.

Maeve isi stranse mainile in pumn si simti un gol in stomac. Apoi schimba subiectul.

- Nu vad de ce trebuie sa ma mut din apartament ca sa fiu cu tine. Cred ca este mai mult decat suficient daca iesim din cand in cand sa vedem cu evolueaza lucrurile.

Dragoste cu fortaWhere stories live. Discover now