Capitolul 4

13.3K 868 12
                                    

Maeve ii inapoie telefonul cu un gest de resemnare.

- Se pare ca vrei sa mergi direct la subiect. Ne culcam acum? - spuse ea. Sau preferi sa iti fac inainte un striptease ca sa iti poti demonstra puterea banilor tai?

- Nu e nevoie sa te cobori pana la nivelul acesta, spuse Sergio. Vom relua relatia noastra amoroasa cand o sa  fiu convins ca asta ne dorim amandoi. Dar pentru moment tot ce vad sunt unghiile tale care doresc sa imi desfigureze fata.

Maeve se simtea confuza cu privire la adevaratele ei sentimente pentru Sergio. De multe ori isi repetase ei insasi cat de mult il uraste, dar o data ce era in fata ei vedea cu frustrare cum acea ura disparea din inima ei.

Noi sentimente inflorisera timid in interiorul ei, niste sentimente periculoase de necesitate si dorinta. Bataile violente ce le auzea in pieptul ei ii aminteau de fascinanta putere de seductie pe care el inca o exercita asupra ei.

- Atunci, spuse ea straduindu-se sa para rece si distanta. - Se presupune ca pe durata celor trei luni de impacare trebuie sa ma mut cu tine sau fiecare va locui separat?

- In acest moment locuiesti cu chirie, nu-i asa?

Maeve se intreba de unde putea stii el aceste lucruri, mai ales ca iei  nu mentinusera o legatura in acesti cinci ani. Dupa cateva saptamani de la ruptura el o sunase si ii lasase cateva mesaje pe telefon, dar ea le sterse pe toate fara sa le citeasca. Ii trimise si cateva e-mailuri dar nu ii raspunse din la acestea. Intr-un final decise sa isi schimbe numarul de telefon si adesa de e-mail . Dar cu toate acestea. Maeve era convinsa ca, daca cu adevarat ar fi vrut sa o localizeze, ar fi gasit modul de a o face. Dar cand trecuse cateva luni, apoi un an si apoi altul, termina prin a se resemna si de a accepta ca, Sergio disparuse definitiv din viata ei.

- Maeve.

- Da... spuse ea intorcandu-se in prezent. Am inchiriat un apartament in apropiere de salon.

- Esti propietara afacerii?

- Ce? Crezi ca la mine ploua cu bani?-  spuse ea deranjata. Bineinteles ca nu sunt propietara. Lucrez pentru o prietena, Rebecca Collins.

Sergio continua cu investigatia lui.

- Atunci, daca nici macar nu esti asociata in afacere si locuiesti intr-un apartament inchiriat ce ai facut mai exact cu banii pe care ti-a dat mama mea?

- Deci asta ti-a spus ea?

- Da, desi nu voia sa vorbeasca despre asta, intr-un final a cedat si mi-a povestit, la doua saptamani dupa plecarea ta, spuse el cu un ton inexpresiv.

- I-am luat ca o forma de indemnizatie, spuse Maeve. Pana la urma nu mai aveai nevoie de serviciile mele odata ce te-ai incurcat din nou cu Daniela Garza.

Sergio trecu cu vederea ironicul comentariu si o intreba:

- De asta ai refuzat banii mei, desi ti-am oferit din nou prin e-mail  si prin telefon de atata ori?

Maeve ii arunca o privire acuzatoare.

- Crezi cu adevarat ca as fi acceptat bani de la tine, dupa tot ce mi-ai facut?

- Si de asta a trebuit sa ii ceri mamei mele acei bani?

- Ce ai spus? spuse Maeve cu ochii mari de surprindere.

Trecusera cateva clipe de tacere inainte ca Sergio sa-i raspunda.

- Cred ca ai auzit foarte bine, ce am spus Maeve. Tu ai santajat-o pe mama mea ca sa iti dea o suna buna de bani in schimbul de a nu merge la presa si de-a spune  lucruri despre casnicia noastra.

Maeve il privi ca si cum ar fi auzit pe cineva vorbind in alta limba.

Dar Sergio stia cat de manipulatoare putea fi Maeve si banuia ca planuia sa scoata cat mai multi bani. Dar oricine ar fi privit-o in acel moment pe Maeve, cu ochii ei mari, cu chipul ei aparent naiv si timid, cu buzele tremurande si cu chipul palid, nu ar fi crezut ca ar fi in stare de o asemenea rautate.

-Inca nu mi-ai raspuns la intrebare.

- La ce intrebare te referi?

- Ce ai facut cu banii, marai el.

- Tu ce crezi ca am facut cu ei?

- Eu ti-as fi dat , la naiba, dar intodeauna i-ai refuzat.

Ea se intoarse cu spatele inainte sa-i dea o explicatie.

- A fost mai putin personal venind din partea ei. Nu voiam sa am nimic ce avea legatura cu tine.

- Dar ce ai facut cu ei?

Maeve se intoarse din dou spre el.

Avea o expresie atat de rece, ca si noaptea de afara.

- I-am cheltuit pentru placerile mele. Nu asta fac femeile ambitioase?

Dragoste cu fortaWhere stories live. Discover now