Capitolul 12

13.1K 797 19
                                    

Sergio se indeparta de ea ca sa o poata privi.

- Nimic nu s-a schimbat, nu-i asa iubito? - spuse el dandu-i o suvita de par de pe fata. - Desi poate ma insel. Da ceva s-a schimbat, dar in mai bine.

- Si daca nu este suficient Sergio? Atracția se va termina intr-o buna zi consumata de propiul foc. Ce va ramane apoi?

- Inca nu s-a consumat in ciuda acestor cinci ani. Cand te-am revazut mi-am dat seama de asta. Am vrut sa te am din nou in patul meu cu orice pret.

- Asta nu va ajunge nicaeri, spuse ea lasandu-si privirea in jos, incercand sa isi ascunda sentimentele. Ea era doar o simpla jucarie pentru el. Trebuia sa isi reamintesca ca asta nu va dura pentru todeauna. El era acolo doar pentru trei luni.

- Poate sa mearga unde vrem noi, spuse el, si sa dureze atata timp cat vrem.

- Eu nu sunt asa de sigura. Relatia asta e ceva doar pasager.

Sergio ii privi buzele cateva secunde, apoi o privi direct in ochi. 

- Iei anticonceptionale, o intreba el brusc.

- Mmm... nu ,spuse ea , incapabila sa ii sustina privirea.

El ii ridica barbia.

- Nu? -spuse el privind-o cu ochii lui negri.

Maeve isi duse o mana la tampla, incercand sa calculeze in ce perioada se afla.

- Nu, in momentul acesta nu.

- Crezi ca esti intr-una din zilele sigure? intreba el cu o expresie imposibil de descifrat.

- Da, spuse ea. Desi nu era foarte sigura. Ar fi un dezastru daca ar ramanea insarcinata cu el. Nu mai vroia sa treaca prin aceleasi momente si nu mai vroia sa isi faca sperante. Ideea de a avea o sansa sa devina din nou mama era tentanta... Poate ca de data aceasta  nu se va termina cu o tragedie.

- Esti sigura , insista Sergio.

Maeve isi lasa din nou capul in jos incercand sa isi recapete calmul.

- Chiar daca am fi folosit prezervativ, nu poti garanta ca nu se va intampla, spuse ea. Asa s-a intamplat si ultima data, sau nu iti mai amintesti?

- Da, dar nu ai luat suficient timp anticonceptionalele si nu si-au facut efectul, spuse el.

- Acum arunci vina asupra mea, pentru ceea ce s-a intamplat in  trecut? A fost gresala mea ca am fost atat de naiva crezand ca eram sigura, cand de fapt nu eram? Si nu am fi trecut prin ce am trecut daca citeam cu atentie instructiunile de pe cutie, nu-i asa?

- Eu nu am spus asta, Maeve. O sarcina neasteptata i se poate intampla oricui.

- Atunci ce vrei sa imi spui mai exact?

- Nu este cel mai potrivit moment sa vorbim despre asta.

Maeve simti ca acea mica speranta care incoltise in sufletul ei incepea sa dispara. El nu vroia decat sa se distreze un timp. Nu era de mirare ca era prinsa intr-un santaj din care doar el era unicul castigator. Tot ce vroia el acum , era acelasi lucru ca la inceput. O buna si excitanta aventura, in compensatie, si ca recompensa  pentru toate acele ore lungi sacrificate pentru munca lui. El vroia de asemenea, oarecum, sa se razbune, sa faca lucrurile in felul sau. El va fi acum cel care o va parasi, nu ea.

- Nu pot, spuse Maeve, sarind din pat , luandu-si halatul care se afla pe marginea patului. Isi trecu bratele prin maneci si il stranse pe langa ea, inainte sa il infrunte din nou pe Sergio.

- Nu se poate, Sergio. Eu nu sunt asa.

- Asta nu e o aventura , Maeve. Suntem casatoriti.

- Ce vrei de la mine? murmura ea.

- Te vreau pe tine, Maeve, spuse el cu o privire intrasigenta, apropiindu-se incet de ea. Asta nu s-a terminat. Si tu o stii. Ce s-a intamplat in patul acesta acum cateva minute este o dovada buna.

Maeve vru sa faca cativa pasi in spate, dar se lovi de perete.

- Ce s-a intamplat in acel pat, a fost o gresala din partea mea, spuse ea lipindu-se si mai mult de perete. Eram un pic extaziata din cauza dansului si a vinului. Nu eram eu insami. Trebuia sa iti dai seama.

El isi arcui o spranceana cu un gest batjocoritor.

- Mi se pare ca intodeauna eu sunt vinovat de lucrurile pe care le faci, si apoi le regreti.

- Incerci sa ma faci sa ma indragostesc din nou de tine, nu ii asa?

El se apropie si mai mult de ea. 

- Asta e marea ta problema?  spuse el sprijinindu-si palmele de perete, incoltind-o.

- Ar fi o problema daca te-ai indragosti de mine?

Maeve tremura din toate incheieturile.

- Ar fi, daca nu ar fi reciproc.

- Daca ne indragostim, nu mai este nevoie sa divortam. E o solutie buna , nu crezi?

Maeve stranse din dinti.

- Pentru tine poate, dar nu si pentru mine. Nu am de gand sa ma intorc in Italia cu tine.

Sergio o examina cu o privire rece.

- Nu ai de ales, daca vom avea un copil, spuse el.  Nu sunt dispus sa traiesc separat la mii de kilometri de propiul meu copil.

- Daca  am ramas insarcinata, nu avem nici o garantie ca se va termina cu o nastere fericita. Daca vrei sa fii tata, trebuie sa cauti un specialist competent care stie sa isi faca treaba bine. Ochii lui se intunecara pentru o clipa.

- Sunt la curent cu statisticile, Maeve. Nu trebuie sa se intample nimic rau daca respectam indicatiile si daca facem controale periodice amanuntite.

- Nu sunt dispusa sa imi asum acest risc. Daca vom continua cu aceasta ridicola farsa, vreau sa folosesc protectie. O sa ma duc maine la medicul meu sa rezolv aceasta problema.

Maeve se indeparta de perete si isi incrucisa bratele peste piep, ca intr-un gest de autoaparare. Ochii ei erau plini de resentimente si ura fata de el.

El inca putea sa simta corpul el lipit de a lui,felul in care se miscase sub el. O dorea, o dorea atat de tare.Si ea, in ciuda resentimentelor, de asemenea il dorea, oricat de mult s-ar incapatana sa nege. Corpul ei o trada Si o va mai trada.

De asta era sigur.

Dragoste cu fortaजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें