11.

2.1K 70 16
                                    

Harry POV
Geweldig. Het hele team is boos op me en we moeten een belangrijke wedstrijd spelen wat het nu alleen nog maar moeilijker maakt. We stonden klaar om op te steigen. Madame Hooch fluitte en gooide alle ballen omhoog. Iedereen steeg op. Het spel kon beginnen. Ik had alleen aandacht voor de gouden Snaai. Ik zag hem alleen nog nergens. Ik hoorde Loena's commentaar op de achtergrond. Na wat wel eeuwen leek zag ik de Snaai. Malfidus vloog de andere kant op. Ik dook op de Snaai, maar helaas zag Malfidus dat. Ik was net iets eerder. Ik klemde mijn hand om de Snaai en landde. Ik hield hem omhoog. Er klonk wild gejuich en een fluitje wat aankondigde dat de wedstrijd afgelopen was. Het hele team kwam blij naar me toe en de Zwadderaars keken ons vernietigend aan. 'Griffoendor heeft gewonnen!' zei Loena blij. Juichend gingen we naar de leerlingenkamer. 'Als je maar beloofd dat we geen trainingen meer overslaan' zei Ginny waarschuwend en ze ging weer door met juichen. In de leerlingenkamer ging het feest door en uiteindelijk ging ik naar bed en viel met een glimlach in slaap.
De volgende dag was het zondag avond. Cho kwam ook sinds maanden weer naar me toe. 'Goed gespeeld' zei ze met een glimlach. 'Bedankt' zei ik. Ik voelde weer die vertrouwde verliefdheid voor Cho... 'Volgende wee is er weer een weekend Zweinsveld' zei Hermelien. 'Echt waar? Perfecte timing' zei ik denkend aan Cho. 'Hoezo het is toch uit met-' vlug onderbrak ik Hermelien. 'Ik ga Cho vragen' zei ik. Na het ontbijt liepen we de zaal uit. Ik zag Malfidus weer steeds naar me kijken. Het was alsof ik met een tijdverdrijver weer terug was gegaan naar het begin van het jaar. Cho kwam naar me toe. 'Leuke kerstvakantie gehad? Ik weet dat het al een paar weken terug was, maar-' 'ja en jij?' vroeg ik enthousiast. 'Ook wel' zei ze met die lieve glimlach.
Het was weer maandag. Het begon een beetje eng te worden. Malfidus keek steeds naar me. 'Kan je het zien?' snauwde ik toen we het lokaal verlieten. 'Heel goed' zei Malfidus bot.
Het was het einde van alle lessen. Ik wandelde met Cho door de school. Opeens bleef ze staan. 'Harry... Ik- ik hou nog steeds van je' zei ze. 'Ik ook van jou' zei ik. We keken elkaar aan en toen gebeurde het weer. We zoende. Malfidus, Korzel en Kwast kwamen ook weer langs gelopen. 'Korzel, Kwast ga maar vast' zei Malfidus. Toen de zoen klaar was liep ik richting de wc's. 'Draco?' zei ik. 'Ga weg!' snauwde Malfidus. 'Ik ben niet van plan het hele riedeltje af te maken en je ook nog aan te vallen met de Sectumsempra-spreuk dus wees niet boos. Jij hebt het uitgemaakt' zei ik. 'Snap je dan niet waarom?' zei hij. 'Ja wel, maar dan heb je geen rede om boos te zijn' zei ik. Hij zweeg en liep boos langs me heen. Ik liet me tegen de muur omlaag zakken. Wie vond ik leuker?

DrarryWhere stories live. Discover now