4.

3K 82 46
                                    

Draco POV
'Geef terug!' zeg ik gauw. David was lang. Hij hield zijn arm omhoog en ik kon niet meer bij de brief. 'Wie? Wie is het?' vroeg Patty fel. 'Je raad het nooit.' zei David. 'Griffel? Nee toch.' zei Patty vol afschuw. 'Nee nog veel erger. Potter.' zei hij en hij lachte me uit. Patty staarde me met open mond aan. 'Wat?' zei Patty. 'Nee, het was een grapje om hem te pesten' loog ik. 'Zou ik ook zeggen' zei David. 'Draco Potter? Dat meen je toch niet' zei Patty. 'Nee inderdaad' zei ik. 'Dus je vind het niet erg als ik hem verscheur?' vroeg David. 'Nee' zei ik kalm en hij scheurde hem in tweeën. 'En als ik hem in de haard gooi?' zei David. Ik wilde heel graag dat Potter die brief zou lezen. 'Nee, nee laat me de brief geven. Dit word echt een goede grap' zei ik. 'Best, hier' zei hij en hij gaf me de brief. 'Verstuur hem nu' zei Patty vol leedvermaak. 'Ik hoop dat hij erin trapt' zei David. Ik pakte een enveloppe en deed naar de twee brief stukken in. Ik liep naar de uilen vleugel. Ik zag Hedwig zitten. Ik gaf de brief aan Hedwig en die vloog er vandoor.

Harry POV
Ik maakte mijn huiswerk voor kruidkunde. Ik hoorde getik op het raam 'Harry, Hedwig' zei Hermelien en ik liep naar het raam. Ik schoof hem open en pakte de brief. Ik aaide Hedwig en deed het raam weer dicht. De brief was van Malfidus. Ik las de brief. Ik wist het wel. Hij was inderdaad op me. 'Wat staat er?' vroeg Ron. 'Het is Harry's post' viel hermelien hem in de rede. 'Hij hoeft het niet te laten zien' zei Ron. Ik dacht na. Zou ik het doen? 'Jullie mogen hem zien, maar vertel niemand over deze brief' zei ik. Ik kon het hem niet aandoen dat iedereen hem niet meer mocht omdat hij op mij was. 'En?' vroeg Hermelien. 'Wat "En?"' vroeg ik. 'Nou vind je hem ook leuk?' vroeg Hermelien. 'Niet dat ik dat erg vind. Als jij maar gelukkig bent.' voegde Hermelien er vlug aan toe. 'Mee eens' zei Ron. 'Nee ik ben niet op hem. Ik ben op Cho' zei ik. 'Goed, maar ik zou hem wel een uil terug sturen. Dat vrolijkt hem vast een beetje op' zei Hermelien. Ik pakte perkament, een veer en inkt en begon te schrijven:

Hoi Draco,
Ik wist het wel. Ik vind het niet erg. Wat ik wel erg vind is dat ik je moet zeggen dat ik je niet leuk leuk vind. Ik zou wel vrienden met je willen zijn. Ik hoop dat je niet verdrietig zult zijn. Er zijn nog een hoop andere leuke jongens en meiden.
Harry

'Is dit goed?' vroeg ik aan Ron en Hermelien. 'Perfect.' andwoordde Hermelien. 'Prima' zei Ron. 'Ik ga hem versturen' zeg ik en ik loop de leerlingenkamer uit. Terwijl ik naar de uilen vleugel loop bots ik bijna tegen Draco aan. 'Draco.' zei ik. 'Harry.' zei hij. 'Ik eh- hier staat alles in' zei ik en ik gaf hem de brief. Hij opende hem en las hem. 'Geen enkel iemand is leuker dan jij.' zei Draco. 'Dat is... heel lief van je.' zei ik en er viel een korte stilte. We kwamen steeds dichterbij elkaar en... we zoende. 

DrarryWhere stories live. Discover now