8.Kapitola

477 22 5
                                    

,,Ako to myslíš,že tvoja vina?!"oboril som sa na Alice trochu prihrubo.

,,Prepáč..." ihneď som sa začal ospravedlňovať,,Ja len...Jacob bol naša najväčšia istota,čo sa týka vlkodlakov a...chýba mi Bella....Celé je to príliš..."

,,To  je v poriadku,ja to chápem..."smutne sa na mňa Alice usmiala a otočila sa k vlkodlakom.

,,Potrebujeme byť teraz sami, ale vrátime sa, "povedala im hlasom,ktorý nepripúšťal odpor. Potom sa otočila znovu ku mne.,,Poď"chytila ma za ruku a neuveriteľnou rýchlosťou,pre nás už samozrejmou,sme sa dostali o pár stoviek metrov vyššie, na nejakú horu.

,,Tak o čo teda ide?"spýtal som sa už kľudným hlasom.

,,No...vieš...Pred štyrmi dňami som bola u vás doma a akurát vtedy tam prišiel Jacob,za Bellou.A...asi nevedel,že ju uniesli,neviem,ale ja som mu to povedala a potom zrazu...bol to stále on,ale vyzeral tak zničene,že som ho pomaly nespoznávala.Rozbehol sa von z domu,úplne z neho vyletel a potom som videla iba ako sa premenil a vbehol do lesa..."smutne rozprávala Alice,,Mrzí ma to,Edwrard,"pozrela na mňa bolestne.

,,To je v poriadku,"hneď som ju objal.

,,Ďakujem,"usmiala sa na mňa cez zaslzené oči.Potom sklonila hlavu a začala si utierať oči.Trochu som odstúpil,aby som jej doprial súkromie,keďže viem,že Alice nerada plače pred druhými ľuďmi.Po chvíli znovu zdvihla hlavu,už suchú,  bez sĺz.

,,Tak,čo teda budeme robiť?"spýtala sa ustarostene.

,,No...nemáme inú možnosť,musíme za nimi ísť a pokúsiť sa pridať k nám čo najviac vlkodlakov.Ale musíme zistiť,kto je teraz alfasamec,veľmi dôležité bude presvedčiť jeho, a ak sa nám to podarí,potom ovplivní viacerých."

,,To znie ako dobrý plán,"zaškerila sa na mňa,už znovu ako tá stará, dobrá veselá Alice, ,,teda,na to,že si ho vymyslel ty," neodpustila si nakoniec.

,,Veď počkaj,určite budeš mať šancu na výmyšľanie plánu aj ty.Uvidíme,ako ti to pôjde,"usmieval som sa už aj ja.

Potom sme sa spolu vybrali dole, medzi vlkodlakov.

                                                          **********************************

,,Už ste späť?"začul som znovu hlas toho muža,čo  s nami hovoril už predtým.

,,Áno a dúfame,že aj keď tu Jacob nie je,prejavíte k nám rovnaký postoj a vypočujete nás,"začal som opatrne.


,,Môžete hovoriť, "povedal ten muž a pozorne si nás premeriaval.


,,Ide o to..."začal som, ,,že moju manželku a dcéru uniesli Volturiový.Strašne ich mučili,moja manželka, Bella,  dokonca prišla vďaka tomu mučeniu o svoju schopnosť štíta,teda,dočasne.Už sú tam skoro týždeň a...Viete,že nikto z nášho klanu si nezaslúži byť u Volturiových. Viete,že sme čestní..."rozprával som a už som sa pomaly strácal,ale vtom do toho zasiahla Alice.


,,Možno upírov nemáte radi,ale viete,že my ľuďom neuubližujeme.S niektorými z vás sme dokonca nadviazali priateľstvá,"pozrela sa na Setta, ktorý stál opodiaľ. ,,Ale,aj keby ste nám nechceli pomôcť,pretože sme upíri,pomôžte nám kvôli Renesmee.Je to úžasný človek a vy to viete.A vašou povinnosťou je chrániť ľudí z tohto mesta.A Renesmee má srdce,ktoré bije a dýcha - to viete - viete,že je človek."


Pozrel som sa na Alice.Vedel som,že schválne nespomenula Renesmeeine zvláštne a upírske schopnosti a bol som za to rád.

,,A prišli sme za vami preto,"pokračoval som, ,,lebo sa chystáme zaútočiť na Volturiových a nadobro s nimi skončiť,chceme ich všetkých pozabíjať.A nie je to vaše poslanie,zabíjať upírov?Preto vás prosíme,kvôli mojej manželke a dcére,pre vás hlavne kvôli mojej dcére,aby ste sa k nám pridali a pomohli nám v boji proti Volturiovým.Prosíme vás. Ja vás prosím."

Twilight sága - Východ SlnkaWhere stories live. Discover now