Onverwacht

2K 97 9
                                    

Verbazingwekkend is de film erg saai. Naast mij zitten mensen geboeid te kijken, Luke ook. Gelukkig is de film zo afgelopen denk ik bij mezelf. Ik zucht diep. Het is erg warm in de bioscoop, maar dat is niet zo gek als er veel mensen zijn. Voor mij zit een groepje jongens, voor zover ik kan zien zijn ze getint en hebben ze allemaal een pet op. De jongens zijn rumoerig en duidelijk niet geïnteresseerd in de film. Ik kijk geërgerd op ze neer. "Hoe vind je de film?" fluistert Luke in mijn oor. Ik rol met mijn ogen. "Saai, ik had er meer van verwacht." zeg ik zachtjes. Luke knikt afwezig, hij heeft vast niet door wat ik zei.

Als éindelijk de lichten weer aangaan, het scherm donkerder wordt besef ik dat de film is afgelopen. Naast mij staat Luke op, en pakt mijn hand. Hij ziet er slaperig uit. "Ik moet nog even naar het toilet toe, wacht jij buiten?" zegt hij bij de uitgang van de zaal. Ik knik. Net als Luke de wc in loopt, komt het groepje met jongens voorbij lopen. Ze kijken me geïnteresseerd aan, maar ik probeer ze te negeren. Als ik me omdraai, fluiten ze naar me. "Rot op" fluister ik in mezelf. Ik geef ze een boze blik, die ze net niet zien. Luke komt uit het wc hok gelopen en kijkt mij met een vragende blik aan. "Niks" zeg ik geluidloos.

Buiten is het al donker, de lantaarnpalen doen pijn aan mijn ogen wanneer we de bioscoop uitlopen. Luke kijkt een beetje doelloos rond, totdat ik hem aanstoot. ''Gaan we nog naar huis, of hoe zit dat?'' vraag ik. Luke lacht lief. ''Ja, is goed we gaan, sorry schatje.'' zegt hij. Ik loop hem achterna naar de fietsenstalling. Ik herken meteen de jongens van de bioscoop, maar ik probeer verder niet op ze te letten. Ik kan ze niet vermijden, aangezien ze bij mijn fiets staan, denk ik bij mezelf. ''Mag ik er even bij'' vraag ik zo consequent mogelijk. De grootste jongen van het stel zet een stap dichter naar mij toe. Ik kijk hem argwanend aan. ''Tuurlijk schatje..'' fluisterd hij vaag, maar hij gaat aan de kant. Wanneer ik mijn sleutel in het slot steek, voel ik een hand op mijn bil. En nog een. Ik probeer mezelf om te draaien en de handen van mij af te duwen, maar het lukt niet. Ik word vastgegrepen door een andere jongen en de handen gaan verder over mijn lichaam..

Liefde maakt blindWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu