3

3.3K 351 135
                                    

Dobro sam se sjećala dana kad me Brad pitao za vezu.

Mislim, kako i ne bih? Već smo se gotovo mjesec dana 'zabavljali', da se tako izrazim, a kad je napokon izrekao tih pet riječi odletjela sam na sedmo nebo i ondje ostala poprilično dugo. Shvatila sam kako je to bilo glupo od mene kad smo prekinuli, jer kad sam pala s tog sedmog neba, pala sam licem nadolje i to je vraški boljelo.

Taj je dan cijelo društvo bilo s nama, samo što su svi bili poprilično pijani tako da nitko nije obraćao previše pažnje na nas. No idućeg je tjedna znala cijela škola. U to sam vrijeme još bila popularna - naravno, zbog Brada - tako da se vijest brzo proširila.

Kad mi je Liv pokazala njihove poruke i način na koji ju je pitao za vezu, došlo mi je da joj nabijem taj mobitel u usta i odsjećem glavu. Nije to bila samo ljubomora, bili su to bijes, tuga i razočaranje. Bila sam bijesna što je prihvatila tu jadnu ponudu, tužna što ih svaki dan moram gledati kako plaze jedno po drugom, a najviše sam bila razočarana. Razočarana u nju, njega... Sebe.

U sebe jer sam si dopustila da pronađem utjehu u hrani nakon prekida i gdje me to dovelo. Otpočetka sam znala da mi to nije trebalo, ali sad nema više povratka.

Ipak, dok sam mrzovoljno promatrala Liv kako se s osmijehom na licu dopisuje s Bradom, sinula mi je jedna briljantna ideja.

I trebao mi je Hayes.

U ponedjeljak ujutro sam ga ugledala kako puši s Jacobom i Gabeom, ali sam odlučila malo pričekati dok ne ostane sam jer mi je dan počeo dobro, što se ne događa često, i nisam željela da ga Jacob već u samo jutro pokvari.

Šanse da ta ideja upali bile su jedan naprama pet milijardi pogotovo ako u obzir uzmemo moj trenutni izgled, ali očaj i ljubomora učinili su svoje. Osjećala bih se loše u bilo kojoj drugoj situaciji, ali Liv isto tako ne bi prohodala s mojim bivšim dečkom da ima imalo pameti.

Kad su Jacob i Gabe otišli u školu, a Hayes ostao sam, skupila sam hrabrosti i odlučno mu prišla. Pogled mu je bio uperen prema dolje i nije me odmah primijetio, ali kad je podigao glavu kako bi ispustio dim, usne su mu se razvukle u provokacijski cerek.

"Skačeš s jednog brata na drugog?" upitao je. Umjesto da gleda mene, gledao je u ono malo cigarete što mu je ostalo. Povukao je zadnji dim prije nego što je bacio opušak na pod i stao potplatom tenisice na njega. Podigavši pogled, ispuhao je dim u mene, ali nisam ni trepnula. Morao me shvatiti ozbiljno, ovo je bilo važno.

"Imam prijedlog", rekla sam krenuvši za njim. Ignorirala sam činjenicu što je zvonilo i što ću kasniti na sat ako ne požurim s pričom, ali ionako sam imala tjelesni, a pod tjelesnim nikad ništa ne radimo.

"Mmm, slušam." Širom je gurnuo ulazna vrata prošavši kroz ulaz kao da je kralj. Nešto se dogodilo preko vikenda jer je upravo ovo isti onaj Hayes Reynolds od prije dvije godine. A tog Hayesa ne mogu podnijeti.

"Mislim da bismo Liv i Brada trebali napraviti ljubomornima."

Onda je stao, polako, vrlo polako se okrenuvši prema meni. Izraz njegova lica prije napadaja smijeha nisam uspjela pročitati. Prestao se smijati tek kad je shvatio da sam ozbiljna.

"Ma daj, Stassie. Zašto bismo to napravili?"

Podsmjehnula sam se. Kao što sam ja zaboravila koliko on zna biti nepodnošljiv, tako je on zaboravio da ja saznam apsolutno sve, htjela-ne htjela.

"Jer iz pouzdanih izvora znam da ti se sviđa moja najbolja prijateljica", odvratila sam mirno.

Isti onaj cerek koji je imao na licu je ispario čim sam tu rečenicu izgovorila do kraja. Umjesto osmijeha se namrštio, možda čak i zacrvenio, ali bilo je dosta mračno i nisam ga mogla dobro vidjeti.

Kako preboljeti dečkaWhere stories live. Discover now