VII.|Harry zmizel

302 33 2
                                    


Slíbila jsem kapitolu....no a co, že bych měla dělat ročníkovku?

****************************

,,Harry zmizel." Vyhrkla brunetka , jen co vběhla do pokoje. Byla naprosto vyděšená. ,, Harry prostě zmizel. Nejdřív mi všechno vyklopil, pak se chvilku choval jako by nic, řekl, že dojde pro čínu a už se nevrátil. Neviděla jsem ho už dva dny. A zítra je ta oslava."

,,Tak počkat. Popořadě. Co ti Harry řekl?" Abbie se podívala na Louise a poté na svou sestru. 

,,Dobře, jdu pryč, někam ho hledat, jo?" Abbie na svou sestru vděčně kývla.Jakmile se za ní zavřely dveře, obrátila se zas k Louisovi.

,,Tak co se stalo?"

,, Přišel ke mně do bytu, teda jakože k němu, ale to je jedno. Nejdřív jsme se bavili o té oslavě, všechno bylo relativně fajn. Ale pak jsem mu řekla o tom, cos řekl ty mě. Začal panikařit a nakonec mi řekl všechno."

,,Co myslíš tím všechno?"

,,Louisi, řekl mi o ní." Louis se zhluboka nadechl. Musel si sednout. Rychle.

,,Takže ti to fakt řekl? A proč? Nemusel."

,,Prý byl čas na pravdu? A měla jsem právo to vědět. Když se potom dostal k tý přehlídce, tak jsem kývla, samozřejmě, byla bych blbá kdyby ne. Ale Louisito s Lauren...bylo to hrozný."

,,Jo já vím, proč myslíš, že je takovejhle?" Brunet schoval hlavu do dlaní. Začínal mít o svého nejlepšího přítele strach. Jistě, Harry byl inteligentní a hlavně  dospělý, dokázal se o sebe postarat, ale ve chvílích jako tahle potřeboval někoho, o koho se starat.

,, Co přesně se stalo Ab?" Abbie se nadechla. V hlavě se vrátila zpět do svého bytu. Co všechno se stalo. Stala se toho spousta.

***

,, Asi před čtyřma rokama jsem znal jednu holku. Jmenovala se Lauren. Vlastně ani nevím, jestli jsem jí miloval jako kamarádku, nebo víc, ale záleželo mi na ní. Nikdy jsme spolu nechodili, ale měl jsem nutkání se o ní starat. Stejně jako o mou sestru a mámu. Nebylo to to, co dělám teď, ale bylo to dost. Pohádali jsme se a pár dní na to zmizela. Rozjelo se po ní pátrání, ale byla v té době dospělá a měla přítele, kterej tak zmizel. Samozřejmě, že si policie myslela, že jen utekli a po nějaké době se ozvou. Jenže se neozvali. po tom klukovi už nikdy nikdo neslyšel a Laur. Po třech měsících jí našli mrtvou. Myslím, že jsi o tom slyšela." Abbie ani nedutala. Mladík seděl vedle ní a díval se skrz televizi s prazvláštním výrazem. Tušila, že Lauren teď vidí před očima. 

,,Dával sis to za vinu?" Harry se na ni otočil, jako by ho vytrhla z myšlenek.

,,Já? Možná ze začátku, ale potom mi došlo, že to nebyla moje vina. Nemohl za to nikdy. Vlastně se neví kdo to udělal, jestli její přítel, nebo někdo jiný. A já to možná nechci nikdy zjistit. Jenže od té doby chci mít lidi ,na kterých mi záleží ,na očích. Vědět, že jsou v pohodě a že kdyby ne, mohu zasáhnout."

,,A o co šlo, když Louis mluvil o té přehlídce." Abbie chtěla změnit téma. Nechtěla se dívat na Harryho vzdálený výraz. 

,,Jo no...Louis bude mít přehlídku a potřebuje modelku. Poprosil mě abych se tě zeptal, protože...Ani nevím proč se nezeptal sám."

,,Já jo, poslala bych ho do háje." Harry se usmál.

,, To je milé. Tak já řeknu někomu jinému, nevadí."

,,Ne Harry, jeho bych poslala do háje. Tebe ne. Bydlím v tvém bytě. Mám díky tobě práci. Tebe do háje nemůžu poslat."

,,Abbie, nechci, aby ses cítila, jako že máš nějakou povinnost mi na to kývnout."

,,Harolde, tohle není povinnost, ale slušnost. Chápeš?" Harry se na dívku usmál. Ale pak mu úsměv z tváže zmizel.

,,Já, budu muset jít. Ještě musím - "Nedokončil svou větu. Prostě se zvedl, omluvně se usmál a odešel.

Abbie to trochu překvapilo, ale nechtěla se tím zabývat. 

Později jí došlo, že měla.

List of silly resolutions » h.s. auKde žijí příběhy. Začni objevovat