30

72 11 5
                                    

-Nu pot sa cred ca dai vina pe mine,zic plina de nervi. Ce treaba am eu cu ce ti-a iesit tie prost?
Ma bruscheaza si ma strange mai tare de mana. Strang din dinti si nu las nici o emotie sa mi se vada pe fata.
-Daca fratele meu nu te cunostea,ar trai in momentul asta.
-Idiotule,tu l-ai omorat. Nici sa nu ai tupeul sa il numesti fratele tau.
-L-am impuscat pentru ca stia prea multe,printesa! Si pentru ca,intr-un moment de neatentie al meu,mi-ai scapat printre degete si el a pus mana pe tine. L-am omorat pentru ca voia sa iti spuna adevarul!
-Despre ce adevar vorbesti,nenorocitule?marai printre dinti.
-Hai sa iti spun o poveste.
-N-am timp de povesti si nici tu,o stii prea bine,asa ca ori o scurtezi,ori ma scutesti de basme.
-Probabil te-ai intrebat de ce eu si Luca avem nume de familie diferite,desi suntem frati. Am ramas orfani de mici si am fost adoptati de familii care nu au avut posibilitatea sa ne ia pe amandoi. Si asa am fost despartiti. Ne-am reintalnit dupa ani de zile in care nu am stiut unul de celalalt,desi l-am cautat neincetat. Era deja in politie,iar eu te cunoscusem deja pe tine.
-Imi pare rau sa te desumflu scumpul meu,dar noi nu ne-am cunoscut niciodata.
-Esti sigura? Caci eu imi amintesc perfect ziua in care mi-ai iesit in cale. Erai la Sainsbury cu prietena ta blonda,radeati pana la Dumnezeu si o dunga,numai voi stiati de ce. Ati platit cumparaturile si va indreptati spre iesire,dar in starea ta de bine nu ai bagat de seama grilajul din fata supermarket-ului si te-ai intins pe jos cat esti de lunga. Te-ai inrosit atat de mult,nu de rusine ci de ras,incat in momentul cand m-am apropiat sa te ajut nu mai faceam diferenta dintre culoarea parului tau si cea a fetei. Si in ciuda situatiei comice in care erai,mi-ai oferit cel mai cald,dulce si sincer zambet al tau,menit sa calmeze si cel mai furios uragan,devenind atunci centrul universului meu.
Cuvintele scoase pe gura de Tony mi-i se infig in inima ca un cutit ce se rasuceste din ce in ce mai mult,adancindu-se mai mult ca radacinile unui copac in pamant. Ma simt tradata,umilita si mai ales batjocorita in cel mai hain mod posibil. Aceste vorbe sunt atat de tulburatoare,incat simt ca ma sufoc,nereusind sa articulez nici un cuvant. Ma simt goala pe dinauntru, ca si cum in orice moment trupul mi-i se poate sfarama pur ei simplu in bucati.Incerc sa constientizez realitatea a ceea ce se intampla acum,pentru a reusi sa ii fac fata. Nu e adevarat. Ma minte. Tip muteste din cauza furiei acumulate si ma zbat in bratele lui pentru a ma elibera de stransoare,dar el imi da drumul la maini si ma intoarce cu fata pe spre el. Ma uitam in ochii lui atenta pentru a vedea o urma a minciunii,dar nu am gasit. Ci doar o privire sincera,plina de dragoste si multa tristete.
-Desi,era unul dintre cei mai buni din politie,l-am atras in jocul meu cu armele. Stia de tine,dar erati la sectii diferite. A trebuit sa dispar o perioada pentru a finaliza 3 transporturi importante. Si atunci am comis cea mai mare greseala din viata mea. L-am rugat sa imi tina locul cateva saptamani pentru a nu simti lipsa mea. Si a fost lovitura fatala pentru mine. S-a indragostit nebuneste de tine. Luca a facut tot posibilul pentru a ajunge la aceeasi sectie cu tine,reusind intr-un final sa faca transferul lui si al lui Nick,unde erai tu.Bietul Nick,zice schitand un zambet slab, nu stie nici in ziua de azi ce zacea in prietenul lui de o viata. Iar apoi a urmat anihilarea Filierei Britanice,la care luat parte si el si voi. Planurile pentru operatiunea de anihilare trebuiau sa ajunga pe mana noastra inainte de a va apuca voi de treaba,dar Luca a dat tot peste cap. Si asta numai din cauza ta. Davenport era furios pe toata situatia in sine si implicit a trebuit sa disparem. Si in momentul ala mi-am dat seama ca te-am pierdut pentru totdeauna. Mi-am pierdut steluta mea norocoasa,singura pe care am iubit-o.
Si atunci realizez. Cand l-am vazut prima oara la locul de munca, am ramas muta. Nu imi spusese pana atunci cu ce se ocupa,bine nici nu insistasem asupra subiectului. Mi-servit pe tava povestea ca era sub acoperire si nu putea dezvalui nimic. Iar figura uimita a lui Nick,cand Luca mi-a zis "Buna dimineata iubito!"nu am stiut sa o interpretez la momentul respectiv. Iar acum toate astea imi zboara prin minte. Le pun cap la cap si imi dau seama ca pana atunci,"Luca" alias Tony nu mi-a spus niciodata "iubito"  ci intotdeauna ma alinta "steluta mea norocoasa".
Ies din transa in care ma aflam de ceva vreme, cand imi aud numele strigat. Vocea profunda a lui Matt rasuna peste tot.
-Anne!!!
Imi intorc capul putin doar ca sa il vad tinandu-se de coaste si barat de catre Nick pentru a nu inainta.Nu trebuia sa fie aici. O portiera se aude deschizandu-se si pe partea cealalta a masinii de care eram tintuita isi face aparitia o frumoasa bruneta,cu parul prins intr-o perfecta coada de cal si cu un zambet rautacios pe fata,vizandu-l pe Matt.Angela. Imi intorc privirea catre el. Simt un fior rece,ca de gheata,pe sira spinarii. Incremeneste,dar doar pentru o clipa,caci ochii lui se ancoreaza de ai mei,citindu-i ingrijorarea in ei. Ii soptesc cu lacrimi in ochii "pleaca",desi sufletul imi este rupt in doua. Dar cu el acolo,planul se duce de rapa si nu-mi permit asta. Imi intorc, pentru o secunda, ochii spre Nick si sunt sigura ca mi-a citit pe buze,deoarece il apuca de aripa si il baga intr-una din masinile aflate acolo.
Adrenalina imi explodeaza in vene,in secunda urmatoare. Apuc pistolul ce Tony il tinea sub tricou si nu am nici un fel de regret cand apas pe tragaci. Se prabuseste la pamant cu mainile tinandu-se de burta si cu ochii pironiti pe mine. Angela e pusa la pamant de catre Alex si trasa apoi cu brutalitate catre masinile aflate pe margine. Arunc pistolul si urc in masina,demarand in tromba. O intorc catre parapet si apas acceleratia la maxim. In ultimul moment sar din masina si ma izbesc de ciment,masina iesind deja de pe pod,plonjand in rau. Ma rasucesc cu fata in sus,privind cerul innorat. Nu aud nimic in jurul meu. Doar sunete,voci infundate si doar simt o pereche de brate familiare cea ridica si ma poarta cativa metri. S-a terminat.

Tower BridgeWhere stories live. Discover now