5

297 29 4
                                    

-Anne,zice Alex,sunt periculosi si tu stii mai bine ca oricine ce pot face. Nu vor ezita sa elimine persoanele care le stau in cale.Ai grija ce faci. L-am pierdut deja pe Luca,nu vreau sa te pierd nici pe tine,nici pe Nick, pe nimeni din sectia asta.
Ma uit la el,pare ingrijorat, si ochii ii sunt inlacrimati ,plini de regret. Luca, ptr Alex a fost ca fiul pe care nu l-a avut niciodata.Nu a fost casatorit niciodata,desi la 42 de ani,este un barbat pe care orice femeie l-ar fi vrut langa ea.Postura lui inalta te domina si alura de om de stat te atrage ca un magnet. Nu a fost dintotdeauna asa rece,rigid,serios si cu nervii intinsi la maxim,s-a schimbat la 180 de grade dupa moartea lui,dar te poti baza pe el in orice situatie. Se simte vinovat,chiar si la 3 ani de cand nu mai este printre noi,deoarece glontul pe care Luca l-a incasat,era destinat lui Alex.
Parasesc biroul,salutandu-l cu o mana la frunte si luand pozitia de drepti ca la armata,asta aducandu-i un mic zambet in coltul gurii,si ma indrept spre Matt. Inca nu plecase,statea in picioare langa birou,de vorba cu Nick. Presupun ca l-a pus la punct cu noutatile.
-Maine la prima ora vreau sa am pe birou toate dosarele oamenilor lui Devanport cu care ai avut de face.zise Nick catre Matt.
-Ti le aduc personal. raspunde Matt.
Ma uit la ceas si observ ca este deja 18:00. Cand a trecut timpul asa repede? Parca acum era dimineata si goneam catre sectie. Evenimentele de pe zi m-au cam obosit.Nick se intoarce catre mine si ma intreaba:
-Mergem sa bem ceva?
-Daca asta consta in a ma sui iarasi pe frumoasa ta, nu-mi ramane decat sa te refuz. Mi-a fost de ajuns ultima experienta.Nu-mi mai trebuie. Pot sa traiesc si fara asta,crede-ma,ii zic zambind usor. Tot ce visez la ora asta,este o cada plina cu spuma,un vin bun si liniste deplina,evenimentele si informatiile de azi m-au cam sleit de puteri.Si maine dimineata la prima ora am treaba la centrul de probe.
-Hai ca nu a fost asa de rau.chicoteste Nick.Se pare ca nu te poti face sa accepti,asa ca nu-mi ramane decat sa-ti spun relaxare placuta. Daca te razgandesti,stii unde ma gasesti.
-Da,da stiu. La barul lui Rosie de pe Cardon Street. Transmite-i salutari din partea mea.
Da noroc cu Matt,ma saruta pe frunte, isi ia casca si manusile de pe birou si se indreapta spre iesire invartind cheile motorului pe deget si fluierand. Nick este un motociclist convins,nu ar da-o pe frumoasa lui nici pe o mie de masini.
Imi iau cheile de la masina de pe birou si ma opresc langa Matt. Acum imi dau seama de statura lui,eu ajungandu-i cu fruntea la barba.
-Te duc undeva sau iei un taxi?
-Tu cum preferi?zice el cu un zambet cristalin,iesindu-i in evidenta gropitele din obraji. Pana acum nici nu le-am observat.Mi-am mutat privirea pe buzele carnoase si rozalii ce ma indemnau la pacate grave. "Gata Anne potoleste-te,nu te mai holba ca si cum nu ai mai vazut barbati in viata ta." O,Doamne sper sa nu fii observat.
-Nu te mai holba la mine si hai sa mergem.spune apucandu-ma de brat si ma trage spre iesire.Locul in care a pus mana pe mine parca a luat foc,trezind in mine senzatii pe care nu le-am mai trait pana acum si deja simteam cum curg apele pe mine. In viata mea nu m-am simtit asa nepuntiincioasa si moale in fata unui barbat.
-Da nu mma hhholbam.Drace,m-a prins."Da nici nu te balbai,Anne" mi-am spus in gand "Chiar deloc".
-Nu,pe naiba.chicoteste Matt
Aerul racoros ma izbeste in fata si nu pot decat sa ma bucur,parca luasem foc mai devreme. O liniste apasatoare se lasa intre noi,in timp ce ne indreptam spre masina mea parcata pe partea cealalta a strazii,Matt fiind in spatele meu. Deodata linistea este sparta de zgomotul unei arme descarcate si umarul imi este strapuns de o durere sfasietoare. O rafala de gloante se abat asupra noastra. Parca s-a dezlantuit iadul. Pun mana pe umar si in urmatoarea secunda ma simt trasa la pamant de catre Matt,ferindu-ma de gloante cu trupul lui. Se aud din ce in ce mai multe arme descarcate,un haos total declansandu-se in jurul nostru si un scartait de roti intens care te zgaria pe creier.Ridic privirea si observ o masina care se indrepta fulgerator catre noi. Il imping pe Matt spre una din masinile parcate in apropierea sectiei, scot pistolul,trag piedica,desi umarul ma durea ingrozitor,sangele patandu-mi o parte din tricoul albastru ce il purtam si incep sa trag catre cauciucurile masinii.Reusesc sa nimeresc unul din cauciuri si masina se roteste,de data asta venind spre mine pe laterala. Imi pun mainile la ochii,asteptand impactul,dar ma simt trasa de acolo si in momentul urmator sunt acoperita de corp masiv. Incerc sa imi revin,dar nu reusesc cand ameteala ma cuprinde,capul imi vajaie, picioarele nu ma mai asculta si ma las moale in bratele ce m-au scos din fata mortii. In jurul meu este o galagie de nedescris si o voce preacunoscuta imi rasuna in urechi,strigandu-ma cu disperare. Nick.Ma simt zdruncinata din toate incheieturile si zgomotele se estompeaza usor,usor.Deodata liniste,intuneric.Prea multa liniste,prea mult intuneric .
"Ridic privirea,in fata mea afisandu-se un lan de maci,iar in mijlocul lui se intrezarea o silueta invelita intr-o lumina alba. Incerc sa ma ridic,dar picioarele nu ma ajuta." Deodata, un bipait enervant se aude,campul de maci si silueta luminata dispar,aparand o lumina puternica ce ma orbea. Am incercat sa deschid ochii, dar lumina imi facea imposibila aceasta actiune.

Tower BridgeWhere stories live. Discover now