21

152 15 2
                                    

-Ce dracu' sunt astea?
-N-o sa iti placa,comenteaza Nick.
Ma uit la el cu o spranceana ridicata.
-Lasa-ma pe mine sa apreciez asta,barbosule.
Imi arunc privirea pe laptop,ma concentrez,dar degeaba.Parca am blank,nu pot sa imi dau seama de la ce ar putea fi.
-In timpul Razboiului Rece.....
-Hei,hei Alex,il intrerup,ce facem aici?Predam istorie?
-Asculta pana la capat Smith,nu mai comenta atat.
-Gata,tac-si imi ridic maine in semn de predare.
-Unde ramasesem?A,da.Cum spuneam,in timpul Razboiului Rece au existat zvonuri precum ca Rusia a putut ascunde cateva bombe nucleare in Londra.Dar s-au dovedit pana la urma ca nu au fost doar niste zvonuri.Iar aceste coordonate pe care am reusit sa punem mana,sunt dovada vie ca bombele sunt inca in oras.
-Adica vrei sa spui ca astea sunt coordonate pentru sase bombe?
-Exact Anne. Iar singurul dispozitiv pe care Rusia ar fi reusit sa il introduca in oras,in acea perioada este AN324.Fiecare din ele are douazeci de kg de explozibil si raza suflului este de 600 de metri.Daca o plasezi langa o tinta cu profil inalt,vei avea victime in masa.Bombele sunt ascunse bine si numai cu ajutorul acestor date le putem localiza.
-Si Davenport le vrea cu disperare pentru a le vinde celui care da mai mult,constat cu stupoare. Dar,cum a ajuns acest stick la Davenport in prima instanta?
-Nici noi nu stim,intervine Nick. Stim doar ca era in posesia ambasadorului Marii Britanii,inchis intr-un seif ce nu avea acces decat el. In cazul in care nu l-a predat de bunavoie,cel care a efectuat acest furt este mai destept si abil decat s-ar fi asteptat toti,iar Tony se pare ca e calificat pentru asta.
-Si cum a intrat in posesia noastra,ma rog?Ca doar Davenport nu e atat de prost incat sa piarda un lucru atat de pretios pentru el.
-Se pare ca intalnirea ta furtunoasa cu Tony,ne-a adus beneficii,zice Alex mustacind la mine. Imi vine sa ii trag una in freza pentru ca rade,caci numai eu stiu ce am simtit in momentele alea. Se pare ca geamanul l-a scapat atunci cand pumnul tau si-a croit drum catre nasul lui.Matt l-a gasit dupa ce tu si Nick a-ti venit spre mine,pe locul unde aveai masina parcata. Se pare ca aterizase dedesubt.M-a sunat si m-a instiintat de existenta lui,dupa ce a deschis fisierele si si-a dat seama de importanta datelor de pe el. L-am rugat sa pastreze tacerea pana ne intalnim sa mi-l dea. Dar asta nu s-a mai intamplat,dupa cum stiti.Asta,spune ridicand micul obiect,este ceea ce ei cautau in apartament,ravasind tot,dar cum nu au reusit sa dea de el,au avut stralucita idee sa il rapeasca pentru a ne forta noua mana. Sa nu uitam ca Davenport este o persoana inteligenta,extrem de abila si de multe ori cu suficiente cunostinte necesare autoprotejarii.
-Dar oare,cum poti fii atat de dobitoc,incat sa porti la tine date atat de importante,fara sa te asiguri ca le poti pierde.
-Ambasadorul a constatat lipsa datelor din seif ieri dimineata. Se pare ca Tony actionase cu putin timp inainte ca vina sa faca circ in curtea sectiei,de aceea il avea la el si de aceea Davenport e disperat sa le recupereze. Nu a apucat sa verifice datele. Plus ca,nu cred ca geamanul a luat in calcul atitudinea ta bataioasa,incearca Nick sa destinda atmosfera.
Zambesc slab in coltul gurii,incat cred ca mai mult mi-a iesit doar o strambatura.Imi scapa un oftat si Nick ma priveste cu parere de rau.
-Si tot ce ne ramane este sa gasim un plan in care datele sa ramana acolo unde le este locul, sa il salvam pe Matt si sa ii prindem pe Tony si Davenport.Aveti vreo idee?
Si o tacere usor iritabila se lasa peste noi. Care imi macina fiecare nerv din corp. Care ma face sa ma simt inutila. Dar,in momentul asta este important,pe langa faptul ca trebuie sa imi fac treaba cat mai bine,caci meseria asta nu se face doar cu vorbe si declaratii iresponsabile,sa il scot pe Matt de acolo,chiar daca o sa ies sifonata din toate astea si trebuie sa protejez aceste date care ar putea aduce la distrugerea a cel putin jumate din locuitorii acestei tari. Si singura idee plauzibila este sa gasim aceste bombe situate cine stie pe unde,sa le dezamorsam pe fiecare in parte,sa le lasam la locul lor asa,dar in 72 de ore,chiar mai putin,nu avem cum sa cuprindem un oras intreg. Apoi sa ii dau lui Davenport stick ul buclucas sa faca bors cu el si sa il elibereze pe Matt. Dar stiu ca Davenport nu e atat de prost. Sunt sigura ca va dori sa se asigure ca nu il pacalesc. Si pentru a nu stiu cata oara de cand il cunosc pe Matt,mi-e teama ca Davenport nu se va opri aici cu amenintarile la adresa lui si mi-a teama ca nu-l vom prinde suficient de repede pentru a anihila tot ce tine de el. Daca la prima ora cand am aflat vestea disparitiei lui situatia mi se parea sumbra,acum,la doar cateva ore,mi se pare ingrozitoare. Doar gandul ca l-as putea gasi fara suflare in mainile celor doi idioti,ma infioara. Nu cred ca as mai putea face fata unui asemenea impact. Cel ma probabil as ajunge la un azil de nebuni.
Insa in valul de intuneric in care eram,s-a intrezarit o raza de lumina.Sar ca arsa de pe scaun si ii smulg practic laptop-ul din priza lui Alex si incep sa il butonez.Cei doi ma privesc mirati,dar asteapta cuminti.
-Ha!!!L-am gasit,indicandu-le celor doi punctul rosu de pe harta Londrei,Warren Street.

Tower BridgeWhere stories live. Discover now