7

223 27 4
                                    

Usa salonului se deschide si Mad isi face aparitia. Micuta blonda cu ochii de gheata ma priveste cu ingrijorare.
-Cum te simti?
-Mai bine.Dar o sa fiu si mai bine.
Mad am nevoie de ajutorul tau. Trebuie sa ii tii pe astia 2 departe de apartamentul meu.
-De ce?
-Din cauza la asta,spun aratand spre umar,Nick si Matt vor sta cu ochii pe mine ca pe butelie toata saptamana ca sa ma refac.
-Pai asta ar trebui sa faci. Si nici nu vreau sa imi inchipui ce-ti trece prin cap. Ce ai de gand?
-Vreau sa ajung la FBI sa vorbesc cu agentul Ty. Matt trebuie pus sub protectie. Masina i-a fost sabotata. A scapat ca prin urechile acului de data asta,dar Davenport nu se va da batut pana nu-l va vedea mort. Nu o sa stea sa ma astepte pe mine sa ma recuperez, crede-ma.Deci? Ma ajuti?
-Sper doar sa nu ies sifonata din toata treaba asta.
-Adica?
-Nick o sa ma omoare,dar ma risc.spune zambind. O sa ma distrez la maxim facandu -i zile fripte.
-Ce treaba are Nick cu tine? In cel mai rau caz o iau eu, nu tu.
O vad ca se schimba la fata.Deschide gura sa zica ceva,dar o inchide la loc.Ridic o spranceana si astept sa zica ceva.
-Poti sa-mi explici de ce toata fata ta e in culorile curcubeului? Sau stam aici toata ziua?
-Anne....
-Zi astazi!
-EusiNicksuntemimpreuna.Zice Mad dintr-o suflare.
A zis o atat de repede incat la inceput nici n-am realizat. Apoi imi dau seama de cuvintele ei si fac ochii la ea cat cepele. Raman blocata pentru moment. Imi revin din soc,ma uit la ea si un zambet imi acapareaza toata fata. Ma priveste nedumerita.
-O Doamne,nu-mi vine sa cred! Am crezut cu stupoare ca Nick e gay. Dar mi-ai demonstrat contrariul.
-M-ai speriat Anne. Am crezut ca o sa faci urat.
-De ce zici asta?
-Pai.....
-Pai ce?
-Pai....e partenerul tau. Sunteti mereu impreuna si am crezut ca...ei bine...ca vrei ceva cu el. Asa mi-a ramas impresia.
O iau in brate si o strang puternic. Nu pot sa nu ma bucur ptr ei.
-Pentru mine Nick e ca un frate. N-as putea sa il privesc mai mult decat atat, bleago. Ma bucur pentru voi. Sa va tina. Acum,avem nevoie de un plan bine pus la punct pentru frumosii aia doi de afara.
-Dar ce e cu grija asta exagerata pentru Matt? Niciodata nu te-am vazut asa in preajma unui barbat. Cel putin nu de cand...
-De cand ce Mad?
-Ok, nu o lua in nume de rau. Luca nu mai e si....
Trag aer in piept si il expir zgomotos.
-Sincer,nici eu nu stiu. Dar simt nevoia sa il protejez. Nu stiu ce e cu mine. De ieri,de cand l-am cunoscut am niste senzatii pe care nu le-am avut nici cand am fost cu Luca. E normal asa ceva? Adica,l-am iubit mai mult decat orice pe lumea asta,dar...
-Anne,ma intrerupe Mad,cred ca e timpul sa iti traiesti viata. Nu cred ca Luca si-ar fi dorit sa te stie suferind. Si,draga mea cred ca te indragostesti. Zice zambind.
M-am facut rosie la fata. Oare sa fie asta? Sa aiba Mad dreptate?
-Mad....
-Nici o Mad. Stii ca am dreptate. Nu iti dai seama acum, dar crede-ma cand iti spun ca nici tu nu ii esti indiferenta. Cat ai stat in operatie si dupa,Matt nu s-a clintit de pe holul spitalului si nici din salonul tau. N-a inchis un ochi toata noaptea. Atipise cu vreo jumatate de ora inainte sa te trezesti tu. Si cu toate ca e frant,inca e pe hol asteptandu-te.
Nu-mi vine sa cred. Raman cu gura cascata la ceea ce Mad tocmai mi-a spus. Adica m-a vegheat o noapte intreaga? O gramada de fiori ma trec si pentru un moment dau timpul inapoi si imi reamintesc fata lui Matt cand s-a trezit. Nimic nu trada faptul ca atipise putin. Arata destul de fresh chiar si cu parul ciufulit. Imi termin contemplarea si ma indrept spre usa salonului.
Ii zambesc complice lui Mad si iesim. Il vad pe Nick de vorba cu doctorul de mai devreme si Matt, ia-l de unde nu-i. Nick ajunge in dreptul nostru si ii arunca lui Mad un zambet pe care nu i l-am mai vazut pana acum,de om indragostit. Ma apropii de el si ii soptesc la ureche.
-Poti s-o saruti. Nimic nu te mai impiedica acum. Nici macar eu.
-Anne...
Il opresc inainte sa zica ceva si il cuprind intr-o imbratisare calda.
-Nu-i nevoie sa te justifici. Sunteti majori,vaccinati, deci e treaba voastra. Nu-mi doresc decat sa fiti fericiti. Desi,am avut dubii in privinta ta. Mereu am trait cu impresia ca esti pe invers.
-Asa parere buna ai tu despre mine,cucoana?
-Frate, acum pe bune. Mereu esti imbracat in piele, frecventezi barul lui Rosie care e plin de barbati si de cand ne cunoastem noi nu te-am vazut cu nici o femeie. Ce ai fi vrut sa cred?
Nici bine nu termin ce am de zis,ca o trage pe Mad intr-o imbratisare de urs. La cat e de mica nici nu se mai vede. Isi zdrobeste buzele de ale ei intr-un sarut plin de patima si dor,de parca nu s-au vazut de un car se ani. Ii privesc si in minte imi apar doi ochii verzi. Oare unde e?
Ii fac pe cei doi atenti,intrerupandu-le momentul de amor ghebos,dregandu-mi vocea si aratand spre lift. Cand ma intorc,ma izbesc de un corp masiv,ma dezechilibrez si scrasnesc din dinti caci rana de la umar ma inteapa. Astept impactul cu cimentul,dar intarzie sa apara si ma simt prinsa ca intr-o menghina de doua brate tatuate. Matt. Fetele noastre sunt la cativa milimetri departare si ii simt respiratie calda pe buzele mele. Ma priveste speriat si ma pune rapid pe picioare,desprinzandu-si bratele din jurul meu si cuprinzind-mi fata in palme. Deja m-am infierbantat in locurile unde palme lui poposesc pe fata mea si pun pariu ca sunt rosie mai rau ca o tomata.Simt o fiebinteala pe piept si nu pot sa imi dau seama daca e de la senzatia care mi-a dat o cand m-a lipit de pieptul lui sau de la cafeaua pe care a varsat-o cand m-a prins pe mine.

Tower BridgeDonde viven las historias. Descúbrelo ahora