15

146 20 7
                                    

Matt
O,nu asta nu se poate. Ce cauta idiotul asta aici?Nick este incordat pana la Dumnezeu si o dunga,Anne s-a pierdut in imaginea din fata ei. Se blocheaza. O lipesc cu spatele de pieptul meu si parca atunci se dezmeticeste. Se indreapta cu pasi mici spre el si il studiaza cu atentie. Nu stiu ce cauta,dar in momentul asta imi este teama. Teama ca as putea sa o pierd in fata lui,a celui pe care ea l-a iubit enorm. Sunt cuprins de o mie de ganduri. Toate negre. Nici unul colorat.
Individul face un pas si o bruscheaza putin. Ma reped sa o iau de acolo,dar Nick ma opreste. -Las-o. Se descurca!
-Esti nebun.
Nici bine nu apuc sa termin ce am de zis,ca micuta mea isi infige pumnul in nasul individului. O Doamne,unde incape atata putere intr-un corp atat de mic?
-Ti-am zis eu,Matt.
Totusi,fac doi pasi si o iau de acolo,ascunzand-o in spatele meu. O senzatie de bine imi cuprinde tot corpul,cand simt cum imi strange geaca in pumnul ei mic si isi lasa capul intre omoplatii mei,desi sunt sigur ca inauntrul ei este o furtuna greu de stapanit. Tipul nu se lasa si o face pe Anne sa iasa din ascunzatoare,de data asta enervand-o la maxim. Il prinde de guler si il buseste de capota masinii ei. Da ce mai conteaza asta?
Il observ de individ cum ii sticlesc ochii asupra ei si imi vine sa ii scot,ea e doar a mea. Ce-am zis?Doar a mea? O da,asta am zis. Ce naiba? Sunt gelos?
Tot ce aud din discutia lor este "Tony Riina,fratele geaman al sotului tau decedat",deoarece o gelozie majora a pus stapanire in momentul in care ii ia mana si i-o saruta usor. Si asta a pus capat. Nu se mai misca,nu mai respira,intrand intr-o transa acuta. Nick imi face semn sa o iau de acolo. Merge teleghidata,nu stiu daca,constientizeaza ca am luat-o de acolo. O asez usor pe canapeaua din birou si ma las in genunchi in fata ei. Niciodata nu am fost in pozitia asta,dar ea este prima femeie din viata mea,care m-a facut,care a intrat in mintea mea,in sufletul meu,fara prea mult efort. Si s-o vad asa vulnerabila,parca sufletul meu se rupe in mii si mii de bucati. Si pentru noi a fost un soc,dar pentru ea,asemanarea izbitoare dintre cei doi,vine ca un uragan ce o rascoleste din toate incheieturile.
Se uita fix in ochii mei si nu zice nimic. Vreau sa ii aud vocea,sa stiu ca e bine. Sa vorbeasca cu mine,numai sa iasa din starea asta.
-Te rog,Anne. Zi ceva. Vorbeste cu mine. Lasa-ma sa-ti aud vocea. Nu ma priva de asta,zic aproape cu disperare.
Insa in zadar,privirea,in continuare,ii este fixata pe fata mea. Imi fac curaj si ii cuprind fata alba ca varul,lipindu-mi buzele usor pe fruntea ei. Tresare,parca atunci iese din lumea ei. Imi inconjoara mijlocul cu bratele sale mici,dandu-mi fiori pe sira spinarii. Ma tine strans de parca i-ar fii frica sa nu fug. O cuprind si eu in brate,lipindu-se mai mult de mine. Isi baga capul in scobitura gatului si ii simt respiratia sacadata pe pielea mea. Inima imi bate de 10 ori mai tare si sunt sigur ca o simte.
Ce mi-a facut micuta asta roscata de a patruns asa adanc in inima mea?Nimic special,cred eu. Doar a fost si este,ea insasi. Fara masti sub care sa isi ascunda adevarata personalitate. Mi-a castigat inima,fara macar sa imi dau seama. Smechereste,cu zambetul pe buze. Naturala,vesela,nonconformista.Simt nevoia sa o protejez,sa o tin mereu langa mine,langa inima mea. Sunt egoist,stiu.
Pana azi,cand l-am vazut pe mascariciul ala,ca a atins-o si pe deasupra i-a sarutat mana,nu mi-am dat seama ce sentimente zac in mine. O gelozie iesita din comun a pus stapanire asupra mea,mai aveam putin sa-l strang de gat si sa ii scot ochii aia ce o priveau de parca ar fi prada. Dar rasuflu usurat acum,cand o stiu in bratele mele,in siguranta.
Ma trezesc din gandurile mele cand ii simt palma cum imi mangaie spatele,de parca ar vrea sa ma linisteasca ea pe mine,desi eu ar trebui sa fiu cel care o linisteste pe ea. Nu da semne ca ar vrea sa se dezlipeasca,asa ca profit de asta si o lipesc si mai mult de mine. Nu riposteaza,ci din contra,ma strange si ea la randul ei,convingandu-ma si mai mult sa o fac sa fie numai pentru mine,sa o fac sa se simta iubita,sa uite de tot ce e rau pe lumea asta,sa o fac sa straluceasca. Vreau sa ii dau totul,fara regrete,fara abtineri,fara abateri. Azi si pentru totdeauna. Vreau sa fiu motivul pentru care ea zambeste pe strada atunci cand se uita in telefon,sa fiu cel pe care il are in gand noapte inainte de culcare si dimineata cand se trezeste. O vreau doar pentru mine.
Ridica privirea si ochii ii sunt inlacrimati. La naiba!Am fost atat de prins in gandurile mele,incat nu mi-am dat seama. O lacrima naravasa isi face aparitia pe obraz,oprindu-se pe buzele rosii ca ciresele. Ii cuprind ceafa,imi apropii buzele si ii sorb acea lacrima ce nu ar trebui sa fie acolo,apasand fin ciresele ispititoare.
Desi am ochii inchisi,o simt ca vrea mai mult. Vibreaza sub atingerea buzelor mele. Si o gust. O gust,incet,savurand fiecare cireasa in parte,de parca ar fi ultimul pranz,facandu-ma pentru prima data in viata mea,sa ma simt viu. Imi da tot. Imi da liniste,un loc de refugiu. Imi da ceea ce inima mea a cautat dintotdeauna,dragoste.

Tower BridgeWhere stories live. Discover now