Kapitola 1.

108 24 9
                                    

Z pohledu Stelly

Po tom, co jsme konečně prošli všemi kontrolními zařízeními, obchody a pásy s taškami a kufry, jsme se vyhrnuli z letiště. V jedné ruce jsem držela tašku, v druhé táhla kufr a zbytek mé rodiny vypadal podobně.

Pomalu se stmívalo, je asi pět hodin odpoledne. Zavolali jsme taxi, které nás odvezlo do srdce města.

Nestačila jsem se divit. Shrnula jsem okýnko auta a nechala městský vítr čechrat mi vlasy. Nádherný pocit. Lehce jsem se vyklonila z okna a sledovala okolí. Většinou majestátní velké panelové domy, drahé budovy, obchody.... Na jednom rohu právě stál nějaký pán s kytarou v ruce, zpíval pro lidi, kteří se okolo něho shromáždili. Opodál se někdo hrabal v odpadkovém koši. Zaběhlí psi, muži v oblecích, paní s dětmi, teenageři tak mého věku jeli na skateboardu, v jedné ruce něco, co vypadalo jako smoothie, babičky, dědečkové......

Nadechla jsem se a vžila se do atmosféry. Jsem tady. V Chicagu, město snů.

Jeli jsme po osvětlené dálnici, podél jezera Michigan, v dáli bylo vidět Navy Pier s jejím legendárním obrovským Ferris Wheel

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Jeli jsme po osvětlené dálnici, podél jezera Michigan, v dáli bylo vidět Navy Pier s jejím legendárním obrovským Ferris Wheel. Jako by nás tu vítalo.

Čím větší byla tma, tím více osvětlené město bylo. Kouzelné. Nechala jsem se unášet a dál se vžívala do atmosféry amerického velkoměsta.

Taxi začalo zpomalovat a dvojčata vedle mne byli úplně pryč z toho, že už jsme tu. Řidič mi galantně hned po mamce otevřel dveře. Jen jsem pípla něco ve smyslu Thanks a okamžitě zaklonila hlavu tak, až jsem málem přepadla dozadu.

Před námi se tyčil obrovský černý panelák. Nebudu lhát, byl úžasný a určitě super drahý. Před dveřmi byly květináče a vevnitř byla vidět malá fontánka. Příjezdová cesta byla vydlážděná.

Po chvíli se ke mne přidala dvojčata a pak i mamka

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Po chvíli se ke mne přidala dvojčata a pak i mamka. Vzala nás za ramena a také se zahleděla nahoru, do výšky domu.

,,Vítejte v novém domově, děti." Vzdechla a začala pomáhat řidiči s kufry. My jsme si taky pobrali své věci, naposled poděkovali taxikářovi a vydali se ke dveřím, ze kterých vyšel pán s milým úsměvem v obleku a do vozíku nám nabral kufry. Zavedl nás dovnitř.

Zatímco mamka zařizovala nějaké věci s recepčním, měla jsem příležitost prohlédnout si hlavní halu. Celá se třpytila, v rohu někam vedly dlážděné schody, vedle kterých byl mini-model paneláku.

,,Tak pojďte!" Usmála se mamka a v patách pána v obleku s kufry šla do dveří, které se po přiložení jejího čipu otevřely. Nastoupili jsme do luxusního výtahu. Co mám říkat, vše tu je tak luxusní! Pán zmáčkl tlačítko s nápisem 154. Zůstala jsem civět na svítící tlačítko, zatímco se výtah rozjel nahoru.

,,Mami, my bydlíme tak vysoko?" Zeptala jsem se zaraženě.

,,Jo!" Odpověděla s úsměvem.

,,Ale..... Já budu mít závrať!"

,,Na to si zvykneš."

Pán nejspíš pochopil, o čem si povídáme a začal vykládat, jak je to i v nejvyšším patře v pohodě. Tak jsem se ptala, jestli bydlíme v nejvyšším patře, a opravdu ano.

Několik posledních desítek pater jsem si musela zacpat uši, protože jsem byla trochu pod tlakem tou výškou. Nakonec výtah oznámil patro 154 a zastavil se.

Vylezli jsme do nádherné chodby, plné obrazů. Na zemi byly koberce a naproti výtahu dveře. Šli jsme až úplně na konec, pokoj č. F321.

Pán nám vyložil kufry přede dveřmi a s pár milými slovy zmizel zpátky ve výtahu. Zůstali jsme sami.

,,Připraveni?" Zeptala se mamka napjatě.

,,Jasan!" Odpověděli jsme sborem. Matka otočila klíčem v zámku, dveře povolily, a.......

Málem mi vypadly oči z důlků údivem.

Stáli jsme v luxusní místnosti. Po mé pravici se podél stěny táhla obrovská skříň s zrcadly místo dveří. Po mé levici malá ulička, jako by kuchyň, za ní stůl. Z druhé strany kuchyně byly poličky a naproti nim velký gauč. Pak přímo naproti vchodním dveřím byly dvoje dveře: do ložnice a do pokoje, ve kterém budeme všichni tři. Každý pokoj měl svojí koupelnu.

 Každý pokoj měl svojí koupelnu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pokoj dětí ^

,,To....... To je úžasný." Pořád jsem chodila po bytě a nemohla uvěřit svým očím.

Pokoj mamky ^

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pokoj mamky ^

Chicago. Jsme tu.

DreamWhere stories live. Discover now