XXI

478 59 8
                                    

Alpha face un salt imens, ajungând de la intrarea din pivniță, la Angel, care are pumnii strânși, gata de atac, învăluiți în flăcari.

Angel își scoate inelul, el preschimbându-se într-o sabie, care este cuprinsă imediat de flăcări.

– Ești la mila mea, Angel Cypress. Spune Alpha.

— De unde îmi știi numele? Întreabă ea printre dinți, strângând mânerul sabiei în mână.

– Știu totul despre tine, micuță Protectoare. Continuă stând pe loc.

— Știi totul dar nu știi nimic. Spune ea, însă cade brusc din picioare. Scapă sabia pe jos. Nu mai poate să miște nici un mușchi al corpului, înafară de ochi.

– Of, of, of. Spune Alpha revenind la înfățișarea normală. Draga mea Angel, nu ești atât de puternică și vigilentă pe cât crezi. Spune și scoate un ac din gâtul ei.

Nici nu l-a simțit.

Alpha o ridică de gât, aruncând-o în peretele din spate. Simte durerea agonizantă.

— Lașule! Mârâie Angel printre dinți, cu greu. Încă nu poate să își miște corpul, însă eșuează lamentabil. Alpha se apropie de ea și o prinde de gât, ridicând-o.

– Vei învața că nimeni nu îl sfidează pe Alpha. Spune el și îi dă un pumn în burtă.

Vraja pe care a pus-o pentru rebeli încă funcționează, însă doar într-un sens.  El înțelege perfect ce spune ea, însă ea înțelege doar din ce știe din limbă.

Alpha mârâie și o strânge mai tare de gât, nelăsând-o să respire. Începe să meargă spre tunelul ce duce spre celule.

Angel încearcă sa se elibereze, însă nu reușește, Alpha strângând-o de gât prea tare. Mâinile ei nu reușesc să  îndepărteze menghinele lui Alpha. Acesta râde, un râs ce i-a pătruns lui Angel până în oase. Alpha a rupt lacătul topit de Angel și a aruncat-o in celulă. A luat un lacăt de la altă celulă și a încuiat celula. S-a sprijinit de bare, cu mâinile încrucișate pe piept.

— N-ai treburi de Alpha? Întrebă Angel sarcastică,  imediat ce își dă seama ca poate vorbi.

— Nu sunt greu de cap, Protectoareo. Știu că poți evada cu ușurință, așa că l-am chemat pe Vrăjitor ca să întărească fierul. Spune el și se uită rânjind la ea. Angel înjură în minte, blestemând faptul că Alpha nu e atât de prost pe cât pare.

După câteva minute de așteptare, apare și Vrăjitorul, ce face o vrajă pentru a întări barele de fier. Angel încă înjură.

Piciorul ei drept este eliberat de paralizie, la fel și mâna stângă. Se târăște până la perete, de care se sprijină cu spatele.

— Lașule. Mârâie ea. Alpha se întoarce încruntat la ea.

— Ce ai spus? Întrebă el calm. Prea calm.

— Am spus că ești un laș! Urlă Angel ieșită din minți. M-ai paralizat. Termină ea, având o ură intensă în voce.

— Te învingeam oricum. Spune el indiferent.

— Nu avem de unde să știm pentru că m-ai paralizat. Spune ea printre dinți.

— Rămân la ce am spus. Spune el, la fel de indiferent.

Angel nu mai spune nimic, ci stă sprijinită de perete, închizând ochii. Ar vrea să folosească esența de mătrăgună, însă rucsacul ei este aruncat undeva prin pivniță.

— Vei sta aici un timp, așa că acomodează-te. Aruncă Alpha ultimele cuvinte și părăsește locul.

Angel oftează și dă un pumn în podeaua de piatră a celulei. Se uită la julitura produsă de contactul cu piatra, apoi înjură.

În tunel, Eol și cei cinci se întâlnesc pe deoparte și alta a unui zid de foc. Eol se uită insistent la zid, apoi își unește mâinile în față, despărțindu-le brusc. Zidul de foc se risipește, lăsând cale libera.

Frost o vede pe Eol și începe să zâmbească, însă se încruntă când o vede pe Eol speriată, fără Angel.

— Unde e Angel? Întrebă el și Verbena în același timp.

— M-a aruncat în tunel și a rămas să lupte. Spune ea sprijinindu-se de peretele de lângă ea, extenuată. Se observă ușor că a alergat până la ei. Frost dă cu pumnul în peretele de piatră, provocând câteva răni.

— La dracu'! Spune Frost și încearcă să meargă mai departe, însă Eol se pune în fața ei, cu mâinile pe pieptul lui.

— Frost! Nu putem merge acolo! Dacă la mine au pus doi vrăjitori, la ea vor pune minim patru. Spune ea și se uită în ochii lui. Plus, Angel ne-ar bate rău de tot dacă am încerca să facem prostia asta.

— Are dreptate. Spune Lavender. Nici fantomele nu pot intra acolo, vasăzică noi. Am intra direct în gura lupului. Spune și il ia pe Frost de mână. El aprobă, strângând din dinți.

— Cel mai bun lucru pe care l-am putea face pentru Angel este să îl căutăm pe Protectorul Pământului.

***

Capitolul este dureros de scurt, știu, însă nu știu ce aș fi putut scrie aici. Sper că v-am satisfăcut curiozitatea cât de cât

Protectoarea Focului Și Inelul Vrajitoarelor ON HOLD- ÎN EDITAREWhere stories live. Discover now