V

894 85 3
                                    

- Angel! Angel! Am găsit ceva! Spune Eol coborând rapid pe scări, fluturând o carte în mână. Cartea este subțire, legată în piele și foarte veche. Angel recunoscuse cartea. Este o carte introductivă numită Cum să găsești portalul spre Avalon.

Avalon este o dimensiune magică. Există mai multe dimensiuni, însă nu mulți știu cum să intre în ele. În Avalon locuiesc ființele magice ce nu vor să locuiască alături se oameni, să își ascundă puterile sau abilitățile și să se ascundă sau camufleze. Puține ființe magice locuiesc pe pământ. De exemplu vârcolacii. Ei preferă pădurile oamenilor, în loc de cele din Avalon. Ei sunt de părere că sunt mai libere. Este și adevărat. Pădurile din Avalon sunt încărcate de zeci de alte ființe magice.

Sau vampirii. Ei preferă și sângele oamenilor, deoarece îl pot lua de la spitale foarte ușor. În Avalon pot doar să vâneze animale, și destul de puține, iar dacă se hrănesc dintr-o ființă magică, de exemplu zâne, gnomi sau altă ființă care este integrată în societatea magică, sunt executați. Unele execuții sunt de-a dreptul barbare. Sunt duși pe pământ și puși în cuști de metal, învăluite în verbină. li se iau Inelele Solare și sunt lăsați să ardă la soare, deoarece doar soarele pământean îi afectează, mai bine zis omoară.

Angel ia cartea de la Eol.

- Știu cartea asta. Spune ea.Am cercetat-o din scoarță în scoarță. Nu este nimic. Am vrut și eu să intru însă nu am reușit. Spune ea și plimbă cartea din mână în mână.

- Nup, am găsit ceva... Spune Eol luând cartea. O deschide la ultina pagină, care este goală. Este un fel de cerneală, foarte ciudată. Se arată doar la temperaturi foarte mari, apoi răcită foarte repede. Tu poți să dai foc paginii în timp ce eu o sting rapid cu un vânt înghețat. Ai încredere. Spune Eol când vede expresia neîncrezătoare al lui Angel.

Ea s-a gândit la asta, însă doar la partea cu focul. Când focul se stingea vedea umbrele ale unor litere, însă credea că doar i se părea. Angel aprobă și pune cartea jos. Își împreunează mâinile și aruncă o minge de foc. Pagina începe să ardă. Eol se pune in genunchi lângă cartea care încă arde și își întinde și ea mâinile, trimițând spre carte o rafală de vânt înghețat. Focul se stinge, pe paginile cărții începând să apară cuvinte, formând propoziții.

Intrarea în Avalon nu este fixă. Poate fi invocată de orice ființă puteri, sau magică.

Incantația este ușoară însă este nevoie de o concentrare foarte puternică. Incantația este:

"Portal est ostendre Avalon."

Trebuie spusă foarte clar ca incantația să meargă.

Eol se uită zâmbind spre Angel. Avuse dreptate. Nu se gândise niciodată la varianta asta. Luă cartea și o puse pe o masă veche de lemn.

- Bine, ne luăm câteva haine, și lucruri esențiale și deschidem portalul. Spune Angel și o privește pe Meredith care stă pe vechiul ei divan din fața șemineului din dreapta, ascultând în liniște conversația celor două. Când a simțit că e privită doar se lăsă mai tare în divan și dispare. Angel se uită cu vinovăție spre divanul ce până acum câteva secunde era ocupat de cineva.

***

După câteva ore de la descoperirea metodei de intrare în Avalon, cele două fete sunt în Camera Tronului, pregătite. Angel lasă un bilețel pe divanul lui Meredith. Se uită cu părere de rău spre divan și merge lângă Eol. Se iau de mâini și încep să murmure cuvintele latinești.

Protectoarea Focului Și Inelul Vrajitoarelor ON HOLD- ÎN EDITAREWhere stories live. Discover now